Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sony-nyheter på IFA: Her er Z1

På Sonys åpningspressemøte på IFA 2013 ble skuffene åpnet med hittil hemmelige (og lekkede) produkter i alle kategorier. Ikke minst telefonen Xperia Z1.

Skrevet av / 04.09.13 - 17:18
Sony-nyheter på IFA: Her er Z1

Sony er selvsagt også sterkt representert på årets IFA-messe i Berlin. På et pressemøte kl. 16.15 ble sløret endelig løftet for produktnyhetene.

CEO Kazuo Hirai bød velkommen på scenen.

Sony produserer hele paletten innenfor underholdning og tilhørende elektronikk. Fra musikk og blockbuster-kinofilm, og fra bærbare avspillere til 4K-hjemmekinoutstyr.

Den største nyheten er likevel Sonys Xperia Z1-telefon, som Kazuo Hirai her holder i hånden.

 

 

Z1-launch1
“Xperia Z1 er en vigtig milepæl for Sony i vår pågående innsats for å tilby uforglemmelige opplevelser til våre kunder,” sier Kunimasa Suzuki, direktør og CEO, Sony Mobile Communications.

Verdens ledende kamera til smartmobiler
Den 5″ store Xperia Z1 er det nyeste skudd på stammen av Sonys Z-serie med produkter i luksusklassen.

Sony Xperia Z1 byr blant annet på et kraftig 20,7 megapiksel kamera med en bildesensor tilsvarende de store sensorene man finner i mange av Sonys digitalkameraer. På grunn av Sonys prisvinnende “G Lens” og BIONZ for Mobile-bildeprosessor muliggjøres blant annet en kort lukketid, samt 3X zoom med skarpe billeder både på lang avstand og under dårlige lysforhold.

Kombinasjonen av disse teknologiene betyr at man opplever de samme kvaliteter og resultater som ved et vanlig kompakt digitalkamera i en tynn og vanntett smartmobil.

Applikasjoner
Sony Xperia Z1 inkluderer en rekke brukervennlige og underholdende kamera-applikasjoner direkte i kameraets brugergrensesnitt. Ved lanseringen er fire apps klare, men allerede når Z1 kommer i butikkene i Norge den 4. oktober vil flere være tilgjengelige for nedlasting.

Social live: Live-streaming av video direkte på din Facebook-side – og med vennenes kommentarer med det samme på telefonens skjerm.

Info-eye: Innovativ søkefunksjon, som foreslår relatert informasjon om severdigheter og ting som bøker eller vin, når det blir tatt bilder av dem med kameraet.

Timeshift burst: Fang det perfekte bildet hver gang – Xperia Z1 tar hele 61 bilder på 2 sekunder – et sekund før og efter det trykkes på utløseren. På den måten kan du bla frem og tilbage for å finde det perfekte bildet.

AR effect: skaper et lag morsomme, skreddersydde animasjoner direkte på bildene som blir tatt med Xperia Z1. Applikasjonen bruker Sonys egen “SmartAR” augmented reality-teknologi.

Xperia Z1 er bygd i en solid aluminiumramme i ett stykke med herdet glass på for- og baksiden. På innsiden ligger en Qualcomm Snapdragon 800-prosessor med 2,2 GHz quad-core CPU og 4G LTE. Xperia Z1 har også et 3000 mAh batteri med høy yteevne.

Tilbehør
Xperia Z1 kommer med en rekke innovative følgeprodukter og tilbehør. Alt er støttet av Sonys one-touch funksjoner med NFC-teknologi, som vil utgjøre ca. 100 kompatible produkter innen nyttår, inkludert TV, høretelefoner, høyttalere, nettbrett og annet.

Som tilbehør til Z1 – og til andre smartmobiler kan snap-on-kameraene Cybershot QX10 og QX100 klikkes på mobilen, og forvandle den til et kompetent kompaktkamera med stor zoom.
Som tilbehør til Z1 – og til andre smartmobiler kan snap-on-kameraene Cybershot QX10 og QX100 klikkes på mobilen, og forvandle den til et kompetent kompaktkamera med stor zoom.

Spesifikasjoner:
Sony’s ”G Lens”: En linse med F2.0 og bred 27 mm vidvinkel og klar 3x bildezoom.
BIONZ for Mobile: En Image Processing Engine som inneholder algoritmen fra Sonys digitalkameraer.
Exmor RS for Mobile CMOS bildesensor med 20,7 MP.
Støv- og vanntett (IP55 & IP58) med slitesterkt, herdet glass og aluminiumramme.
Snapdragon™ 800 quad-core 2.2 GHz prosessor, 3000 mAh batteri, 4G LTE.
Unike kamera-applikasjoner direkte i kameraet, som fx Social live, som er forbundet med Facebook.
Minne: 2 GB RAM, og opptil 16 GB lagringsplass, som kan utvides med microSD-kort opptil 64 GB.
Kommer i fargevariantene svart, hvit og lilla.
Planlagt salgsstart i Norge er 4. oktober til en forventet pris mellom 5.000-5.500 kr. uten abonnement.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to Top