Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

BMW iX1 nærmer seg

Om ikke lenge kan du bestille BMW iX1

Skrevet av / 01.03.22 - 10:05
BMW iX1 nærmer seg

Den siste BMW i3 ruller snart av samlebåndet i Leipzig, etter å ha vært i produksjon siden 2013. I mellomtiden tester BMW den neste elbilen, som går i produksjon høsten 2022, for levering i løpet av første kvartal 2023.

BMW iX1 blir som vi har skrevet tidligere, en helelektrisk X1, på størrelse med Volvo XC40 og C40 Recharge, og blir en konkurrent til kompakte SUV-er som Nissan Ariya og Mercedes-Benz EQA.

BMW iX1 2022 rear
BMW iX1 2022

Den elektriske iX1 vokser litt sammenlignet med dagens X1, i følge tyske Auto Bild, som antyder lengre akselavstand og følgelig et mer romslig interiør.

Den helelektriske drivlinjen gir kundene valget mellom forhjuls- eller firehjulstrekk, og selv om vi ikke vet noe konkret om batteri og rekkevidde, vil iX1 få den samme femte generasjon batteriteknologi og et 400 Volt-system som vi kjenner fra i4 M50.

Innvendig vil iX1 naturligvis få BMWs glimrende iDrive OS 8 med pekeskjerm, stemmestyring og garantert Harman Kardon-anlegg.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

Produksjonstart er planlagt for november 2022 på BMWs fabrikk i Regensburg, hvor 2-serien produseres, noen måneder etter at BMW starter produksjonen av neste generasjon X1.

BMW planlegger også produksjon av neste generasjon 7-serie, i helelektrisk form, fulgt av en helelektrisk 5-serie i 2023.

BMW iX1 2022 front left
BMW iX1 2022 front left
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Tesla Model Y med 600 km rekkevidde

Fullstendig galskap

Xpeng avduker el-SUV for folket

Her er det plass nok

Snart kan du lynlade hos Ford

Så mye bedre er nye Porsche Taycan

ID. Buzz - endelig med firehjulsdrift

Familiebil med alt man trenger

Fremtidens elbil i følge BMW

Lyd fra Bang & Olufsen og OLED-lykter

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top