Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 10Delta

: Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:05
Panasonic TX-L50ET60
Audun Hage

Hos Panasonic har det til nå vært plasmateknologien som har stått høyest i kurs, men fremover vil de satse sterkere på LCD med LED-lys. 2013-modellene fikk en kraftig ansiktsløfting på både eksteriør og innholdssiden. 50ET60 har ramme og sokkel i børstet metall, med en stripe gjennomsiktig pleksiglass nederst. Byggekvaliteten er solid og tillitvekkende, med metallskrog og kraftige braketter fremfor plastikk.

Brukervennlighet og finesser
50ET60 har utstyrsmessig mye til felles med plasmamodellen 50ST60. Fjernkontrollen, tilkoblingsmulighetene og menysystemet er nesten nøyaktig like. Den nye Home Screen menyen kan også her skreddersys med det innholdet man vil se. For eksempel kan man plassere en snarvei til Netflix-appen rett på startskjermen. 50ET60 støtter også Skype, men selve videokameraet er som i 50ST60 sitt tilfelle tilleggsutstyr. Panasonics Viera smartportal byr på tjenester som Netflix, Viaplay, SF Anytime, Skype, Youtube, Facebook, Twitter og Eurosport Player. Om ønskelig kan man legge fjernkontrollen til side og heller bruke nettbrettet til betjening, navigering og inntasting av søkeord, via appen Panasonic Remote.

Bildekvalitet
50ET60 bruker et såkalt IPS (In plane Switching) LCD-panel som gir en bredere innsynsvinkel enn vanlige LCD-skjermer. Det merkes ved at man kan sitte lenger ut til side for skjermen uten at fargene blir utvaskede og blasse – litt slik man opplever med en vaskeekte plasmaskjerm.

Fargegjengivelsen er definitivt blant testens beste: 50ET60 har i likhet med plasmabroren en veldig rik og balansert fargegjengivelse, og vi tror mange tradisjonelle plasmaelskere vil foretrekke Panasonics versjon av LCD fremfor konkurrentenes: Fargene er svært nøytrale, uten påfallende fargestikk når vi setter skjermen til Ekte kinomodus.

Derimot skorter det litt på svartnivået. Her er det langt fra ytelsen til plasmaskjermene, og 50ET60 kan heller ikke helt måle seg helt med svartgjengivelsen til Sony 50W685. Dermed er ikke dette den mest opplagte filmskjermen, men en fin allround-TV til serier, sport og underholdningsprogrammer.

Lydkvalitet
Lyden er halve opplevelsen, sies det. Dessverre har ikke Panasonic lagt like mye ressurser ned i lydgjengivelsen som i bildet og brukervennligheten. Stemmegjengivelsen fra 50ET60 er slank, og den kan heller ikke spille spesielt høyt. Mangelen på bass gjør at lydeffekter og musikk ikke kommer spesielt godt ut. Her er det med andre ord nødvendig med en lydplanke eller lignende for å få en fullgod filmopplevelse.

Konklusjon
Panasonic TX-L50ET60 har en god del å by på: Flott utseende, brukervennlig betjening og flere smarte finesser. Bildekvaliteten er også svært fin, hvor det kun er litt mangel på skikkelig svartnivå som hindrer oss i ta frem toppkarakteren. Lyden er det verre med, men Panasonic er ikke den eneste i testen med slank lyd. Totalt sett er dette en god TV til all slags bruk, men ”god nok” rekker ikke til topplassering denne gangen.

Lyd & Bilde mener

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner. Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.

Også i denne testen:

6 budsjett 50 tommere

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.
Les hele testen

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.
Les hele testen

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top