: Sin City: A Dame to Kill For

Blu-ray anmeldelse

Robert Rodriguez og Frank Millers filmatiske visualisering av sistnevntes tegneserier var både nyskapende og forrykende vakker da Sin City kom for ni år siden. Oppfølgeren er fortsatt en fryd for øyet, men hverken estetikken eller historiene har fått et løft.
Filmanmeldelse av Sin city a dame to kill for
Karakter
Action
Sin City: A Dame to Kill For
Annonse
Annonse

 

I Sin City: A Dame to Kill For knyttes to av Frank Millers klassiske historier sammen med nye fortellinger, hvor storbyens hardkokte braker sammen med sine mest forhatte fiender og andre innbyggere som måtte dukke opp. Vi møter blant annet storgambleren Johnny (Joseph Gordon-Levitt) som utfordrer den onde senatoren Roark (Powers Boothe) i poker, Dwight (Josh Brolin) blir en brikke i et særdeles farlig spill fra sin gamle flamme Ava (Eva Green), Nancy er fullstendig besatt av å hevne Hartigan (Bruce Willis), mens Marv (Mickey Rourke) bare leter etter grunner til å gå amok.

 

Sin_City_A_Dame_to_Kill_For_3D_2

Annonse

 

Filmfortellingen fungerer aller best med de nye karakterene, og det er spesielt to historier som treffer spesielt godt. Den første er forholdet mellom Dwight og Ava som utspiller seg som en klassisk elsk/hat affære som sjeldent får et hyggelig utfall. Både Josh Brolin og Eva Green gjør en virkelig hederlig innsats i rollene. Spesielt Eva Green imponerer som en klassisk femme fatale med et ekstraordinært farlig lynne. Her utfolder hun seg virkelig og viser at hun har et stort repertoar å spille på.

 

Den andre historien som treffer skikkelig er det forstyrrende forholdet mellom gambleren Johnny og sin egen far, senator Roark, som også var med i den første filmen. Joseph Gordon-Levitt er strålende som både tøff og sårbar player mens Powers Boothe gjør en sjeldent god opptreden som ondskapen selv. Mange av de gamle karakterene er for så vidt hyggelige gjensyn, som definitivt fungerer som kontinuitetsbærere mellom de to filmene, men noen av innslagene virker relativt unødvendige. Spesielt grepet med gjensynet av Bruce Willis sin skikkelse Hartigan.

 

Annonse

Regissørene Robert Rodriguez og Frank Miller har fortsatt et bunnsolid grep på det visuelle uttrykket. Den stiliserte bruken av sort/hvitt ispedd enkelte fargeelementer fungerer fortsatt veldig bra, og den lekende kameraføringen gir sterke assosiasjoner til tegnefilmens verden. Det som skuffer litt er at utviklingen siden forrige film har vært begrenset. Estetikken er helt lik og et opphøyet utrykk hadde vært spennende for en slik oppfølger nesten ti år etter. Det samme gjelder historiefortellingen, som heller ikke klarer å overgå forgjengeren, men legger seg godt inntil. Det er det som er skuffende med Sin City: A Dame to Kill For: filmen blir ikke spesielt interessant når den legger seg så tett opp til originalen. Selvfølgelig skal filmen vurderes for seg selv men den blir rett og slett en litt skuffende og forglemmelig opplevelse selv om den ser helt fantastisk ut. Fire stjerner.

 

Blu-ray-utgivelsen er strålende, selv om det ikke finnes noe ekstramateriell som kunne ha kastet litt lys over den utrolige produksjonen. Både lyd (dts-MA 5.1) og 3D-bilde er utsøkt og helt i tråd med det heftige, audiovisuelle uttrykket.

 

button-PK

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 19. desember 2014
  • Regi: Frank Miller, Robert Rodriguez
  • Med: Eva Green, Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Josh Brolin, Rosario Dawson
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 1:42 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Lorentz Celo


Siste artikler:

Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.