Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Men Velkommen til Utmark var ikke død og begravet!

Etter storstilt lagerrydding fra arkivet gjenoppstår nå flere av HBO Max-seriene på SkyShowtime i Norden.

Skrevet av / 10.01.23 - 10:33
Men Velkommen til Utmark var ikke død og begravet!

Det pågår for tiden en omfattende kamp om de globale strømmeabonnentenes gunst. En heftig konkurransesituasjon som blant annet fører til oppkjøp, fusjoner – og uunngåelige kutt i programtilbudet.

I fjor vår gikk gigantfusjonen mellom Discovery og WarnerMedia igjennom, og siden har den nye ledergruppen i Warner Bros. Discovery gjennomført omfattende kostnadskutt; noe som til gangs har gått ut over innholdet på HBO Max.

Westworld sesong 4 11
Westworld fikk dødsstøtet fra HBO etter sin fjerde sesong (Foto: HBO Max)

Siden fusjonen gikk igjennom har den nye ledelsen (med CEO David Zaslav i front) kuttet blant annet følgende serier/filmer:

Les også Kansellert! Den nyskapende sci-fi-serien ble åpenbart for dyr for Warners nye eierkonstellasjon.

Her hjemme kom det som et sjokk på det nordiske film- og serie-miljøet når HBO Max i fjor sommer, i praksis, besluttet å legge ned alt lokalprodusert nordisk innhold. Herunder populære serier som Beforeigners og Lust.

Les også Den svenske synden! Hva skjedde egentlig med den svenske synden? Og hvordan står det til med sexlivet til (lettere frustrerte) svenske, middeladrende fruer?

Ikke nok med at seriene ikke fornyes, i hopetall har de (litt under radaren) forsvunnet, unna for unna, fra HBO Max.

I stor grad har dette gått ut over lokalproduserte serier, fra den tiden HBO Nordic eksisterte.

Solide serier som blant annet norske Velkommen til Utmark, danske Kamikaze, svenske Lust og norske Beforeigners (en serie som også opplevde et stort internasjonalt publikum).

Den norske serien “Beforeigners” opplevde stor suksess på HBO Nordic (Foto: HBO Max)

Den nye forretningsplanen til Warner Bros. Discovery er åpenbart å barbere bort alt innhold som ikke genererer nok inntekter (les: abonnenter), kutte antallet produksjoner og heller satse mer (dog med et betydelig mindre totalbudsjett) på store flaggskipserier som House of the Dragon og nykommeren The Last of Us.

Les også Zombie-apokalypse på HBO Max! Kan du ikke få nok av zombie-serier? Gled deg, på nyåret kommer HBO Max med nok en godbit.

Mindre, mer “ubetydelige” serier legges ned; og arkivet selges nå til andre, lokale, strømmetjenester – som SkyShowtime!

Nykommeren SkyShowtime annonserer i dag at de har inngått en stor programkjøpsavtale med Warner Bros. Discovery, som innebærer at de får senderettighetene til blant annet serier som:

  • Bjørnstad, sesong 1 (Sverige)
  • Beforeigners, sesong 1 og 2 (Norge)
  • Kamikaze, sesong 1 (Danmark)
  • Lust, sesong 1 (Sverige)
  • The Informant, sesong 1 (Ungarn)
  • ID, sesong 1 (Finland)
  • Por H o Por B, sesong 2 (Spania)
  • The Winner, sesong 1 (Tsjekkia)
  • Warszawianka, sesong 1 (Polen)
Lust sesong 1 1
Lust sesong 1 (Foto: HBO Max)

SkyShowtime har kjøpt eksklusive europeiske rettigheter for 21 lokale serier fra HBO Max, inkludert noen av HBO Maxs mest populære og anerkjente serier fra regionen. Totalt gir avtalen SkyShowtime 168 episoder – over 150 timer – med helt nye og tidligere sendte serier.

Avtalen, som inkluderer tre splitter nye serier som har fullført produksjon og vil få verdenspremiere på SkyShowtime i løpet av 2023, akselererer selskapets inntreden i original programmering betydelig. De nye seriene som vil bli brandet som “SkyShowtime Originals” inkluderer ID (Finland), The Winner (Tsjekkia) og Warszawianka (Polen).

NB! Avtalen innebærer også at SkyShowtime fra nå av sitter på rettighetene til å (eventuelt) fornye disse seriene, slik at vi kan få en Beforeigners, sesong 3 eller Lust, sesong 2.

Ikke minst krysser vi fingre, og tær, for at vi en dag får se Velkommen til Utmark, sesong 2!

Arkivseriene til HBO Max vil bli tilgjengelig for strømming fra SkyShowtime i løpet av mars.

Les også Ny strømmetjeneste lanseres! Nykommeren av strømmetjenestene, Paramount+, får ikke et veldig langt liv. Nå erstattes den på ettårsdagen.

I forbindelse med annonseringen av avtalen, uttaler SkyShowtimes direktør, Monty Sarhan:

Dette er en betydelig avtale for SkyShowtime som gir oss et umiddelbart fotfeste i den opprinnelige innholdssatsningen langt før planen. Som en strømmetjeneste laget spesielt for Europa har SkyShowtime en forpliktelse til forbrukere i våre markeder. Lokal programmering er en viktig del av strategien vår, og vi er glade for å være hjemmet for disse nye seriene så vel som populære serier som har fått gjenklang hos publikum over hele Norden, Sentral-­‐ og Øst-­‐Europa og Spania.

PS! Om du ikke har fått det med deg, så er SkyShowtimes eksklusive “gullegg” den vanvittig populære, moderne westernserien til Paramount/Taylor Sheridan: Yellowstone.

Sesong 5 kan strømmes nå!

Yellowstone, sesong 5 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

Scroll to Top