TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

forfatter
Publisert 13.01.14 - 15:16
L&B mener
UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Spesifikasjoner
 • 50” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • DVB-C/DVB-T2
 • 3 HDMI, 2 USB
 • Wi-Fi og Smart TV
 • 100 Hz Clear Motion Rate

5505-modellen fra Samsung har en diskré svart utførelse. Til og med foten er svart, uten det forkrommede ”bling” effekten man får på de dyrere 6, 7 og 8 serien fra den koreanske produsenten. Rammen rundt skjermen er litt tykkere enn hos et par av konkurrentene, og TV-en står litt høyt på strå med den medfølgende foten. Dette gjør nødvendigvis også at TV-en tar litt større plass til 50-tommer å være.

Brukervennlighet og finesser 
Samsung-skjermen kommer med en fiffig og foreløpig ganske unik finesse: Den kan nemlig fjernstyre TV-boksen din. Ved hjelp av et ekstra IR-øye som festes foran boksen, kan du bruke TV-ens fjernkontroll til å velge kanal med. Man får også tilgang til TV-guide og dersom din TV-boks har PVR-funksjon, kan du også programmere opptak. For de som har digitalt bakkenett er det også mulig å sløyfe boksen, og heller putte programkortet direkte i TV-en sammen med en CAM kortmodul fra leverandøren. Da mister du imidlertid muligheten til å ta opp og se et annet program samtidig.

På smartsiden er Samsung testens mest velutstyrte. De er fortsatt alene om å tilby HBO i tillegg til Netflix filmstreaming, i tillegg til en rekke andre lokalt forankrede tjenester.

Bildekvalitet
Samsung-skjermen utmerker seg ved å være litt mer lyssterk enn resten av forsamlingen. Den kan vise bilder med skikkelig smell i! Skjermoverflaten er også ganske matt, slik at denne skjermen fungerer bra i lyse rom. Bakdelen er at svartnivået, det vil si evnen til å gjengi mørke partier, er litt begrenset: Svart blir merkbart mer blått/gråaktig enn hos de beste skjermene i testen. Samsung-skjermen sliter også litt med en snever innsynsvinkel: Du bør derfor sitte midt foran skjermen for å unngå at fargene blir blasse.

Fabrikkinnstillingene er heller ikke like gode som på Sony. Standardmodusen blir veldig blåaktig i bildet, mens Filmmodus har en litt for rødlig hudtone. Vi kan spore litt mer støy og ”grums” i bildene, og bevegelsene er ikke like sømløse. Forskjellene er ikke store, men nok til at Samsung faller litt igjennom på det meste krevende bildematerialet.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen er derimot langt bedre enn hva Sony varter opp med. Her er det litt fylde i dialogene, og musikken kommer klarere frem, uten at det ringer i ørene. Vi registrerte riktignok en del blafring i bassen på krevende filmscener. Vi snakker ikke om noe som kan erstatte en god lydplanke, men lyden er fint til å leve med.

Konklusjon
Samsung UE50F5505 er en TV med flott utseende og en rekke brukervennlige finesser. Bildekvaliteten er også god, men ikke best i dette selskapet. Begrenset svartnivå, innsynsvinkel og litt rotete bildeinnstillinger trekker litt ned. Lyden får derimot klart godkjent. UE50F5505 gir mye for pengene, men de som er fast bestemt på en Samsung TV bør vurdere å gå opp til den litt dyrere 6-serien.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend