TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

6 budsjett 50 tommere

Stort bilde til liten pris

O store skjerm på veggen der, hvilken billig-TV har det beste bildet i landet her? Vi har testet seks rimelige 50-tommere på leting etter det beste kjøpet i budsjettklassen!

forfatter
Publisert 13.01.14 - 15:45
Produkter i testen
 • Toshiba 50L7363
 • Samsung UE50F5505
 • Sony KDL-50W685
 • Philips 50PFL4208
 • Panasonic TX-L50ET60
 • Panasonic TX-P50ST60
 • LG 50LA660V
 • Utviklingen på TV-fronten går i en feiende fart, og hypermoderne teknologi som OLED og 4K er blant årets hotteste trender. Disse kostbare TV-ene er fortsatt uoppnåelige for folk flest, men de bidrar i det minste til at prisen på de ”vanlige” TV-ene presses ytterligere nedover. Spesielt nå som januarsalget står for dør, og lageret skal tømmes for fjorårsmodeller!

  Tenk på størrelsen
  Før du løper ut i butikken og sikrer deg første og beste flatskjermkupp, kan det være lurt å tenke på hva slags TV du er ute etter, og fremfor alt hvor stor den skal være. Den største feilen mange gjør når de handler ny TV, er nettopp det at de velger for liten skjerm. Det er mange ting som påvirker bildekvaliteten, men generelt kan man si at jo større bilde, jo bedre blir opplevelsen. Derfor er det lurt å bestemme skjermstørrelsen ut fra seeravstanden, og heller la estetiske hensyn komme i andre rekke. Vårt ”stalltips” som har vist seg å fungere bra, er å alltid velge en hakket større TV enn du først hadde tenkt: Da unngår du skuffelsen når den ”fornuftige” TV-en etter hvert føles for liten, og får en TV du kan ha glede av i lang tid fremover.

  Større TV til lavere pris
  Heldigvis behøver det ikke lenger å koste en formue for en stor TV. I mange år var 40/42” bestselgeren og den mest populære størrelsen for folk flest, og inntil nylig var det 46” som var mest vanlig å henge på veggen. Nå er det mye som tyder på at 50-55” kan bli den nye ”folkestørrelsen” her i Norden. Ja for tro det eller ei, 50 tommerne regnes ikke lenger som de gigantiske skjermene de en gang var. TV-ene er nå er blitt så slanke og billige og nok at selv en 50” skjerm ikke blir avskrekkende stor i fysisk omfang, og som testen vår viser, behøver den heller ikke være skrekkelig dyr for å gi god bildekvalitet.

  Slik testet vi
  Vi har samlet et knippe 50” TV-er fra velkjente TV-produsenter. Felles for alle TV-ene (med unntak av plasmaskjermen TX-P50ST60) er at de er LCD TV med LED kantbelysning. Alle er såkalte ”Smart” TV-er med internettilkobling, og har et bildepanel med Full HD-oppløsning.

  Vi har vurdert TV-ene hver for seg og opp mot hverandre, først med fabrikkinnstillinger opp av esken og deretter justert med kalibreringsdisk. Bildekvaliteten er som vanlig det viktigste testkriteriet, hvor vi vurderer svartnivå, kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse med både Blu-ray og vanlig TV signal (primært HD-materiale). Målet har vært å finne den TV-en som kommer med best bilde fra fabrikk. I tillegg har vi vurdert lydkvaliteten og brukervennligheten, som også har mye å si for totalopplevelsen av en TV.

  Testen presentert på TV2

  Produkter i testen

  Toshiba 50L7363

  Ulv i fåreklær

  Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

  Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
  Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.

  Samsung UE50F5505

  Ikke helt i mål

  Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

  UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
  Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

  Sony KDL-50W685

  Minimalistisk bildekunstner

  Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

  Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
  Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.

  Philips 50PFL4208

  Billig, men ikke spesielt bra

  Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

  50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
  Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.

  Panasonic TX-L50ET60

  Flott fargegjengivelse

  Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

  Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
  Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.

  Panasonic TX-P50ST60

  Siste svanesang for plasma

  Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

  Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
  Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

  LG 50LA660V

  Smart og lekker

  Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

  God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
  Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  2 Kommentarer
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
  Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
  TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
  LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
  Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
  Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend