TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

BMW iX1 nærmer seg

Om ikke lenge kan du bestille BMW iX1

forfatter
Publisert 01.03.22 - 10:05

Den siste BMW i3 ruller snart av samlebåndet i Leipzig, etter å ha vært i produksjon siden 2013. I mellomtiden tester BMW den neste elbilen, som går i produksjon høsten 2022, for levering i løpet av første kvartal 2023.

BMW iX1 blir som vi har skrevet tidligere, en helelektrisk X1, på størrelse med Volvo XC40 og C40 Recharge, og blir en konkurrent til kompakte SUV-er som Nissan Ariya og Mercedes-Benz EQA.

BMW iX1 2022 rear
BMW iX1 2022

Den elektriske iX1 vokser litt sammenlignet med dagens X1, i følge tyske Auto Bild, som antyder lengre akselavstand og følgelig et mer romslig interiør.

Den helelektriske drivlinjen gir kundene valget mellom forhjuls- eller firehjulstrekk, og selv om vi ikke vet noe konkret om batteri og rekkevidde, vil iX1 få den samme femte generasjon batteriteknologi og et 400 Volt-system som vi kjenner fra i4 M50.

Innvendig vil iX1 naturligvis få BMWs glimrende iDrive OS 8 med pekeskjerm, stemmestyring og garantert Harman Kardon-anlegg.

Les også Nesten innertier fra BMW iX3 BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.

Produksjonstart er planlagt for november 2022 på BMWs fabrikk i Regensburg, hvor 2-serien produseres, noen måneder etter at BMW starter produksjonen av neste generasjon X1.

BMW planlegger også produksjon av neste generasjon 7-serie, i helelektrisk form, fulgt av en helelektrisk 5-serie i 2023.

BMW iX1 2022 front left
BMW iX1 2022 front left

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommer på veien i 2024 Mercedes_Benz bekrefter at den elektriske Geländewagen kan ventes i slutten av 2024.
Se lanseringen av Polestar 3 her Følg med når vi viser Polestar 3 12. oktober.
Mer krefter og lengre rekkevidde Oppdaterer DS 3 Crossback og Peugeot e-208.
Xpeng G9: På vei til Norge Stor plass, god komfort, og "bygget som en konsertsal".
Teslas 4680-batterier: temmelig ordinære På Battery Day lovet Elon Musk nye batterier med helt ny teknologi og banebrytende kapasitet. Nå er batteriene her ... og de er ganske alminnelige.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-anlegg Massive krefter både under panseret og i kupeen.
Følg Lyd & Bilde