IFA 2013:

Vi har lekt oss med Samsungs nye smartklokke!
forfatter

Vi stod først i køen da horder av journalister invaderte Samsungs messehall, og greide å komme helt tett på Samsungs nye smartklokke Galaxy Gear, samt den oppdaterte Galaxy Note 3.

Samsung Galaxy Gear er laget av  rustfritt stål, kommer med en S-AMOLED skjerm på 1,63" og kjører en tilpasset versjon av Android Samsung Galaxy Gear er laget av rustfritt stål, kommer med en S-AMOLED skjerm på 1,63″ og kjører en tilpasset versjon av Android

Kveldens største nyhet var definitivt Galaxy Gear, klokken som er ment å fungere som tilbehør til din Samsung-mobil (Gear fungerer med Samsung Galaxy S III, S4, Note II, Note 3 og Note 10.1 2014 Edition), mens den også har en rekke egne funktioner.

Samsung Galaxy Gear er en skikkelig klump på armen, og vi mener Samsung burde gått for en slankere formfaktor. Samsung Galaxy Gear er en skikkelig klump på armen, og vi mener Samsung burde gått for en slankere formfaktor.Galaxy Gear har en rekke apps og funksjoner som betjens med touch-skjermen. Galaxy Gear har en rekke apps og funksjoner som betjens med touch-skjermen.

Dessverre er vårt første inntrykk av Galaxy Gear ikke udelt positivt. Klokkeremmen virker stiv, og den er da også proppet med en masse funksjonalitet (kamera, mikrofon og høyttaler), og selve klokken er også temmelig stort, selv på denne skribentens relativt voksne underarm!

I klokkespennen sitter klokkens mikrofon og høyttaler, slik at man kan ta imot anrop fra mobilen uten å ta den opp av lommen. I klokkespennen sitter klokkens mikrofon og høyttaler, slik at man kan ta imot anrop fra mobilen uten å ta den opp av lommen.Også kameraet (på 1,9 MP) sitter på klokkeremmen. Også kameraet (på 1,9 MP) sitter på klokkeremmen.

Det mest overbevisende var overraskende nok kameraet i klokkeremmen. Det føles meget naturlig å ta bilder med, og vi kan tenke oss at det vil resultere i mange morsomme Instagram- og Facebook-bilder.

Det fungerede overraskende bra å peke med klokken og bruke skjermen som søker. Kanskje en av Gears kuleste funksjoner. Det fungerede overraskende bra å peke med klokken og bruke skjermen som søker. Kanskje en av Gears kuleste funksjoner.

Samsung Galaxy Note 3 er en oppatering av fjorårets Note II, og den mest iøyenfallende forskjellen er at Samsung nå har kledd baksiden med skinn, komplett med sømmer og det hele.

Samsung Galaxy Note 3 er en oppdatering av sidste fjorårets Note II, hvor den nye S-Pen styluspennen kommer med en rekke nye funktioner. Samsung Galaxy Note 3 er en oppdatering av sidste fjorårets Note II, hvor den nye S-Pen styluspennen kommer med en rekke nye funktioner.

Rett skal være rett, Samsung blir ofte kritisert for å lage altfor plastaktige produkter, og det nye skinnmaterialet gir faktisk Galaxy Note 3 en høyere kvalitetsfølelse enn forgjengeren. Hvorfor man så har valgt å introdusere den i en rosa farve kan man dog spørre seg…

Galaxy Note 3 kommer i svart, hvitt og..... rosa! Skinnbekledningen på baksiden er vi dog glade for. Galaxy Note 3 kommer i svart, hvitt og….. rosa! Skinnbekledningen på baksiden er vi dog glade for.

Alt i alt var det ikke de store, banebrytende nyhetene, Samsung hadde å by på her på IFAs første pressedag, men vi ser likevel frem til å teste Samsung Galaxy Gear, som blir tilgjengelig på marked samtidig med Galaxy Note 3, nemlig den 25. september. Veiledende pris blir 2.600 kroner.

Flip Wallet heter det nye coveret til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farger og har en rute på forsiden, så brukeren kan komme direkte til de viktigste funksjonene. Flip Wallet heter det nye coveret til Galaxy Note 3. Det kommer i ti forskellige farger og har en rute på forsiden, så brukeren kan komme direkte til de viktigste funksjonene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.