: Total Recall

Blu-ray anmeldelse

En av jernmannen Anrnold Schwarzeneggers mer severdige filmer, Total Recall (1990), kommer her i «oppusset» versjon, med et mer «moderne» plott – og en mengde mer moderne spesialeffekter, samt en Colin Farrell som springer bena av seg!
Karakter
Action
Total Recall
Annonse
Annonse
forfatter

Som den litt eldre garde vil huske fra originalfilmen, lever hovedpersonen Douglas Quaid et relativt kjedelig og særdeles rutinepreget liv. I 2012-versjonen er han fabrikk-arbeider på samlebånd og dagpendler mellom sitt hjem i Australia og jobben i Storbritannia! Verden som vi kjenner den har stort sett gått til helvete, og det er kun Stor-Storbritannia som fungerer, med Australia som den undertrykte kolonien. Fotfolket styres med jernhånd, og det eksiterer ikke akkurat noen fri vilje.

Merkelig nok har Len Wiseman (regi) og manusforfatterne valgt å fjerne planeten Mars som det forjettede land – det var dit Schwarzenegger drømte om å reise til, og det var dit «drømmefabrikken» Rekall skulle ta ham. Her er det reisen til Stor-Storbritannia som er Quaids (Colin Farrell) mål, og det i en spektakulær heis tvers igjennom Jorden – kun på noen minutter. Like fullt, det fremstår langt i fra så eksotisk som Mars.

At smellvakre, og særdeles dyktige, Kate Beckinsale kan sparke fra seg har hun til gangs bevist gjennom en endeløs rekke med pinlig dårlige Underworld-filmer. En kamperfaring hun får god bruk for her, i det hun leder an i jakten på Quaid; Beckinsale fremstår faktisk som den mest interessante karakteren i filmen, mens hans store kjærlighet (Jessica Biel) blir lite annet enn tom staffasje. Farrell løper godt og skyter MYE, men han virker distansert og har ikke den pondusen som karakteren krever. Hovedproblemer er dog at dramaturgien og selve historien, når vi stripper bort actionsekvensene (og dem er det mange av!), blir kjedelig og platt. Det vi sitter igjen med en et imponerende spesialeffektmakeri, med endeløs skyting og raske scener, akkompagnert av en dyster digital fremtidsverden. Flott å se på, men i lengden (og filmen er alt for lang!) kun utmattende. I tillegg spilles det alt for lite på den spennende tematikken rundt hva som er virkelig og hva som er fiksjon. Tre stjerner for ok popcornunderholdning.

Om ikke selve filmen er et underverk, så er lyd- og billedkvaliteten absolutt superb! Her får virkelig subwooferen din kjørt seg, og billedkvaliteten gnistrer med skarphet og detaljer. På bonusfronten får vi bl.a. tre omfattende dokumentarer, to minidokumentarer, kommentarspor og en kraftig utvidet versjon av filmen, samt mulighet til å se filmen med løpende innblikk.

Annonse
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 5. desember 2012
  • Regi: Len Wiseman
  • Med: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranstone, Bill Nighy, Bokeem Woodbine
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2012
  • Tid: 1:58 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.