Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Mercedes EQE SUV får Dolby Atmos og Apple Spatial Audio

Mercedes har inngått samarbeid med Apple og Universal Music for å levere den ultimate lydopplevelsen i bil.

Skrevet av / 18.10.22 - 09:54
Mercedes EQE SUV får Dolby Atmos og Apple Spatial Audio

Mercedes-Benz er kjent for å satse på god lydkvalitet i bilene sine, som blant annet kan utstyres med oppgraderte «3D» og «4D» surround-lydsystemer fra Burmester. Nå har den tyske bilprodusenten inngått et offisielt samarbeid med Apple som skal utnytte lydpotensialet i de avanserte høyttalersystemene.

Som en følge av samarbeidet blir det nå mulig å spille av musikkfiler direkte fra Apple Music i utvalgte Mercedes-modeller, inkludert den splitter nye EQE SUV. Dette inkluderer musikk i det såkalte Spatial Audio formatet, med Dolby Atmos surroundlyd. Det er faktisk første gang dette blir mulig i bil-sammenheng, hevder Mercedes-Benz.

Samarbeider om bedre lyd i bil

I tillegg til Apple Music har Mercedes også inngått et partnerskap med verdens største musikkprodusent – Universal Music Group – om å tilby musikk som er ekstra velegnet for avspilling i bil.

Hva dette samarbeidet vil bære av musikalske frukter er for tidlig å si – men det nevnes at Universal og Apple har fått utlevert hver sin flunkende ny Mercedes(!) for å bistå dem i evalueringsprosessen av ny musikk. Det skal blant annet etableres en egen godkjenningsprosess kalt «approved in a Mercedes-Benz».

Det uttalte målet til de tre produsentene å gjøre musikkinnspillingene enda mer tilpasset for bilmiljøet. Mange artister baserer lytteinntrykkene sine av et album på hva de hører i bilen, og hvis produsentene får det slik de vil, kan dette altså  bli en mer formell av musikkproduksjonen.

Kommer til blant annet EQE SUV

Mercedes EQE er en av modellene som får nyte godt av det nye lyd-samarbeidet. (Foto: Mercedes)

Dolby Atmos surroundlyd blir først tilgjengelig i  Mercedes-Benz S-klasse i tillegg til EQE, EQE SUV, EQS og EQS SUV, som alle kan leveres med Burmester 3D og 4D lydsystemer. Lyd & Bilde har testet flere av disse modellene, og kan skrive under på at lydopplevelsen er noe helt spesielt!

Les også Mercedes S-klasse med 31 høyttalere og 1750 watt Mercedes S-klasse i lang utgave er en VIP-farkost utenom det vanlige: Med Burmester-lyd og deilig bass-massasje i setene, får du garantert lyst til å ta den lange veien hjem.
Les også Den beste elbilen? Mercedes EQS byr på fortreffelige kjøreegenskaper, luksuriøs komfort og lang rekkevidde. En konsertsal på fire hjul!
Les også Vi tester AMG-versjonen av Mercedes EQE Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC suser forbi med kunstig motorlyd signert AMG. Inni gliser sjåføren fornøyd, med pumpende rytmer fra Burmester-anlegget.

– Samarbeidet vårt med Apple Music og Universal Music Group er virkelig uten sidestykke, og setter en ny standard ved å legge til musikkinnhold til vårt Dolby Atmos-kompatible Burmester®-lydsystem. Gjennom dette eksepsjonelle partnerskapet gir vi kundene våre den ekstraordinære lydopplevelsen i bilen de forventer av Mercedes-Benz. Både Apple og UMG deler vår visjon og verdier, og sammen med Dolby vil vi skape en sømløs og unik opplevelse for kundene våre, sier Mercedes-sjef Ola Källenius i en pressemelding.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Scroll to Top