Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Kjærlighet & anarki, sesong 2

Sjarmerende humor, med emosjonell dybde

Andresesongen av den svenske sjarmbomben skifter retning – men er tro mot sitt originale konsept.

Skrevet av / 16.06.22 - 00:01
Kjærlighet & anarki, sesong 2
Tor Aavatsmark

En mørk høstkveld i 2020, mens koronapandemien og sosial avstand herjet for fullt kom det et skikkelig lys i mørket fra den svenske serieskaperen Lisa Langseth.

I Kjærlighet & anarki ble vi kjent med «Digitaliseringskonsulenten» som, midt i livet, hyres inn for å få skikk på et antikvarisk bokforlag. Her faller den gifte kvinnen, Sofie (Ida Engvoll), hodestups for den særs unge IT-teknikeren Max (Björn Mosten). De innleder et såkalt «upassende» forhold, preget av gjensidig attraksjon, tillit, begjær og befriende lekenhet.

Les også Et uanstendig forslag… Herlig sjarmerende samtidsdrama med gjenkjennbare konflikter og utfordringer.

På kontoret utvikler det seg til et hemmelig spill der de utfordrer hverandre til den ene handlingen mer outrert enn den andre.

 

I det vi, halvannet år senere, igjen trer inn i deres liv, er Sofie skilt, hennes forhold til Max er fortsatt dypt hemmelig (men de har seg stadig som kaniner) og hun jobber ikke lenger hos Lund & Lagerstedt.

Sofie har flyttet inn i en ny, liten, leilighet, og har tenåringsbarna 50/50. Via bekjente kommer hun over investorer som er tent på potensialet i «storytelling», og får anledningen til å komme tilbake til forlaget – denne runden som daglig leder.

Men, så treffer en personlig tragedie, med dødsfall i nærmeste familie, Sofie som en knyttneve i mellomgulvet. I stedet for å lytte til kroppen, ta sorgen innover seg og bearbeide den, stenger hun alle følelsene inn, og alle nære og kjente ute. Hennes refleksreaksjon fører livet hennes ut på en kroket og bratt vei, der hun er i ferd med å miste seg selv, alt hun står for og kjærligheten.

Kjaerlighet anarki sesong 2 1 2
Kjærlighet & anarki, sesong 2 (Foto: Netflix)

Som en konsekvens av sorgen tar Sofie en «Flight Attendant», og (ufrivillig) innleder lange samtaler og dypt frustrerende diskusjoner med avdøde; ofte på høyt upassende tidspunkt og steder. Og Max, han begynner å «beite» på grønnere enger, blir populær hobbygartner på Instagram og går til sengs med den søte resepsjonisten.

Høres ikke akkurat ut som oppskriften på en komedie sier du? Så er da også andresesongen adskillig mer medmenneskelig drama enn lettbent komedie – men Lisa Langseth har ikke glemt hvor karakterene kommer fra og byr på rikelig med herlig, lettere absurd komikk! Hannes skråblikk på en pompøs bransje er oftest spot on; om enn noget tendensiøs.

Kjaerlighet anarki sesong 2 1 8 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 7 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 1 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 9 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 10 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 11 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 13 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 14 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 15 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 16 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 17 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 2 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 3 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 4 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 5 Kjaerlighet anarki sesong 2 1 6
<
>
Kjærlighet & anarki, sesong 2 (Foto: Netflix)

Kjærlighet & anarki byr ofte på komikk som tenderer mot den mer mørke genren, men du verden som Nordens svar på Elisabeth Moss, Ida Engvoll, leverer varene. Engvoll er like imponerende, og troverdig, som diabolsk femme fatale, som dypt mentalt nedbrutt og leken nyforelsket. Serien og plottet sentrerer rundt henne, og hun er fullstendig den bærende bjelken.

Inn fra sidelinjen kommer to nye karakterer, med David Dencik som i overkant karikert «sensitivitetsekspert» (som symbol på krenkersamfunnet vi lever i), samt Marina Bouras. Som fandenivoldsk, dansk, forfatterdiva er Bouras et friskt pust i ensemblet, en herlig parodi på selvhøytidelige forfatterkunstnere, og, hennes historie gir mer plass til dyktige Gizem Erdogan å skinne.

Les også Dansk sæd-raner Lett fornøyelig, og lett fordøyelig, romantisk komedie om barnløshet og den evige (håpløse) jakten på en livsledsager.

Vi tar hatten av for Langseth, som har lyktes med noe de færreste serieskapere makter, å videreutvikle narrativt i en historie, samtidig som hun har beholdet grunnkonseptet. Serien er slettes ikke en enkel romantisk komedie á la amerikansk standard, men den evner både å underholde, bevege og få oss til å slå opp latterdøren. 5 stjerner.

Sesong 2 slippes, globalt, på Netflix den 16. juni. Anmeldelsen er basert på samtlige episoder.

Les også Alle nye strømmetitler, juni Disse seriene/filmene kan du strømme i juni - og nå kommer only Murders in the Building 2!
Kjaerlighet anarki sesong 2 1 12
Kjærlighet & anarki, sesong 2 (Foto: Netflix)

Karakter
Kjærlighet & anarki, sesong 2

Fakta:

  • Netflix
  • Release: 13. juni 2022
  • Regi: Lisa Langseth
  • Med: Ida Engvoll, Björn Mosten, Gizem Erdogan, Carla Sehn, Reine Brynolfsson, Björn Kjellman, Ruben Lopez, Lars Väringer, Marina Bouras, David Dencik, Ludde Hagberg, Yasmine Garbi
  • Genre: Dramakomedie
  • Land: Sverige
  • År: 2022
  • Tid: 4:15 t.
  • Karakter: 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les anmeldelsen av Kjærlighet & anarki, sesong 2 gratis

Gratis L&B konto

Få tilgang til alle anmeldelser


Eller registrer med epost:
Anmeldelse: Horizon: An American Saga – Chapter 1

Er det dette Costner forlot Yellowstone for?

Anmeldelse: Beverly Hills Cop: Axel F

Fortsatt legendarisk morsom?

Anmeldelse: Trigger Warning

Hun er tilbake – men hvorfor det?

Anmeldelse: My Lady Jane, sesong 1

En rocket versjon av mørketiden

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del II

Pomp, prakt og pupp!

Anmeldelse: Presumed Innocent

Litt av en cocktail! Sex, bedrag og et bestialsk drap

Anmeldelse: House of the Dragon, sesong 2

Kingslayer?

Anmeldelse: Mayor of Kingstown, sesong 3

Skruen strammes til!

Anmeldelse: Atlas

Hvordan er det mulig?!

Anmeldelse: Furiosa: A Mad Max Saga

Hul actionbonanza

Anmeldelse: MILF of Norway, sesong 1

Norges yppigste MILF?

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

Scroll to Top