Nyhet

13 år gammel tysk dronepilot filmer Teslas nye fabrikk i Berlin

En 13 år gammel tysk gutt var i ferd med å bli pågrepet for å filme Teslas store byggeplass i nærheten av Berlin. Men så fikk han hjelp fra selveste Elon Musk.

Skrevet av / 26.05.20 - 21:16
13 år gammel tysk dronepilot filmer Teslas nye fabrikk i Berlin

Silas Heineken er 13 år og bor i Berlin. Etter mange måneders slit med hagearbeid for naboene hadde han endelig penger til å kjøpe DJI Mavic Pro, som han lenge har ønsket seg, og bare få måneder senere begynte Tesla et gigantisk byggeprosjekt utenfor Silas’ dør!

YouTube-kanalen Tesla Kid Grünheide var født.

Silas Heineken sier i en video takk til sine fans, som har sponset en elsykkel, som gjør det mulig for han å besøke Teslas byggeplass så ofte han vil. (Foto: Tesla Kid Grünheide / YouTube)

Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg

Saken er at Tesla i de siste årene har utvidet produksjonen av sine elbiler i Europa. Den første fabrikken ble åpnet for noen år siden i den nederlandske byen Tilburg, som ligger ca 100 km fra Amsterdam. Men her blir det bare samlet biler – Model S og Model X – av komponenter som blir levert ferdigprodusert fra USA. Etterfølgende har det bl.a. kommet enda en fabrikk på kartet i Prüm i Tyskland, hvor det jobbes med automatisering av Teslas produksjonsprosesser.

Men i Grünheide i delstaten Brandenburg – bare noen få kilometer fra den tyske hovedstaden Berlin – har Tesla tatt første spadestikk til en såkalt Gigafactory. Hvor virksomheten planelgger å produsere 10.000 eksempler av den nye Tesla Model Y.

Tesla Model Y. (Foto: Tesla)

Fabrikken skal gjøres ferdig i løpet av 2020, videre regner Tesla med å kunne komme igang med produksjonen av elbiler i løpet 2021. .

Filmer byggeplassen med drone

Teslas kommende Gigafactory bygges på et stykke land som fyller 300 hektar, og hele området skal ryddes for skog, før selve byggingen kan starte.

Og det er denne prosessen som Silas Heineken siden den 15. februar har dokumentert med drone på sin Youtube-kanal, hvor han så langt har lastet opp 14 videoer.

«Jeg kjører alltid på lørdager for å filme. Og innimellom står jeg opp allerede kl. 4:30 for å komme i gang,» sa Silas nylig i et intervju med tyske Bild. Videoene redigeres hjemme, hvor det legges på bakgrunnsmusikk og tekst. 

Hver video tar ca seks timer å produsere fra start til slutt, forteller Silas til den tyske avisen.

Tilkalte politiet

Men den 28. mars gikk det galt.

Selv om Silas hadde sjekket på en app til formålet, om det var flyforbud for droner over Teslas byggeområde, ble han en lørdag formiddag likevel stoppet av Teslas sikkerhetstjeneste, som også tilkalte politiet!

I videoen under forteller Silas om opplevelsen med sine egne ord:

Det korte svaret var at hvis Silas ikke ikke kunne få en skriftlig tillatelse fra Tesla, så måtte han nøye seg med å fly dronen på 400 meters avstand fra byggeplassen.

Derfor bad Silas i videoen om hjelp fra sine fans og oppfordret dem til å dele videoen med så mange som mulig.

«Kanskje er noen av dere medarbeidere hos Tesla eller kjenner noen som er det. Det er utrolig viktig at Teslas fans får lov til å følge med på byggingen av Teslas Gigafactory, og stegene i prosessen,» sier den unge dronepiloten til slutt i videoen.

Internettet virker og Elon Musk svarer

En stor amerikansk Youtube-kanal ved navnet Tesla Time News lagde innslaget herunder, hvor de roser Silas Heineken for hans dronevideoer og oppfordrer Tesla til å tillate han å filme videre. 

Under overskriften «Tweet this Video at Elon» har klippet blitt lagt ut på Twitter av Third Row Tesla Podcast, som gjentar historien og skriver at de mener at Tesla bør gi Silas lov til å filme videre.

Hvor Teslas toppsjef, Elon Musk, svarer direkte: «Fine by me.»

Det var den 8. april, og siden da har Silas lastet opp seks nye videoer til sin Youtube-kanal.

Om du har lyst til å se noen av Silas’ Youtube-videoer av Teslas kommende Gigafactory i Grünheide, kan du gjøre det her på hans kanal. Her kan du også donere penger via Paypal eller Bitcoin, slik at han kan kjøpe mer utstyr!

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fransk design og stil

20 prosent lengre rekkevidde – kun med programvare

Avlytting på hjul

Zeekr 001 FR: 1265 hestekrefter!

Fremtidens elbiler går lengre og blir smartere

Endelig elektrisk Mini Countryman

Scroll to Top