Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Vi kårer: Tesla Model Y Performance

Gi familien en rakett!

Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

Publisert 01.11.22 - 12:00
Tesla Model Y Performance

Mest populære tester

Anmeldelse
Big data ser deg – og Kiefer Sutherland gjør sitt ypperste for å forvirre deg; i en smått ujevn konspirasjonsthriller.
Nyhet
Nanoleaf er først ute med smartlamper som følger den nye Matter-standarden over Thread.
GRUPPETEST
I skyggen av iPad finnes det en gjeng kompetente nettbrett til rimelige priser som i noen tilfeller kan være et bedre kjøp.
Geir Gråbein Nordby

Siden Tesla ønsker å minimere antall fysiske knapper og paneler på innsiden, er det ingen egen førerskjerm på eller over rattet på Model Y Performance. Her er heller ingen Head-Up-skjerm i frontruta.

Nesten alt av innstillinger gjøres på infotainment-skjermen. Lyd, klimaanlegg, styringsassistenter og så videre.

Det kan virke rart å skulle vende blikket ned og til høyre for å få informasjon om hva som skjer foran deg. Men dette er ren tilvenning, for siden skjermen er såpass stor og dessuten liggende, kommer denne infoen såpass nært synsfeltet, at det i praksis ikke er noe problem.

Autopilot

Autopiloten i Teslaen har en velfungerende, aktiv filholder – og adaptiv hastighetskontroll som holder hastigheten i henhold til trafikken. En annen fin detalj med Teslas hastighetskontroll, er at den setter seg automatisk til fartsgrensen der du er, i stedet for å først låse seg til hastigheten bilen holder på daværende tidspunkt. Står du og stanger i 20 km/t i 80-sone, vil bilen med andre ord sette seg rett til 80, men følge trafikken, slik at du slipper å justere denne opp når det endelig løsner opp.

Betaler du ekstra for en mer avansert Autopilot, får du summon-funksjon, og på høyeste nivå er bilen klar for total selvkjøring. Noe som ikke er lov, og ikke kan aktiveres, på nåværende tidspunkt.

Plass, rekkevidde – og underholdning!

Model Y Performance har rekkevidden og ytelsen man forventer fra en bil med T-en i «grillen», og da har vi ikke nevnt Teslas overlegne ladenettverk.

Model Y har MASSE bagasjeplass, og ytelsen på Performance-versjonen er spinnvill! Ser man så på prislappen, er den vesentlig lavere enn nærmeste konkurrent (Mustang Mach-E GT), og om du i tillegg liker den høyteknologiske men likevel minimalistiske tilnærmingen, begynner det å bli få grunne til å ikke anbefale dette beistet fra Tesla.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top