Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Shotgun Wedding

Kalde føtter…

Nok en intetsigende, irriterende, Lopez-komedie – uten hverken hjerte eller hjerne.

Skrevet av / 04.02.23 - 00:01
Shotgun Wedding
Tor Aavatsmark

At den 53-årige tidligere sangerinnen, og nåværende skuespillerinnen og (fortsatt!) sexbomben, Jennifer Lopez faktisk kan spille er det ingen tvil om. Bare se på hennes fremragende rolletolkning som smart strippe-mamma i Hustlers (2019), eller som en mer enn troverdig US Marshal i Out of Sight (1998).

Les også Doesn’t money make you horny? Frekke, friske gledespiker doper ned og rundlurer glattsleikede Wall Street-gutter. Hva mer kan man be om?

Det sagt, tar man en titt på hennes brogete film-CV, så flommer den dessverre over av mildt sagt middelmådige, til dårlige, romantiske komedier. Slikt sett føyer håpløst tretten-på-dusinet komedien Shotgun Wedding seg «pent» inn i hennes filmografi.

 

Filmen har hatt en trang fødsel, med stadige utsettelser på grunn av pandemien, og deretter bytte av mannlig hovedrolleinnehaver, som en konsekvens av at Armie Hammer plutselig ble persona non grata i Hollywood, etter hans noget outrerte smak for menneskekjøtt…

Til slutt ble Hammer erstattet av Josh Duhamel (Transformers), uten at det har gjort noe fra eller til for den halvhjertede, flate historien – som desperat forsøker å være insisterende (!) morsom.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Dagen før den Store bryllupsfesten treffer vi på den nervøse, middeladrende bruden, Darcy (Lopez) og kontrollfrik-brudgommen, Tom (Duhamel). Darcy har tidligere bodd en tid på romantiske Bali, hvor hun (selvsagt) bedrev veldedig arbeid, men Tom er for stolt til å takke ja til bidrag fra Darcys vel bemidlede far (Cheech Marin) slik at bryllupsfesten kunne avvikles på eksotiske Bali. Dermed har han booket familie, slekt og svigerfamilie inn på «Nille»-varianten: Filipinene.

Selvsagt har han fått en uspiselig svigerfamilie på kjøpet, selvsagt har bruden kalde føtter, selvsagt kommer den klysete eksen (Lenny Kravitz) til festen, selvsagt går hele bryllupet til helvete – og, like selvsagt, er det forventet at vi skal hikstgråtende le av alle de blaute, tamme og høyst forutsigbare vitsene.

Les også Kokainsnorterne er tilbake! Hedonistene på Aker Brygge har mer heroin, og viagra, i safen!

I det brudefølget blir kapret av lokale banditter, med krav om løsepenger, blir gode råd dyre; og brudeparet må ta saken i egne hender for å redde bryllupet, dagen, gjestene og deres felles kjærlighetsfremtid.

Bevares, Lopez gjør det hun er forventet å gjøre. Viser mengder av hud, hyler innimellom smått hysterisk og avslutter det hele som beintøff actionheltinne á la Rambo. Duhamel lunter, smått naivt, konstant to skritt bak, og bruker nærmere en time og et kvarter på å manne seg opp. Manuset er så middelmådig, flatt, fullt av huller og uspennende at vi gjesper oss igjennom.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Innimellom, skal det innrømmes, smiler vi småhumrende av gjenkjennelige enkeltscener – men det er dessverre langt imellom de komiske godbitene. En scene i dusjen, der man diskuterer hvordan knerte en skurk, er definerende for hele manuset: Tynt, overflatisk og påklistret, barnslig anmassende «morsomt».

Herlige Jennifer Coolidge er et komisk naturtalent, og har glitret i de to sesongene av The White Lotus. I Shotgun Wedding blir dessverre hennes talent stort sett bortkastet til overdreven slapstick og lite subtil dialog. Gøy å se divaen pepre løs med maskinpistol da!

Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding Shotgun Wedding
<
>
Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)

Høydepunkter fra filmen er faktisk traileren, der alle de morsomste scenene er med, samt «bakomfilmen» som kommer med rulleteksten. Vi tviler ikke ett sekund på at skuespillere, og crew, har hatt det hysterisk morsom, og sommerlig behagelig, under innspillingen i Den dominikanske republikk – bare så synd at det ikke har smittet over på det håpløst overdrevne sluttproduktet. 2 stjerner til dette eklatante eksemplet på hvordan-kaste-bort-talent.

Om du ikke har annet å finne på en mørk og kald vinterkveld, og du er superfan av Lopez, så kan Shotgun Wedding nå strømmes fra Prime Video. Premieren var den 27. januar.

Shotgun Wedding (Foto: Prime Video)
Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Karakter
Shotgun Wedding

Fakta:

  • Prime Video
  • Release: 27. januar 2023
  • Regi: Jason Moore
  • Med: Jennifer Lopez, Josh Duhamel, Jennifer Coolidge, Lenny Kravitz, Cheech Marin, Sonia Braga, Steve Coulter, D’Arcy Carden, Callie Hernandez
  • Genre: Komedie
  • Land: USA
  • År: 2023
  • Tid: 1:40 t.
  • Karakter: 2
  • IMDb

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Anmeldelse: Fallout, sesong 1

Mer enn bare «okidoki»

Anmeldelse: Ripley

G(alt)enialt sjarmerende

TIPS: Påskekrim 2024 – serie- og filmtips

Anbefalt påskekrim

Anmeldelse: Ronja Røverdatter, del I

Klassisk Lindgren!

Anmeldelse: Veronika, sesong 1

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Scroll to Top