Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Cupra Tavascan er avduket

Familiebilen er enda tøffere i virkeligheten.

Skrevet av / 16.10.23 - 17:05
Cupra Tavascan er avduket

L&B Home har vært på stede under avdukingen av den kliss nye elbilen Cupra Tavascan. Avdukingen skjedde på Dogyard på Forbebu mandag formiddag, og du kan tro vi har vært spent på denne bilen!

Det er i bunn og grunn snakk om en frekkere fetter til VW ID.4, eller mer korrekt er det nok å si ID.5, siden hekken og bakruta skråner som på en sedan, fremfor å ha lengre tak og en bakrute som går rett ned, som er vanligere på en SUV.

Tavascan har nok likevel mer til felles med den sportsligere Skoda Enyaq Coupé RS iV rent utseendemessig. Men aller mest er den en Cupra. Med hissigere linjer og et generelt røffere utseende. Og sånn skal det jo være, Cupra er tross alt et racing-merke, med opphav fra Seat.

Crossover-SUV-en Tavascan får mye av det samme uttrykket som kompaktbilen Born, i et større familieformat. Det betyr også en eBoost-knapp for ekstra hestekrefter under akselerasjon. Slik at du kan komme deg enda raskere gjennom et lyskryss, eller gjøre tryggere forbikjøringer på landeveien, fordi du må være kortere tid i feil kjørefelt.

Cupra Tavascan
15″ skjerm er Cupras største hittil. Foto: Geir Gråbein Nordby

God plass, tøff innvendig

Tavascan har god innvendig plass, journalisten satt fint både foran og bak. Her er mange flotte racingdetaljer og tøffe kontrastfarger, for å understreke at Cupra er et racing-merke. Det er likevel aldri noen tvil om at det er en familiebil.

Les også Aller mest bil for pengene Cupra Born er den tøffe tvillingen til VW ID.3. Med frekkere utseende, smidigere kjøreegenskaper – og lavere pris.

Adrenaline-utgaven kommer først

Bilen som først blir tilgjengelig har fått Adrenaline utstyrsnivå. Det betyr 21″ lettmetallfelger, 260-kameraq og automatisert fjernparkering. Panorama glasstak er på plass, det samme er de meget effektive LED Matrix-lyktene vi kjenner fra andre biler på samme plattform fra Volkswagen-konsernet.

AR Head-up-skjerm er på plass, det samme er dynamisk understell og nøkkelløs tilgang. Og induksjonslading for mobiltelefon, uten at vi har spesielt god erfaring rundt dette. Men forhåpentligvis lades mobilen raskere nå, enn da vi testet slektningene.

Cupra Tavascan Sennheiser
Sennheiser lydanlegg. Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyd fra Sennheiser

Den helelektriske SUV-en er også utstyrt med en 15-tommers infotainmentskjem – den største så langt i en Cupra-modell. Og utgaven som er tilgjengelig ved lansering leveres med et hi-fi-anlegg fra Sennheiser, bestående av 12 høyttalere.

Ut ifra hva vi erfarer, er høyttalerne levert fra en av Cupras underleverandører, mens Sennheiser har vært involvert i selve lydbehandlingen. Blant annet er bilen utstyrt med Ambeo Concerto, som lover en oppslukende surroundlyd. Den avanserte lydprosesseringen analyserer lydsignalet, inkludert forskjellige instrumenter og rominformasjon, og redistribuerer dem rundt om i bilen.

God plass her. Foto: Geir Gråbein Nordby

Motor og batteri

Adrenaline-utgaven får et 77 kWt netto batteri, og en WLTP-rekkevidde på “inntil 547 km”. Med 340 hestekrefter trekkes bilen opp i 100 km/t på bare 5,6 sekunder, den har drift på alle fire hjulene.

Kan bestilles til våren

Cupra Tavascan slippes samtidig i hele Skandinavia, og vi blir fortalt at den kan bestilles fra våren. Med levering “en gang i 2024”.

Priser er ikke klare, men hvis Cupra Born er noe å gå etter, kan vi forvente en pris som ligger noe lavere enn en tilsvarende utstyrt ID.5 GTX.

Mer info: cupraofficial.no

IMG_0284 IMG_0290 IMG_0295 IMG_0301 IMG_0310 IMG_0312 IMG_0316 IMG_0317 IMG_0330 IMG_0325 IMG_0332 IMG_0333 IMG_0335 IMG_0336 IMG_0337
<
>
Foto: Geir Gråbein Nordby
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Ammoniakkmotor truer elbilene

Enden på visa for Fisker?

Firkantet sjarmklump

Familie-luksusbilen går som ei kule

Mektig imponerende debut

Nytt infotainmentsystem og opp til 600 km rekkevidde

Skulle hente sin Cybertruck - måtte på akutten

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Scroll to Top