TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Guilty Party, sesong 1

Hverken morsom eller sarkastisk – bare imbesil

Kate Beckinsale har vist at hun behersker kunsten å kick ass, sarkastiske humorserier derimot, bør hun styre unna.

forfatter
Publisert 25.10.21 - 00:01
Karakter
Komedie
Guilty Party, sesong 1

Ingen skal beskylde billedskjønne Kate Beckinsale for å være en av vår tids fremste karakterskuespillere. Det sagt, så har hun levert flere habile rolletolkninger i actionfilmer; som Total Recall og Jolt.

Men, komedier er en genre hun i Guilty Party så til gangs beviser at ikke er hennes forse.

https://youtu.be/kVD1GqVAHlo

 

Skaperen bak serien er Rebecca Addelman, som tidligere har gitt oss solide serier som Dead to Me og Love. Vi antar at tanken, og inspirasjonen, bak Guilty Party har vært merkelige, «eksotiske» Coenske karakterer á la Fargo-universet.

De har forsøkt å fremstille rurale, litt «merkelige», enfoldige karakterer som vi kan le godslig av. Dessverre har persongalleriet endt opp i den reneste, ufrivillige, parodien.

Guilty Party, sesong 1 (Foto: Paramount+)

Beth Baker (Beckinsale) er prisvinnende gravejournalist i storavisen Denver Chronicle. Den lysende karrieren får en bråstopp i det hun, uventet og brutalt, får sparken etter anklager om fabrikkerte sitater. Hjem til en forståelsesfull ektemann (som gnager om barn) bærer det; til ullpledd og iskremspising, innen hun tar seg sammen og får jobb i en nettavissmørje som skriver om kjendisenes utsvevende, meningsløse liv.

Uforvarende blir hun trukket inn i drapsdommen til den melaninrike alenemoren Toni (Jules Latimer); som hevder hun er helt uskyldig dømt for drapet på sin voldelige ektemann. Toni anklager derimot ektemannens bror som den skyldige.

Les også «Arya Stark» slippes ut i sivilisasjonen! Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.

Beth lukter et skup, og en mulig gjenoppstandelse av journalistkarrieren om hun kan avsløre morderen og hjelpe Toni til å bli gjenforent med sin datter.

For så vidt et ok grunnpremiss for en dramakomedie, ispedd thrillerelementer og gravende journalistikk – bare så synd at hele premisset faller sammen i det karakterene åpner munnen og agerer.

 

Guilty Party, sesong 1_3 Guilty Party, sesong 1_5 Guilty Party, sesong 1_6
<
>
Guilty Party, sesong 1 (Foto: Paramount+)

Frk Baker skal være en dyktig gravejournalist, men karakteren hennes fremstår som en eklatant vimsete tulling. Letter hysterisk, fjollete og så naiv at det grenser til lettere tilbakestående. For å «forsone» seg med fortiden stjeler hun akvariefisken til ekssjefen.

Beckinsale har overhodet ikke humoristisk brodd eller forståelse, og overspiller grassat.

Dog, det blir verre. Når de antatte drapsmennene kommer inn i bildet kollapser Guilty Party som et vaklende korthus ute på hagebordet i en våt høststorm. Nei, de er hverken eksotisk sjarmerende eller det minste morsomme, bare irriterende plagsomme, og fullstendig karikerte, idioter. Vi tror ikke et sekund på den konstruerte handlingen eller personene, spesielt ikke på hennes journalistiske «nemesis». Og hvor ble det av komikken?

Guilty Party, sesong 1 (Foto: Paramount+)

Siden Paramount+ ble lansert har det vært mange middelmådige filmer og serier på lanseringsplanen. Strømmetjenesten er da også blant de minste av de internasjonale strømmeaktørene, og har følgelig ikke budsjettmuskler tilsvarende Netflix, Disney+ og Prime Video. Men, om de har ambisjoner om å vokse må de nok legge mer penger på bordet, og tiltrekke seg dyktigere folk enn det som står bak Guilty Party!

Om de høye herrer i Paramount+ lurer på hvordan man skal fremstille «bygdetullinger» på en troverdig, like fullt djevelsk morsom, måte, hvorfor ikke ta en telefon til Harald Zwart? Han beviste nylig, med glans, hvordan det skal gjøres i Post Mortem – Ingen dør på Skarnes, sesong 1.

Les også Zwart humor! Du trenger ikke være fan av vampyrserier for å storkose deg med den sorte humoren i Post Mortem.

Hvordan manusforfatterne har kunnet koke i hop en slik usammenhengende smørje som Guilty Party, uten snev av troverdighet, er utenfor vår fatteevne. 2 stakkarslige, «styr-langt-unna», stjerner.

Anmeldelsen er basert på de 3 (av 10) første episodene. Sesong 1 har premiere på Paramount+ den 28. oktober.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • Paramount+
 • Release: 28. oktober 2021
 • Regi: Stacey Muhammad
 • Med: Kate Beckinsale, Jules Latimer, Geoff Stults, Laurie Davidson, Andre Hyland, Tiya Sircar, Alanna Ubach
 • Genre: Komedie
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 4:50 t.
 • Karakter: 2
IMDB Rating
Guilty Party Comedy, Crime, Mystery | October 14, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vinner hun kronprinsens hjerte? Netflix slipper trailer til prermiereklar norsk spillefilm.
Dramaet som engasjerte hele verden! En høydramatisk historie fra virkelighetene – men Howard får aldri hevet temperaturen til kokepunktet.
Se trailer for ny Star Wars-serie på Disney+ Der er en ny Star Wars-serie på vei fra Disney+. Se den første fulle traileren her.
Gosling vs. Evans! Russo-brødrene leverer sitt svar på heseblesende spionfilm, men glemmer det menneskelige aspekt.
Sveitsisk splatterfilm tester ny crowdfunding-model Mad Heidi er finansieret avfans, som får del i overskuddet hvis filmen blir en suksess.
Nå kan du strømme Game of Thrones i 4K-kvalitet *OPPDATERT* 4K-versjonene av Game of Thrones sesong 1-8 er nå tilgjengelig på HBO Max.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend