Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

I Sveits kan det bli forbudt å kjøre elbil

Årsaken er den truende energikrisen.

Skrevet av / 04.12.22 - 15:45
I Sveits kan det bli forbudt å kjøre elbil

I Sveits stiger frykten for en energikrise med blackouts i den kommende vinteren. Ikke bare i Tyskland, men også i det velstående alpelandet Sveits lager man derfor nødplaner, slik at strømforsyningen kan sikres på best mulig vis.

I det sveitsiske parlamentet utarbeides det for tiden et lovforslag ved navn  «Verordnung über Beschränkungen und Verbote der Verwendung elektrischer Energie», og som kan oversettes til «Forordning om restriksjoner og forbud mot bruk av elektrisk energi.»

Nødplanen som skal sikre Sveits gjennom vinteren består av fire nivåer og er ventet til å bli vedtatt i løpet av desember. Og særlig ett punkt er svært kontroversielt.

Les også Nå kommer den hit også Spiller musikk og skjønner norsk.

Nivå 1 og 2 består av milde innskrenkninger av strømforbruket til private forbrukere. F.eks. skal man ikke vaske med mer enn 40 grader, og streamingtjenester som Netflix og Disney+ skal sette ned oppløsningen på sitt innhold. Et tiltak vi også opplevde i koronapandemiens første måneder.

Les også Nå følger Apple, Amazon, Facebook og YouTube etter Netflix. Netflix var de første som lovte å skru ned oppløsningen for å spare på datatrafikken i Europa. Nå gjør andre teknologigiganter det samme.

Men når vi kommer til nivå 3 av nødplanen blir det plutselig nokså ubehagelig for elbileiere. Butikker skal forkorte åpningstidene sine, og det blir forbudt å spille konsoll-spill. Streamingtjenester skal stenges helt ned, og privat bruk av elbiler forbys. Kun når det er helt nødvendig – f.eks. i forbindelse med innkjøp, legebesøk eller avtaler med offentlige myndigheter – får man benytte elbilen.

Bensin- og dieselbiler blir ikke berørt av de kommende reglene. Men fartsgrensen på de sveitsiske motorveiene vil bli senket fra 120 til 100 km/t.

Den sveitsiske bransjeforeningen for bilimportører er rystet over forslaget. Til avisen Blick sier foreningens direktør Andreas Burgener at politikernes planer er direkte skadelige for klimakampen.

«Enhver som nå kjøper eller bestiller en bil, vil med viten om dette forbudet mot elbiler velge en bensin- eller dieselbil igjen, dersom det er mangel på elektrisitet. Det er jo tross alt unntaket fra forbudet.»

Les også disse sakene om elbil

Årets beste elbiler 2022-2023

Slik velger du riktig elbil

En elbil er det rette valget for de aller fleste som skal bytte bil.

13 år gammel tysk dronepilot filmer Teslas nye fabrikk i Berlin

En 13 år gammel tysk gutt var i ferd med å bli pågrepet for å filme Teslas store byggeplass i nærheten av Berlin. Men så fikk han hjelp fra selveste Elon Musk.

Les videre

Tesla Model Y Performance

Gi familien en rakett!

Når du trenger plass til hele familien, men ønsker noe som skikkelig biter fra seg, er Model Y Performance noe av det heftigste som finnes.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 hendelser på “I Sveits kan det bli forbudt å kjøre elbil”

  1. Glenn Maberg

    Dette blir bra elbilene har sin sårbarhet inverter lader aggregat lading

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

Brukte Tesla-er stuper i verdi

Helsort Volvo med en overraskelse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top