AnmeldelseJolt

Adrenalintikkende actionheltinne

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.
Karakter
Action
Jolt
forfatter

Prime Video fortsetter med å tilby sine mange strømmeabonnenter formelorienterte actionfilmer – men heller ikke denne gangen lykkes de helt.

Som en kvinnelig utgave av Clive Owens «Smith» i den herlig infame, og høyst politisk ukorrekte, Shoot ‘Em Up får vi en ekstravagant utgave av femme fatale, i form av Kate Beckinsale – en kvinne som så visst ikke lar seg pille på nesen (uten å gjengjelde «fornærmelsen» med tigangeren).

 

Lindy (Beckinsale) lider av særdeles omfattende, og utagerende, sinneproblemer – en slags kroppslig form av tourettes. Sinnet hennes rettes stort sett mot bedritne, mannssjåvinistiske, eller rett og slett irriterende, mennesker av det motsatte kjønn.

Hennes psykiater/behandler (Stanley Tucci) har gitt henne en spesialdesignet vest, full av elektroder som gir kroppen hennes kraftig støt («jolt») når «lystene» til å slå ned/grisebanke (mannlige) drittsekker melder seg, slik at det intense sinnet kan holdes i sjakk.

Chris Bang BOOM! Chris Pratt viser oss hvordan man skal massakrere sinte aliens, i en mildt sagt hårete film.

Tingene eskalerer dog noget ut av kontroll når Lindy endelig finner en tålelig mann (David Bradley), som så blir tatt av dage etter noen dagers bekjentskap. Dermed starter hun den nådeløse, og hevngjerrige, jakten på hans morder. I kjølvannet følger to håpløse politimenn, som delvis forsøker å løse drapet, og stagge Lindy.

«Are you looking for trouble?» Kate Beckinsale, «Jolt» (Foto: Prime Video)

Jolt er en film som så absolutt behersker sine velkoreograferte actionscener, men som dessverre totalt savner sjel og engasjement. Beckinsale har i mange filmer (Underworld) bevist at hun slettes ikke er en novise når det kommer til heftig actionakrobatikk. Det er da heller ikke noe galt med snakketøyet eller den tøffe attityden hennes.

Derimot er et substansielt plott nærmest fraværende og karakterene fremstår som tomme skall med heller tvilsom/uinspirerende dialog. Hele beveggrunnen for manuset synes å være å pakke inn flest mulig halsbrekkende actionstunt, der Lindy får banke livet ut av utålelige menn, og snakke frekt til dem.

Så kan man velge å lese det man vil ut av at det er en kvinnelig regissør – uten at vi vil tillegge henne en skjult agenda. Nei, her tror vi at det er algoritmene til Amazon som har dannet basis for manuskriptet og filmen – gi folket «brød og sirkus»!

DSC01903.ARW Jolt_4
<
>
Jolt (Foto: Prime Video)

Du blir underholdt av en feiende flott og tørrvittig, ballesparkende Beckinsale; men det i seg selv holder dessverre ikke til mer enn middels måloppnåelse. Mest moro er det faktisk når David Bradley (udødeliggjort i Games of Thrones «Red Wedding») får lov til å briljere med all sin edder og galle. 3 sterke stjerner til en film du kan se om du ikke finner noe annet å slå i hjel tiden med en varm sommerkveld.

Jolt (Foto: Prime Video)

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?
Fakta
  • Prime Video
  • Release: 23. juli 2021
  • Regi: Tanya Wexler
  • Med: Kate Beckinsale, Stanley Tucci, Jai Courtney, Bobby Cannavale, Laverne Cox, David Bradley, Ori Pfeffer, Susan Sarandon
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2021
  • Tid: 1:31 t.
  • Karakter: 3
IMDB Rating
Jolt (2021) Action, Comedy | 23 July 2021 (USA)
Summary: A bouncer with a slightly murderous anger-management problem that she controls with the help of an electrode-lined vest she uses to shock herself back to normalcy whenever she gets ... See full summary »
Countries: USALanguages: English

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.