Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony bekrefter prisnedgang på 4K

Sony nedjusterer prisen på sine Bravia X9 serie, men den enklere Bravia X8 serien kommer ikke til Europa.

Skrevet av / 05.09.13 - 17:06
Sony bekrefter prisnedgang på 4K

I august kunne vi bringe ryktene om at Sony ville senke prisene på sine 4KTV-er for å møte den økende konkurransen i TV-markedet. Samtidig ble det hvisket om en ny, enda mer prisgunstig serie uten de sidemonterte høyttalerne vi kjenner fra X9 serien.

Les testen av Sony Bravia 65X9005 her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lyd & Bilde har vært på omvisning i Sonys messehall på IFA i dag, og ganske riktig: Sony viser som forventet frem en ny, rimeligere Bravia X8 modellserie i både 65″ og 55″. Men dessverre: Denne serien kommer ikke for salg i Europa.

Sony forteller at X8-serien bare er ment for det amerikanske markedet, men de vises likevel her i Berlin på IFA siden det er en «global lansering». Litt skuffende for de av oss som hadde gledet oss til en rimeligere 4K Bravia uten de store (men riktignok gode) høyttalerne på siden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sonys kurvede 65″ LCD TV med surroundlyd blir også demonstrert her på IFA-messen, men også den er forbeholdt USA.(Hvorfor får amerikanerne all moroa?)

Til gjengjeld bekreftes det nå fra Sony Nordic at prisen på toppmodellen Bravia X9 blir nedjustert også i Norge. Den nye norske prisen på X9-serien blir adskillig hyggeligere: Cirka 45.000 kroner for 65X9005 og ca 33.000 kroner for 55X9005 modellen. Det er en betydelig nedgang fra de opprinnelige veiledende prisene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I high-tech hjørnet viser Sony en TV med ekstra høy siklefaktor: Prototypen på deres 55″ 4K OLED skjerm er sylskarp, og har en fantastisk fargepalett, selv når man går langt ut på siden av skjermen. Betraktningsvinkel er ikke noe tema lenger med OLED. Vi gleder oss til denne teknikken er kommersielt tilgjengelig, men enn så lenge er produksjonskostnadene og feilratene altfor høye.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top