Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Elon Musks flammekaster beslaglagt av det tyske tollvesenet

Myndighetene i tyske Karlsruhe ser ikke humoren ved Elon Musks 'Not a Flamethrower'.

Skrevet av / 27.11.22 - 10:00
Elon Musks flammekaster beslaglagt av det tyske tollvesenet

Elon Musk er en travel mann, men han har det aldri for travelt til vanvittige påfunn. Når han ikke står i spissen for Tesla, sender raketter ut i verdensrommet med SpaceX eller kjøper Twitter og sparker halvparten av teamet, finner han seg tid til å lansere en flammekaster til vanlige forbrukere.

Det var tilbake i 2018, når Musk lanserte en flammekaster med en prislapp på USD 500 (tilsvarende rundt 5.000 kr). Målet var å skaffe finansiering til The Boring Company, et selskap som Elon Musk grunnla i 2016 med hensikten å bore tunneller for å avlaste trafikken på motorveiene i California.

Les også Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

Det litt uvanlige produktet ble utsolgt umiddelbart. Totalt produserte The Boring Company 20.000 flammekastere, noe som ga dem en omsetning på USD 10.000.000.

Men det hadde seg også slik at myndighetene rundt om i verden ikke var spesielt begeistret for Musks påfunn. Mange steder mente politiet at en flammekaster måtte være omfattet av våpenloven, og det hjalp heller ikke når The Boring Company sitt motsvar var å døpe om flammekasteren til ‘Not a Flamethrower’.

Videre hjalp det også ikke at Elon Musk på Twitter omtalte flammekasteren som først og fremst et leketøy, som f.eks. egnet seg godt til å få fyr i peisen.

Og historien har fortsatt konsekvenser den dag i dag, noe en 34 år gammel tysk mann opplevde nylig, da det tyske tollvesenet beslagla en pakke fra USA som nemlig inneholdt en ‘Not A Flamethrower’.

Mannen forklarte til tollvesenet at han utelukkende hadde kjøpt flammekasteren som et samlerobjekt, og at han så på det som en god investering på grunn av en forventet verdistigning.

Men denne forklaringen imponerte ikke akkurat de tyske tollerne.

«Selv om det står på emballasjen at det angivelig ikke er en flammekaster, har flammene likevel en rekkevidde på flere meter. Gjenstanden ligner også et ordentlig våpen og betraktes derfor som farlig», forklarer Alina Holm, talskvinne for hovedkontoret i Karlsruhe i en pressemelding.

Derfor ble flammekasteren beslagt av tollbetjentene, og det ble innledet en straffesak mot 34-åringen på grunn av mistanke om overtredelse av våpenloven.

Les også Når kun det beste er godt nok! Er du på jakt etter ny TV, høyttalere, mobil eller hodetelefoner? Her finner du de aller beste produktene vi har testet i år!
Les også Porsche Macan går elektrisk: Her er de ferske detaljene Porsche har sluppet flere detaljer om den elektriske versjonen av Macan, som ventes på veien i 2024. Det loves over 600 hestekrefter, 100 kWh batteri og lang rekkevidde!
Les også Enda bedre lyd i Mercedes? Mercedes har inngått samarbeid med Apple og Universal Music for å levere den ultimate lydopplevelsen i bil.

 

Se Elon Musk selv demonstrere «ikke-flammekasteren» i videoen under: 

Les også disse sakene om Elon Musk

Tesla Model Y Performance

Gi familien en rakett!

Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

– «One Million Mile» batteri klart til produksjon

Tesla-partner lover et bilbatteri som holder 2 millioner kilometer!

Les videre

13 år gammel tysk dronepilot filmer Teslas nye fabrikk i Berlin

En 13 år gammel tysk gutt var i ferd med å bli pågrepet for å filme Teslas store byggeplass i nærheten av Berlin. Men så fikk han hjelp fra selveste Elon Musk.

Les videre

Tesla Model S Plaid: 0-100 på 2,1 sek

– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.

Les videre

Tesla Dojo superdatamaskin: blant verdens kraftigste

Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.

Les videre

Tesla Cybertruck kommer kun i én farge: Rustfritt stål

- Men du kan foliere den i hvilken farge eller mønster du vil, sier Elon Musk.

Les videre

Elon Musk vil bygge by på Mars

Teknologi

Tesla-gründeren ønsker å iverksette utforsking og kolonisering av Den røde planeten.

Les videre

Tesla-sjefen gir ut egen techno-låt på SoundCloud

Hør Elon Musks "Don't Doubt Ur Vibe" her.

Les videre

Elon Musk vil forhindre onde datamaskiner

Kunstig intelligens

Når datamaskinene blir smartere enn oss, skal vi passe på! Teslas grunnlegger donerer 76 millioner kroner for å forebygge at de tar over verden.

Les videre

Elbilene får superbatterier

Nye batterier blir billigere og bedre, og fjerner all rekkeviddeangst. Og de kommer før du aner det.

Les videre

Årets beste elbiler 2022-2023

Slik velger du riktig elbil

En elbil er det rette valget for de aller fleste som skal bytte bil.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KI planlegger ferien vår

Styr datamaskinen med hjernen

Blir det Google-AI i iPhone?

Solcellepaneler i øynene?

Googles AI fantiserar fram spill

Nye funksjoner for Pixel-enheter

Ny AI utfordrer GPT-4

Google lanserer mini-AI

Kinas superdatamaskin slår rekorder

AI-generator lager realistiske videoer

Kan dette pannebåndet kontrollere drømmer?

ISS oppgraderer sine datamaskiner

Lyd & Bilde
Scroll to Top