TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse Hawkeye, sesong 1, E01/02

Marvel skrur ned tempoet

Hawkeye får sin første hovedrolle – i en ufarlig julehistorie á la Marvel.

forfatter
Publisert 23.11.21 - 18:00
Karakter
Action
Hawkeye, sesong 1, E01/02

Hawkeye har blitt en lettbent kompisserie, der den erfarne superhelten Hawkeye (Jeremy Renner) tar den unge idealisten/protagonisten Kate Bishop (Hailee Steinfeld) under sine vinger; og de sammen jakter på slemme (og enfoldige) skurker i et julepyntet New York.

Etter å ha betalt nærmere 32 milliarder kroner for Marvel-universet kan vi godt forstå at Disney-konsernet ønsker å få mest mulig innhold (og inntjening) ut av sin investering.

Mediegigantkonglomeratet gjør da også sitt ytterste for å presse flest mulig serier/filmer ut fra MCU-universet – det sagt, med en gjennomgående overraskende høy underholdningsverdi. Dog henfaller MCU litt for ofte til å oppleves repeterende, i så måte er Hawkeye et friskt pust.

https://youtu.be/5VYb3B1ETlk

 

Handlingen i Hawkeye er satt til nåtidens New York, noen år etter «dommedag». Vi kastes rett inn i en heftig actionsekvens, i det vi befinner oss midt i «The Battle of New York», som fant sted i 2012 (The Avengers).

I en særdeles eksklusiv penthouseleilighet midt på Manhattan blir vi kjent med jentungen Kate, og hennes velstående filantropforeldre. Utenfor er verden i kaos, og Jorden under angrep fra verdensrommet – men metropolen reddes så av våre Avengers-venner, hvorav Hawkeye får en avgjørende innflytelse på det unge sinnet til Kate.

Les også Spektakulær avslutning! Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.

Spol fremover til nåtiden, og vi finner en smått desillusjonert Clint Barton/Hawkeye på juleshopping med sine barn i et New York prydet i vinterdrakt. Kate har nå blitt en ung kvinne, og, etter eget sigende, en av verdens fremste bueskyttere, og dreven kampsportutøver.

Kate Bishop (Hailee Steinfeld), «Hawkeye, sesong 1» (Foto: Disney+)

Men, som blant annet Die Hard I og II har vist oss, så er det alltid noen råtne epler som vil ødelegge juleidyllen. Det er så visst «noe råttent i Danmark», og faenskapen viser seg å befinne seg i Kates midte. Kate bestemmer seg, som den reneste vigilanten, å orden opp på egen hånd; men situasjonen eskalerer ut av kontroll i det hun uforvarende kommer over den gamle Ronin-drakten til Hawkeye.

I det Hawkeyes trøblete fortid kommer til overflaten, blir det umake paret tvunget til å jobbe sammen.

Les også Pilledøden! Disney+ gir oss en kikk inn i det usminkede, pill råtne, forretningslivet til «Big Pharma».

Tonen i Hawkeye er leken, upretensiøs og småfrekk. Det unge, og lovende, stjerneskuddet Hailee Steinfeld fikk sitt filmatiske gjennombrudd som uredd tøffing i True Grit (2010). I Hawkeye tilfører Kate den pompøse superheltgenren befriende friskt, og energisk, nytt blod.

Hun er helt ny i gamet, men med en selvtillit som sprenger skalaen, og ikke redd for å tale sin sak. Samspillet, og kjemien, mellom energiske Kate og den eldre, og litt livstrøtte, Hawkeye er seriens fremste styrke.

Hawkeye, sesong 1_4 Hawkeye, sesong 1_3 Hawkeye, sesong 1_2 Hawkeye, sesong 1_6
<
>
Hawkeye, sesong 1 (Foto: Disney+)

Humoren er ikke på metanivå med Deadpool, og heller ikke like enkel som i Loki-serien, men den gjør så visst narr av den stive superheltgenren, hvorav et av høydepunktene er når kampen om New York er omskapt til en Broadway-musikal, med alle de «rette» elementene.

Skurkekarakterene er i overkant enfoldige, og det er ikke alle de sleivete replikkene som sitter like godt. Men totalt sett holder serien godt mål, og virker lovende.

Dessverre har Disney+ nok en gang vært «grådige» overfor pressen, og kun gitt oss tilgang til de to første episodene (av seks). Anmeldelsen er dermed ikke en fullverdig vurdering av sesong 1, men kun episode 1-2.

Av det vi har sett kan vi enkelt konkludere med at Hawkeye garantert vil bli en slager på Disney+. Med to såpass sjarmerende hovedrolleinnhavere, og et lekent/morsomt plott hensatt til juletiden, så er nok dette akkurat den superhelt-medisinen vi trenger nå mens året er på sitt aller mørkeste. 4 stjerner.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Hawkeye, sesong 1_7 Hawkeye, sesong 1_8
<
>
Hawkeye, sesong 1 (Foto: Disney+)
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Disney+
 • Release: 24. november 2021
 • Regi: Bert & Bertie
 • Med: Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Florence Pugh, Vera Farmiga, Fra Fee, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James, Alaqua Cox
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 5:30 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
Hawkeye Action, Adventure, Crime, Drama, Mystery, Sci-Fi | November 24, 2021 (Norway) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English, American Sign Language
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!
Adar erstattes! Prime video annonserer nye skuespillere/karakterer til Ringenes Herre - og et trist bytte.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Følg Lyd & Bilde