TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Salgsstart for Skoda Enyaq Coupé RS iV

Den sportslige Coupé-versjonen av Skoda Enyaq har salgsstart 9. juni - med bl.a Canton stereoanlegg på utstyrslisten.

forfatter
Publisert 02.06.22 - 08:00

Skoda Enyaq har vært en suksess her i Norge, og nå kommer den mer linjelekre Coupé-versjonen: Den blir først tilgjengelig i den sportslige RS-utgaven, som har salgsstart 9. juni med en startpris på 579.000 kroner.

– ŠKODA ENYAQ COUPÉ er et perfekt eksempel på at sportslig, elegant og praktisk ikke trenger å være motsetninger, forteller Thomas Meiner, direktør i ŠKODA Norge.

Skoda Enyaq Coupe Skoda Enyaq Coupe orange
<
>
Skoda Enyaq Coupe i Phoenix Orange. (Foto: Skoda)

Skoda Enyaq Coupé RS iV

Versjonen som tilgjengeliggjøres for det norske markedet er altså ENYAQ COUPÉ RS iV med 4X4 firehjulsdrift. Denne toppmodellen har 220 kW (299 hk), og et maksimalt dreiemoment på 469Nm. Cw-verdien på coupé-versjonen skal være på lave 0,234: Det gir en rekkevidde på inntil 510 kilometer (WLTP) –  avhengig av utstyrsnivå – , og bilen kan hurtiglades med inntil 135 kW. Til tross for det sportslige og nettere uttrykket, har denne modellen et svært romslig bagasjevolum på hele 570 liter.

Direktor i ŠKODA Norge Thomas Meiner
– Vi er ordentlig stolte av ŠKODA ENYAQ COUPÉ, som blir et viktig supplement til SUV-versjonen og en solid styrking av vårt elektriske utvalg, sier Thomas Meiner, direktør i ŠKODA Norge. (Foto: Skoda)

Kan kjøpes direkte på nett 

ŠKODA ENYAQ COUPÉ vil kunne kjøpes både via forhandler og direkte på nett. Bilen kommer med få og oversiktlige tilvalg, tilpasset det norske markedet. Standardpakkene inneholder blant annet panorama glasstak, LED Matrix hovedlykter, sensorstyrt elektrisk bakluke, varmepumpe, CANTON-anlegg(!!!) med 12 høyttalere og subwoofer, infotainmentpakke med 13 tommers skjerm, headup display og augmented reality. Man kan velge mellom ni ulike farger, blant annet karakteristiske Mamba Green og Phoenix Orange. 

Les også Enyaq Sportline iV 80X: Bare å glede seg Etter gledesrusen fra første møte hadde lagt seg, er konklusjonen fortsatt at Enyaq er en svært god bil. Selv om et par ting har begynt å irritere oss.
Skoda Enyaq iV80x sportline SPREAD

Levering i fjerde kvartal

ENYAQ COUPÉ produseres parallelt med ENYAQ SUV på fabrikken i Mladá Boleslav utenfor Praha. De første kundebilene forventes utlevert til norske kunder allerede fjerde kvartal 2022. Produksjonen av ENYAQ SUV skal være skalert opp, etter siste tids logistikutfordringer med ledningsnett.

https://youtu.be/wRyv5WupHyk

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde