Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Trigger Warning

Uforløst comeback med utdatert westerntematikk

Jepp! Uforlignelige Jessica Alba er endelig tilbake, men vi hadde adskillig større forventinger til hennes retur i manesjen.

Skrevet av / 28.06.24 - 13:15
Trigger Warning
Tor Aavatsmark

For tiden topper Jessica Albas etterlengtede comebackfilm de globale strømmelistene hos Netflix – det er det dessverre ingen grunn til.

Den fyrrige, og smått versatile, skuespillerinnen fra California har rukket å fylle 43 år, og har stort sett holdt seg unna filmbransjen siden hun herjet i Hollywood på 2010-tallet. Siden hun nærmest la filmkarrieren på hylla, har Alba rukket å bli småbarnsmor samt mangemillionær på kosmetikk.

Med filmer som Sin City: A Dame to Kill For, Machete, Awake, Dark Angel, Stretch, Into the Blue og Fantastic Four-franchisen skapte Alba seg et solid fotfeste innenfor filmindustrien. Både som mer enn habil actionheltinne, men også flere roller i komedier og dramafilmer.

Jessica Alba, “Trigger Warning” (Foto: Netflix)

Den av hennes filmer som har gjort sterkest inntrykk er nok Michael Winterbottoms The Killer Inside Me, der Alba gjør en skremmende god rolle som offer for Casey Afflecks raseri og vold.

Les også Hvordan er det mulig?! Hatten av for at det overhodet er mulig å lage noe så dørgende kjedelig og intetsigende ut ifra et så spennende tema.

På fredag var det duket for Alba-comeback, med actionthrilleren Trigger Warning – den gikk rett til topps på Netflix’ mest-sett-lister. Bortsett fra tiltrekningskraften fra hovedrolleinnehaverens stjernenavn, kan vi ikke finne en annen grunn til topplasseringen, for dette er generiske, trauste greier med et persongalleri vi mistenker er KI-generert.

 

Vi kastes umiddelbart inn i actionverdenen som omgir adrenalinjunkien Parker (Alba). Hun er spesialtrent kommandosoldat, som reiser verden rundt for å eliminere USAs potensielle fiender. Men nå må hun plutselig stå opp mot dulgte fiender i hennes egen barndomsby.

Under relativt mystiske omstendigheter omkommer hennes far i en gruvekollaps. Parker aner ugler i mosen, men slår seg til ro med at det var en ulykke – men så duker stadig flere bevis opp som heller mot sabotasje, og mulig mord. Men hvem kunne tenkes å ønske livet av hennes godmodige far?

Trigger Warning (Foto: Netflix)

I reneste Extraction-stil må hun avdekke konspirasjonen, hevne sin far og rydde byens avskum fra Jordens overflate.

I utgangspunktet ingen enkel oppgave, men da har ikke de lokale bondeknølene tatt inn over seg hvilken formidabel enmannshær Parker er.

TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING TRIGGER WARNING
<
>
Trigger Warning (Foto: Netflix)

For all del, alderen til tross, Alba fremstår fortsatt som en meget habil actionheltinne. Om enn ikke med eksakt den samme smidigheten vi så i Sin City-filmene, så danser hun lekende lett rundt med enfoldige skurker, spretter opp på skuldrene deres og stikker kniven eksakt inn der den umiddelbart dreper.

Les også Sin City: A Dame to Kill For Robert Rodriguez og Frank Millers filmatiske visualisering av sistnevntes tegneserier var både nyskapende og forrykende vakker da Sin City kom for ni år siden. Oppfølgeren er fortsatt en fryd for øyet, men hverken estetikken eller historiene har fått et løft.

Men grunnhistorien har vi sett «hundre» gange før, i utallige westernfilmer, og sågar minner den om Patrick Swayzes Road House, der han må redde småbyen fra korrumperte kakser og korrumpert politi. Tigger Warning byr på et heftig utdatert plott, med sjablongmessige, fullstendig uinteressante og stereotype karakterer.

Et hederlig unntak er Parkers ungdomskjæreste, Jesse (Mark Webber), som står fanget litt i kryssilden og strever med å velge den moralske veien.

Trigger Warning (Foto: Netflix)

De mange nærkampscenene er noe av det som skuffer mest. De ser fryktelig arrangerte ut, der stuntmennene står på rekke og rad, og venter på at Parker skal harve over dem og kaste dem i veggen/bordet/taket. Dette er milevis fra hva Netflix fremviste med adrenalinfesten Extraction, der Hemsworth fremstod som en troverdig (dog overdrevet) enmannshær, og det sprutet av de mange, lekre koreograferte kampscenene.

Les også Hurra! For en remake Med remaken av 1980-tallsserien serverer Disney+ en av årets mest interessante TV-opplevelser.

Regien står indonesiske Mouly Surya for, men her er det dessverre lite som minner om hennes særpreg og originalitet som elegant fremvist i Marlina the Murderer in Four Acts (2017). Trigger Warning er intet annet en dusinvare av en enfoldig actionfilm, som helt åpenbart har fått grønt lys ut ifra Netflix’ brukeradferd-algoritmer.

Ingen katastrofal møkkafilm, men vi forventet langt mer enn tanketom, KI-generert action fra Albas comeback. 3 stusselige, smått bortkastede, stjerner.

Trigger Warning (Foto: Netflix)

Karakter
Trigger Warning

Fakta:

 • Netflix
 • Release: 21. juni 2024
 • Regi: Mouly Surya
 • Med: Jessica Alba, Mark Webber, Anthony M. Hall, Tone Bell, Gabriel Basso, Jake Weary
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2024
 • Tid: 1:46 t.
 • Karakter: 3
 • IMDb

1 hendelser på “Trigger Warning”

 1. Nils Stefan Jordell

  Tycker budget för filmer har stor inverkan på slutresultatet. Å ska också bedömmas utifrån det. Vad var den här?
  Han som bodde med sin mor å hjälpte henne, har jag sett förr. Kunde fått mer plats. Bra skådis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Trigger Warning gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Lady in the Lake

Gnistrende originalt!

Anmeldelse: Horizon: An American Saga – Chapter 1

Er det dette Costner forlot Yellowstone for?

Anmeldelse: Beverly Hills Cop: Axel F

Fortsatt legendarisk morsom?

Anmeldelse: Trigger Warning

Hun er tilbake – men hvorfor det?

Anmeldelse: My Lady Jane, sesong 1

En rocket versjon av mørketiden

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del II

Pomp, prakt og pupp!

Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Scroll to Top