Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Zack Snyder’s Justice League

Tidenes største, og mest vellykkede, remake

Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.

Skrevet av / 15.03.21 - 18:00
Zack Snyder’s Justice League
Tor Aavatsmark

Med storfilmen Justice League (2017) skulle Warner og DC Comics endelig ta opp kampen med langt større Marvel fra Disneykonsernet.

Kunstnerisk uenighet

Det var nok mange blant Warner-toppene som ble overrasket (endog skuffet) over hvor mørk regissør Zack Snyder gjorde tvekampen mellom DC-ikonene Supermann og Batman i hans første film for selskapet.

Sterk uenighet mellom studiotoppene og regissøren førte til en lang og broget innspilling av Justice League. Når så Snyder, på toppen av det hele, opplevde en personlig familietragedie trakk han seg umiddelbart fra prosjektet.

 

I forbindelse med nylanseringen uttalte filmens produsent, og Snyders kone, Deborah, følgende til Vanity Fair, etter å ha sett 2017-versjonen for første gang:

It was just…it’s a weird experience. I don’t know how many people have that experience. You’ve worked on something for a long time, and then you leave, and then you see what happened to it.

Til tross for at brorparten av originalfilmen ble regissert av Joss Whedon, som både radikalt omskrev og filmet mengder av scenene på nytt, klistret Warner Snyders navn på plakaten – som regissør!

Les også Justice League Superheltene i DC forsøker seg på en Avengers, men de er hverken like friske eller interessante som sine Marvel-fettere.

Resultatet ble en merkelig, og totalt, uforløst filmopplevelse. Fire år, og 600 millioner kroner senere, får faktisk Snyder sin søte revansj.

Zack Snyder’s Justice League (Foto: HBO)

Tidenes mest omfattende remake

Snyder hevder hardnakket at han aldri har sett 2017-versjonen av filmen, regissøren ble visstnok «advart» av sin kone om at han så absolutt ikke burde se den. Noe vi har vanskelig for å tro, men nå han har så til gangs laget en så godt som ny film.

Vi har et noget ambivalent forhold til Snyders regissørkvaliteter, jovisst har han en tidvis rålekker visuell stil (se for eksempel Sucker Punch), en estetisk nydelse i miks av lekker filming, koreografi, lys, kostymer og et heftig musikkspor; men det blir veldig ofte mye mer stil enn substans, der historien drukner i lett glorifiserte, slow-mo actionscener og glinsende muskler (som i 300).

I Justice League 2.0 makter han å balansere mellom polerte «reklamefilm»-scener og en engasjerende historie.

Nå var riktignok ikke problemet med Justice League den visuelle stilen, men heller en rotete historielinje, mangel på retning, karakterer som kom og forsvant, samt en ubearbeidet historie som ikke maktet å trekke oss inn i handlingen.

Zack Snyder’s Justice League (Foto: HBO)

Historien gir mening

I remaken får vi en helt annen opplevelse, der historien faktisk gir mening, karakterene, og deres beveggrunner, bygges opp og støtter opp om de spektakulære (dog, fortsatt i overkant dataspillassosierende) actionscenene.

Fortelling fremstår langt mer episk, vi bryr oss om superheltene, og selv Jared Leto (som Joker i mental ubalanse) kommer til sin rett i en nærmest postapokalyptisk epilog.

Les også Spektakulær avslutning! Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.

I motsetning til Avengers-filmene er tonen her mye mørkere, alvorlig og nærmest rensket for den lettbente komikken vi opplever mellom Thor og Iron-Man i Marvel-universet.

Dette er ensomme, opportunistiske og desillusjonerte superhelter, som har sett sine beste dager, foretrekker ensomheten, men som lar seg overtale til å samarbeide for å redde Jorden fra Steppenwolf og hans hær av forvokste «fluer».

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Menneskehetens eksistens trues

I slutten av den pompøse, og alt for langdryge, Batman v Superman: Dawn of Justice, måtte Supermann (Henry Cavill) bøte med livet. Hverken Batman (Ben Affleck) eller den nyankomne Wonder Woman (Gal Gadot) kunne redde ham.

Når vi nå møter en sliten, og lettere oppgitte, Batman igjen, er det en ny gigantfiende, Steppenwolf, som truer selve Jordens eksistens. Den trauste Batman tar sitt samfunnsansvar på alvor, og trommer sammen et elitelag av superhelter for å nedkjempe faenskapet. Batman, Aquaman, Wonder Woman, Flash, Cyborg, og (forhåpentligvis) en avdød helt skal redde menneskeheten fra onde aliens.

Av heltene så er det det nok Gal Gadots tvers igjennom godhjertede Wonder Woman som vil trekke mest oppmerksomhet, men remaken gir ikke bare Snyder en klapp på skulderen, men er også en solid oppreisning til Ben Affleck i rollen som utskjelte Batman. Her opptrer han, bokstavelig talt, med pondus, verdighet og troverdig medmenneskelighet. Hvem hadde trodd det?

Rollen som filmens humorinnslag er tildelt den unge, og uerfarne, datanerden Flash (Ezra Miller). Noe som fungerer så der – tidvis morsomt men litt påtatt. Henry Cavill som Supermann er en renskåren posterboy, uten skuespillerevner og like sjarmerende som en gråstein.

Zack Snyder’s Justice League (Foto: HBO)

Intens og klaustrofobisk

Snyder presenterer remaken i klaustrofobisk 4:3-format, som kler historien. Musikksporet (Junkie XL) er i all hovedsak nytt, mengder av scener er plukket opp fra gulvet på klipperommet, mens nye scener er skutt, som både utdyper og forbedrer historien; og, når det kommer til regi og koreografi av actionscener er det få som behersker kunsten bedre enn nettopp Zack Snyder.

Med remaken gir Snyder oss en i overkant lang film, som best kan identifiseres som superheltenes svar på Frodos lange marsj mot Mount Doom i Ringenes Herre. Et tettpakket manus, ja visst, men de fire timenes til tross, føles handlingen sjelden dratt ut i tid og overflødig. Testosteron-actionen dempes tidvis behagelig av fintfølende scener med glimrende Diane Lane og Amy Adams.

Les også Gal Gadot flykter til HBO Mens koronapandemien herjer, og mange kinoer er under lockdown, slippes storfilm etter storfilm rett på strømmetjenestene.

Det sagt, til tross for sine kvaliteter, er du ikke fan av superheltfilmer er definitivt ikke Zack Snyder’s Justice League filmen du skal begynne med, ei heller vil den overbevis deg om at superheltuniverset er «din tekopp». Her får du intens, noget litt for repeterende, overflod av slåsskjemper på tokt for å redde universet nok en gang; der deres nemesis er like hul og uinteressant som genren «krever».

Zack Snyder’s Justice League _14 GP0180_COMP_V003086556.tif Zack Snyder’s Justice League _15 JUSTICE LEAGUE HARWOOD HARWOOD HARWOOD HARWOOD GP0240_COMP_V003086559.tif Zack Snyder’s Justice League _4 Zack Snyder’s Justice League _3 Zack Snyder’s Justice League _2
<
>
Zack Snyder’s Justice League (Foto: HBO)

Serie?

Vi kan dog ikke begripe at filmen, som slippes eksklusivt på strømmetjenesten HBO, ikke heller lanseres som en miniserie på 6 episoder. Snyder har jo, for svarte, til og med inndelt filmen i seks kapitler.

Er dette derimot din genre, vil du storkose deg i protagonistenes popcornunderholdende selskap. 5 svake stjerner til Snyders etterlengtede epos.

Zack Snyder’s Justice League _17 Zack Snyder’s Justice League _18 Zack Snyder’s Justice League _19
<
>
Zack Snyder’s Justice League (Foto: HBO)
Karakter
Zack Snyder’s Justice League

Fakta:

 • HBO
 • Release: 18. mars 2021
 • Regi: Zack Snyder
 • Med: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Ray Fisher, Henry Cavill, Jeremy Irons, Amy Adams, Diana Lane. J.K. Simmons, Jared Leto, Willem Dafoe, Amber Heard
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 4:00 t.
 • Karakter: 5

4 hendelser på “Zack Snyder’s Justice League”

 1. Tor Aavatsmark

  Hei, Vidar 🙂

  Dessverre, i kjent stil, er billedkvaliteten på HBO Nordic skuffende dårlig – spesielt i en film med så mange mørke scener som Snyder Cut.

  Vi fikk tilgang til en screener med langt bedre (dvs. mindre komprimert) kvalitet.

  Det sagt, det er håp! Til høsten erstatter HBO Max HBO Nordic, Da vil den tekniske kvaliteten bli en helt annen.

 2. Hans-Robert

  Herregud for et makkverk, makan til hype skal en lete lenge etter. Det er et par ting jeg får helt spader av etter å ha sett en “film” som burde ha vært halvparten så lang:
  1. 4:3 format gikk ut på tidlig 2000 tallet, det bringer intet annet enn enorm frustrasjon å se så smalformat.
  2. Zack har lagt til en bråte med helt unødvendige scener til filmen, noe som gjør en allerede syltynn histore veldig langdryg (eksempel sang scenen når Aquaman hopper i sjøen)

  Det er flere scener hvor Zack har endret på hvordan den eksakt samme interkasjonen foregår mellom karakterer, f.eks hvordan Wonderwoman får “date” med Cyborg, og da dessverre til en MYE dårligere utgave enn orginalen. Den nye Steppenwolf skurken ser verre ut og er dårligere enn orginalen.

  Så er det scener hvor Zack har endret på hendelsesforløpet til det dessidert mer kaotiske og verre, verst når Supermann våkner til live og blir ueffen med rettferdighetsligaen, orginalen hvor Batman “calls in the big guns” (som er Lois Lane) er så utrolig mye bedre enn at hun kommer løpende og “redder” situasjonen.

  Så er det scener hvor en nesten må le hvor dårlig de har klippet sammen ny og gammel film, blant annet når Superman møter Martha, moren sin i åkeren. Tror jeg hadde fikset det bedre med scotch tape og saks, det er forskjellige farger, lys, karakterene er aldersmessig forskjellige, og det sees så utrolig lett.

  Så til det positive, du får mer innsikt i hvorfor noen av heltene gjør som de gjør, hvorfor bad boy Steppenwolf er som han er, hvem Darseid er.. Alt det burde vært i orginalen. Så burde noen av disse action scenene vært kuttet seriøst ned slik at den ble ca 2 timer.

  Logiske brister skal jeg la være å ta med, filmen er underholdende nok, 3 av 6 stjerner, 5 på imdb sin skala. Har du sett orginalen, hold deg unna denne om du ikke elsker DC universet og disse heltene eller har behov for å vite mer om Cyborg, Darkseid og hva som er spesielt med jorden (i denne filmen i alle fall :-)).

 3. Vidar Andre Eide

  Kan dere si noe om hvilken bildekvalitet filmen har på HBONordic? Jeg vil nødig kaste bort en måneds abonnement for å få sett filmen, dersom det viser seg at den er komprimert ihjel, slik det meste dessverre er hos den strømmetjenesten.

  1. Hans-Robert

   Kvaliteten er ganske dårlig, HBO er den av strømmetjenestene med desidert dårligst kvalitet på sin tjeneste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Zack Snyder’s Justice League gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Scroll to Top