Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HomePod mini endelig i Norge

Spiller musikk og skjønner norsk.

Skrevet av / 06.12.22 - 09:46
HomePod mini endelig i Norge

HomePod mini har ikke vært tilgjengelig i vanlige salgskanaler i Norden, fordi de blant annet ikke støtter Apples stemmestyring på norsk. Men nå oppdateres den lille høyttaleren med Siris smarte assistent, og den skjønner norsk.

Den kulerunde HomePod mini er i salg fra 13. desember, til 1249 kroner stykket. Og ja, du kan koble flere sammen, enten i stereo, eller koble sammen høyttalere i flere rom.

HomePod mini tar ikke mye plass, den er bare 8,4 cm høy og styres med en iPhone, iPad, eller fra pekeflaten på toppen av høyttaleren.

 

Foto: Apple

Selv om den er liten, mener Apple at HomePod mini både gir fyldig og klar lyd. Det har de fått til, sier de selv, ved å plassere. et fulltone høyttalerelement, opp ned inni høyttaleren. Det spiller ned i et skålformet kammer, og perforeringer hele veien rundt, skal gi 360 graders lyd fra de små HomePod mini.

Foto: Apple

Tre mikrofoner oppfatter hva du sier når du ber Siri om å sette på musikk, eller sjekke værmeldingen. Siri fungerer her på samme måte som på en iPhone.

Foto: Apple

En eller flere HomePod mini skal fungere sømløst med Apple Music, Apple Podcasts, og det enorme utvalget med radiostasjoner på nett, men man kan naturligvis strømme fra Tidal eller Spotify som man kan med alle Bluetooth høyttalere.

Det som er er litt kult med HomePod mini, er at man kan koble den til en Apple TV 4K, og bruke HomePod mini som tv-høyttaler. Helst i stereo, selvsagt.

Les også Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

Med den lille HomePod mini kan man også styre smartprodukter i hjemmet med talekommandoer. Apple er også blant de mange som er med i Matter, som skal gjøre det mulig å styre smarte produkter fra ulike produsenter via Siri.

Høyttaleren har også interkom, sånn at man kan sende beskjeder fra ett til alle Apple-enhetene, også via Apple CarPlay i bilen.

HomePod mini blir tilgjengelig i hvit, stellargrå, blå, oransje eller gul, til nevnte 1249 kr, fra 13. desember i Apple Store og en rekke butikker.

Foto: Apple

 

Apple HomePod

Godkjent fra Apple

HomePod har meget god lyd, og er lett å bruke. Men smartstyringen virker for rigid og traust.

Les videre

Apple TV 4K 128 GB

Mediespiller med muskler

Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “HomePod mini endelig i Norge”

  1. Svein Rognlien

    LYD OG BILDE SOM HOBBY.
    Jeg holder meg orientert om alt som skjer på TV og forsterkere, for derigjennom å slippe å gjøre feilinvesteringer. Jeg handler ikke ofte, men jeg kjøper kvalitet. God Jul og Lyd.Svein Rognlien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Nå får du Sonos billigere

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

Nye utendørshøyttalere for sommersesongen

PMC senker prisen på skikkelig bass

Her er Lyngdorfs nye høyttaler

Vi hørte Linns nye høyttaler

Scroll to Top