Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Tre premierer fra Samsung på IFA

Samsung slo på stortromma med lansering av Galaxy Note 3, Note 10.1 og Gear.

Skrevet av / 05.09.13 - 10:05
Tre premierer fra Samsung på IFA

Galxy-Note3_030_set1

Først ut var den oppdaterte store smartmobilen med penn, Galaxy Note 3. Den har blitt tynnere, raskere, lettere og fått enda større skjerm. Skjermen er nå hele 5,7 tommer men den veier bare 168 gram og har slanket seg til 8,3 mm i tykkelse. Til tross for dette har man lyktes å øke batteritiden gjennom en kombinasjon av hardvare og programvare samt et 3.200 mAh batteri. Den har også fått mer minne og den nyeste 4G LTE-standarden som skal fungere i alla frekvensbånd.

Under presentasjonen fokuserte man selvsagt mye på hvordan pennen forenkler oppgavene. En fiffig ny funksjon er at man kan tappe med pennen for å få opp en hurtigmeny med fem kommandoer:

• Action Memo som lar deg gjøre et notat og umiddelbart gjøre noe med den, som å ringe et nummer, legge til i kontaktboken, sjekke adressen på kartet, søke på nettet eller lagre i en å-gjøre-liste.

• Scrapbook som lar deg lagre og kategorisere informasjon du lagrer i mobilen, slik at du lett kan finne det og gå tilbake til kilden.

• Screen Write som tar et bilde av skjermen og lar deg notere på den.

• S Finder som hjelper deg å finne dokumenter, møter, samtaler eller hjelpesider – til og med håndskrevne notater og symboler.

• Pen Windows hvor du kan tegne opp en firkant på skjermen og kalle frem en app som for eksempel notater eller en kalkulator i den mens du fortsatt ser resten av skjermen.

Multi Window lar deg ha to apper oppe samtidig, til og med samme app slik at du for eksempel kan ha samtale med to personer samtidig og skrive tekst mellom dem.

Group Play som tidligere lot deg bruke flere Galaxy for å spille musikk har nå blitt utvidet til å håndtere video. Sett sammen flere mobiler for å få en kjempeskjerm!

Galaxy-Note3-S-view-Cover_005_Front-set

Note 3 har en rillet side og bakside i lær for å kjennes ut som en notatbok. Den kommer i svart, hvitt og rosa, og det finnes etuier i mengder av farger.

Fakta:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skjerm: 5,7-tommers 1920 x 1080 Super AMOLED
Prosessor: 2,3 GHz quadcore eller 1,9 GHz octacore avhengig av marked
Minne: 3 GB RAM / 32/64 GB lagring
Kamera: 13 Mp BSI sensor + 2 MP BSI
Trådløst: Wi-Fi a/b/g/n, NFC, BT 4.0
Størrelse: 151.1 x 79.2 x 8.3 mm
Vekt: 168 gram
Batteri: 3.200 mAh

Galaxy-Gear-008-Set1-Side_Six

Den mest spennende nyheten var imidlertid smartklokken Galaxy Gear. Den kobler seg sammen med din Galaxy-mobil i lommen og lar deg gjøre mye uten å trenge å ta den frem. Gear er lagd av stål men er likevel lett og kommer i seks farger for å passe alle brukere, fra stilfulle til lekne.

Ved å att sveipe langs sidene på skjermen velger man ulike funksjoner som for eksempel kalender, klokke eller kontakter. Men den har også S Voice som gjør at du kan snakke med den, be den å ringe opp en kontakt, diktere en SMS eller få vite været.

Det fiffige er at du ikke bare kan se at noen ringer, du kan faktisk svare ved å sette hånden mot øret. Mikrofon og høyttalere er nemlig innebygd i armbåndet!

Og ser du noe å skjermen du vil titte nærmere på, er det bare å ta frem mobilen, så viser den automatisk samme sak som Gear viser. Smart Relay kaller Samsung det.

Gear har dessuten et kamera innebygd i armbåndet. Det er bare å sveipe nedover på skjermen, så tar den et bilde. Slutt på situasjoner du går glipp av. Kameraet gjør det til og med mulig med utvidet virkelighet (Augmented Reality = AR), slik at den for eksempel kan oversette skilt.

Dessuten finnes det en mengde sensorer som gyroskop, akselerometer og pedometer, slik at den kan brukes med trenings-apper.

Samsung lover at man ikke kommer til å være begrenset til de appene som følger med, flere skal komme på Google Play.

Galaxy-Gear_001_Front_Wild-Orange-crop

Fakta:
Skjerm: 1,63 tommer 320 x 320
Prosessor: 800 MHz
Minne: 512 MB RAM / 4 GB lagring
Kamera: 1,9 MP BSI
Trådløst: BT 4.0
Størrelse: 36,8 x 56,6 x 11.1 mm
Vekt: 73,8 gram
Batteri: 315 mAh, 25 timer

N1_20_Set_White

Til slutt ble det presentert en oppdatert versjon av det store nettbrettet kalt Galaxy Note 10.1 2014 edition. Det har blitt mer smidig i formatet og har fått en meget høyoppløst skjerm, med fire ganger bedre pikseltetthet enn forgjengeren.

Mange av funksjonene kjenner vi igjen fra Note 3, men de drar nødvendigvis nytte av den større skjermen.

Den kommer i tre versjoner: kun Wi-Fi, Wi-Fi og 3G, samt Wi-Fi og 4G. Tre forskjellige minnestørrelser blir også tilgjengelig.

Formspråket er lånt fra Note 3 med en lærlignende bakside. Den blir tilgjengelig i svart og hvitt.

Fakta:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skjerm: 10,1 tum 2560 x 1600 LCD
Prosessor: 2,3 GHz quadcore eller 1,9 GHz octacore avhengig av marked
Minne: 3 GB RAM / 16/32/64 GB lagring
Kamera: 8 Mp BSI sensor + 2 MP BSI
Trådløst: Wi-Fi a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 243,1 x 171,4 x 7.9 mm
Vekt: 535 gram
Batteri: 8 220 mAh

 

Produktene slippes den 25. september i 149 land.

Hele presentasjonen kan sees her (begynner 1 time og 15 minutter inn):

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top