Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Anmeldelse: Big Sky, sesong 1

’90-tallet ringte og vil ha TV-serien sin tilbake!

Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.

Skrevet av / 16.02.21 - 12:15
Big Sky, sesong 1
Tor Aavatsmark

Serie-mesteren David E. Kelley (han har blitt nominert til hele 46 Emmy-statuetter, og vunnet 16 av dem!) stå bak den nye Disney+ Originals-serien. At det er samme mann som er serieskaper på blant annet The Undoing, Big Little Lies og Goliath er rett utrolig, for Big Sky har blitt et cheesy gufs fra 1990-tallet.

 

Disney+ utvider tilbudet

Seriene er en av Disney+’ storsatsinger i forbindelse med at de den 23. februar utvider tilbudet til et mer voksent innhold, under fanen «Star».

Allerede fra lanseringsdagen lover Disney at imponerende 300 nye titler slippes umiddelbart på det nordiske markedet. Samtidig vil fire nye Originals-serier bli tilgjengelig:

I løpet av året vil det lanseres over 750 nye titler i «Star»-universet, og hele 10.000 TV-serieepisoder vil bli tilgjengelig frem til 2024. Men, det blir dyrere. Månedsabonnementet på Disney+ økes fra 69,- til 89,- fra den 23. februar.

PS! Du kan «snike deg unna» prisøkningen ved å tegne deg for et abonnement i dag.

Les også Mye mer fra Disney+ Fra 23. februar vil du kunne se langt flere filmer og serier på Disney+ (mot en høyere pris).

Merkelige småby-Amerika

Satt til den arketypiske, pittoreske, amerikanske småbyen Helena, Montana blir vi vitne til at to tenåringsjenter og en litt annerledes gledespike blir kidnappet. Privatdetektivene Cassie Dewell (Kylie Bunbury) og Cody Hoyt (Ryan Phillippe) er direkte involvert i og med at sønnen til Cody og Jenny (Katheryn Winnick) er kjæreste med en av de savnede tenåringene.

Saken «kompliseres» ytterligere ved at herr og fru Hoyt er nyseparert, og Cody nå har en romanse gående med Cassie. Ja, det blir catfight…

Som man skjønner er ikke manuset akkurat Pulitzer Prize-materialet.

Les også Hugh Grant i trøbbel på alle kanter! Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.
Tid for: CATFIGHT! “Big Sky, sesong 1” (Foto: Walt Disney)

Anakronisme

Serien ble opprinnelig initiert av TV-selskapet ABC, og det vises. Rytme, klipping, musikksporet og de stadige avbrytelsene minner langt mer om en middelmådig TV-serie fra 1990-tallet, enn noe som kan assosieres med mange de fantastiske TV-seriene som nå produseres for strømmeselskapene.

Hva som er langt verre er at persongalleriet er endimensjonale og irriterende karikerte. Småbyfolket fremstilles som enfoldige, rasistiske, homofobe, MAGA-elskende bygdetullinger, mens storbyjentene er selvopptatte, enkle og kun opptatt av utseendet.

At slike platte stereotypier får florere fritt i en amerikansk TV-serie anno 2021 er pinlig, hadde det enda vært gjort med en humoristisk vri.

Manuskriptet flommer over av ynkelig, hårete klisjeer som: «You got some sister. Tell me about it – I got the looks, she got everything else». Vi føler faktisk med skuespillerne!

Klar for overspill? Big Sky, sesong 1 (Foto: Walt Disney)

Udefinerbart sjarmerende

Er Big Sky så et totalt havari? Nei! Det ligger tidvis antydninger til noe litt Twin Peaks-aktig over plottet og enkelte av karakterene, spesielt falt vi for den stakkarslige mammagutten Ronald, som kjører 18-wheeler og på den måten holder Amerika gående under pandemien, mens hans psykopatiske mor disser ham og åpenlyst viser sin forakt for ham. Like fullt, når kvelden kommer og marerittene sniker seg på, så kryper 34-åringen opp i mors seng for trøst. Herlig!

Brian Geraghty er glimrende som den forvokste mammadalten med en skjult livsførsel (og lyster), også John C. Lynch glimter til som landeveispolitimann som vet hvordan han skal manipulere seg opp og frem. Men de som virkelig skal dra lasset, superdetektiven Cassie og ekspurken Jenny er kun tomme, uinteressante skall. Klisjékarakterer med klisjébakgrunn, som løser saken og finner spor latterlig enkelt.

RYAN PHILLIPPE Big Sky, sesong 1_2 KYLIE BUNBURY Big Sky, sesong 1_7 KATHERYN WINNICK TV Insider Photo Template Big Sky, sesong 1_4 Big Sky, sesong 1_8 Big Sky, sesong 1_1 BRIAN GERAGHTY, JESSE JAMES KEITEL KATHERYN WINNICK RYAN PHILLIPPE KATHERYN WINNICK
<
>
Big Sky, sesong 1 (Foto: Walt Disney)

Big Sky har noe udefinerbart litt sjarmerende ved seg, og plottet med trafficking, skjulte hensikter, dobbeltliv og «merkelige» småby-Amerika setter en fin-fin ramme for historien.

Men, for at dette skulle fungert nogenlunde tilfredsstillende måte Kelley & Co gått flere runder til med manuskriptet, samt sett på/justert karakterutviklingen og hvilke skuespillere som burde bekle hovedrollene.

Denne nye «storsatsingen» fra «Star»-universet til Disney+ lover ikke veldig godt. 3 stusselige, knapt nok (vi er farlig nær grensen til 2!) middelmådige, stjerner.

Big Sky, sesong 1 (Foto: Walt Disney)

Karakter
Big Sky, sesong 1

Fakta:

  • Disney+
  • Release: 23. februar 2021
  • Regi: Jennifer Lynch
  • Med: Katheryn Winnick, Kylie Bunbury, Ryan Phillippe, Brian Geraghty, John C. Lynch, Jade Pettyjohn, Natalie A. Lind, Jesse James Keitel, Valerie Mahaffey, Brooke Smith
  • Genre: Krim
  • Land: USA
  • År: 2020
  • Tid: 6:00 t.
  • Karakter: 3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Anmeldelse: Bridgerton, sesong 3, del I

Gjeeeeesp!

TV: Star Wars Day 2024 – ny animasjonsserie lanseres: Tales of the Empire

Ny Star Wars-serie

Anmeldelse: Unfrosted

Seinfeld er fortsatt kongen!

Anmeldelse: A Man in Full

Kampen om status og milliarder

Anmeldelse: Shardlake, sesong 1

Generisk britisk krim

Anmeldelse: The Idea of You

Barnerov?

Anmeldelse: Midtsommernatt

Midtsommerfesten fra Helvete?

Anmeldelse: Fallout, sesong 1

Mer enn bare «okidoki»

Anmeldelse: Ripley

G(alt)enialt sjarmerende

TIPS: Påskekrim 2024 – serie- og filmtips

Anbefalt påskekrim

Anmeldelse: Ronja Røverdatter, del I

Klassisk Lindgren!

Anmeldelse: Veronika, sesong 1

Generisk, tretten-på-dusinet krim

Scroll to Top