TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse The Voyeurs

Erotisk thriller uten potens

Ikke la deg forføre av lovnaden fra filmselskapet om «erotisk thriller». The Voyeurs minner mer om en impotent kalkun.

forfatter
Publisert 10.09.21 - 00:01
Karakter
Thriller
The Voyeurs

Vi tror det var lurt av Jeff Bezos, og Amazon Prime Video, å kjøpe MGM, slik at de får noen kvalitetsfilmer i katalogen; for deres egenproduksjon er så visst av det ymse slaget.

Les også Feminin The Irishman Amazon serverer oss en røff, skitten og realistisk mafiahistorie, sett fra kvinnenes ståsted. En frisk vri på en litt satt genre.

Bevares, ikke det at alle originalfilmer fra Prime Video nødvendigvis er dårlige, som for eksempel den glimrende mafiathrilleren I’m Your Woman. Men årets filmer fra postordregiganten har, i stor grad, hatt en halvhjertet, umiskjennelig eim av 1980-tallet. The Voyuers er ikke engang halvhjertet…

https://youtu.be/_fiCdELSwwI

 

For snart 30 år siden (1993) kunne vi se smått legendariske Sharon Stone, William Baldwin (ja, den minst kjente av Baldwin-brødrene) og Tom Berenger i den erotiske thrilleren Sliver. En relativt cheesy film der nyinnflyttede Stone, gang på gang og stadig mer utfordrende, har seg i sengehalmen med unge Herr Baldwin. I et av skyskraperens mange rom sitter Berenger å iakttar dem…

I Prime Videos forsøk på å spinne en historie rundt menneskers iboende, seksuelle, kikkertrang og/eller ekshibisjonisme, blir vi kjent med det unge, nyinnflyttede paret Pippa (Sydney Sweeney) og Thomas (Justice Smith).

I leiligheten, i sentrum av Montreal, har de panoramautsikt rett inn i leiligheten til de eksentriske naboene Julia (Natasha Liu Bordizzo) og Seb (Ben Hardy).

Pippa og Thomas begynner raskt å fatte interesse for naboenes intime privatliv. Når paret oppdager at naboen er utro vokser nysgjerrigheten etter hvert til en besettelse, og ting spinner ut av kontroll.

Les også Hvordan lykkes med trekantsex? Norden bekrefter nok at gang at vi skildrer det kompliserte tenåringslivet så langt bedre enn amerikanske serier.

Michael Mohan står for både regien og manuset til denne vaklende kalkunen, der filmens kanskje «morsomste» øyeblikket oppstår når kikkerne ser at naboen holder på å kveles. Vi tror nesten ikke det vi ser i dårlig skuespill, timing og mangel på realisme og emosjonell tilknytning.

Mohan forsøker, uten å lykkes, å skape en erotisk ladet stemning, med kikkere, sexy undertøy, rollespill og outrerte/mystiske karakterer. Det oppleves derimot så kunstig og lite troverdig at vi nærmest kjeder oss de to timene dramaet pågår.

Sydney Sweeney (Euphoria) gjør en habil rolle som den besatte, men sliter med klein dialog, et usammenhengende plott og manglende gnist med sin motspiller. Sexguden Seb har like mye sex appeal, og karisma, som en stiv stokk; minner om den uengasjerte Christian Grey i Fifty Shades of Grey.

The Voyeurs_3 The Voyeurs_4
<
>
The Voyeurs (Foto: Prime Video)

Krimgåten som etter hvert sauses inn i historien er hverken spennende eller fengende. Langt mer irriterende og lite troverdig. I siste akt forsøker Mohan sågar å «trekke-en-kanin-opp-av-hatten», med den «den-så-du-ikke-komme» avslutning – men vi får definitivt ikke et «I-see-dead-people»-øyeblikk.

Vi aner også en kritikk av dagens overvåknings- og sosiale medier-samfunn, men er usikker på om det er intensjonelt eller ei – det faller uansett igjennom.

Om man er ute etter eksplisitt nakenhet (på grensen til det spekulative), så vil du premieres i rikelig monn. The Voyeurs er en film som KrF for 20 år siden vile forsøkt å forby, men, til tross for mye nakenhet så fremstår filmen aldri erotisk, det hele blir mer ufrivillig latterlig og påtatt konstruert. 2 stjerner.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
The Voyeurs (Foto: Prime Video)

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Prime Video
 • Release: 10. september 2021
 • Regi: Michael Mohan
 • Med: Sydney Sweeney, Ben Hardy, Justice Smith, Natasha Liu Bordizzo
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 2:01 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
The Voyeurs Drama, Mystery, Thriller | September 10, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, Japanese, French
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!
Adar erstattes! Prime video annonserer nye skuespillere/karakterer til Ringenes Herre - og et trist bytte.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Følg Lyd & Bilde