Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:16
Samsung UE50F5505
Audun Hage

5505-modellen fra Samsung har en diskré svart utførelse. Til og med foten er svart, uten det forkrommede ”bling” effekten man får på de dyrere 6, 7 og 8 serien fra den koreanske produsenten. Rammen rundt skjermen er litt tykkere enn hos et par av konkurrentene, og TV-en står litt høyt på strå med den medfølgende foten. Dette gjør nødvendigvis også at TV-en tar litt større plass til 50-tommer å være.

Brukervennlighet og finesser 
Samsung-skjermen kommer med en fiffig og foreløpig ganske unik finesse: Den kan nemlig fjernstyre TV-boksen din. Ved hjelp av et ekstra IR-øye som festes foran boksen, kan du bruke TV-ens fjernkontroll til å velge kanal med. Man får også tilgang til TV-guide og dersom din TV-boks har PVR-funksjon, kan du også programmere opptak. For de som har digitalt bakkenett er det også mulig å sløyfe boksen, og heller putte programkortet direkte i TV-en sammen med en CAM kortmodul fra leverandøren. Da mister du imidlertid muligheten til å ta opp og se et annet program samtidig.

På smartsiden er Samsung testens mest velutstyrte. De er fortsatt alene om å tilby HBO i tillegg til Netflix filmstreaming, i tillegg til en rekke andre lokalt forankrede tjenester.

Bildekvalitet
Samsung-skjermen utmerker seg ved å være litt mer lyssterk enn resten av forsamlingen. Den kan vise bilder med skikkelig smell i! Skjermoverflaten er også ganske matt, slik at denne skjermen fungerer bra i lyse rom. Bakdelen er at svartnivået, det vil si evnen til å gjengi mørke partier, er litt begrenset: Svart blir merkbart mer blått/gråaktig enn hos de beste skjermene i testen. Samsung-skjermen sliter også litt med en snever innsynsvinkel: Du bør derfor sitte midt foran skjermen for å unngå at fargene blir blasse.

Fabrikkinnstillingene er heller ikke like gode som på Sony. Standardmodusen blir veldig blåaktig i bildet, mens Filmmodus har en litt for rødlig hudtone. Vi kan spore litt mer støy og ”grums” i bildene, og bevegelsene er ikke like sømløse. Forskjellene er ikke store, men nok til at Samsung faller litt igjennom på det meste krevende bildematerialet.

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen er derimot langt bedre enn hva Sony varter opp med. Her er det litt fylde i dialogene, og musikken kommer klarere frem, uten at det ringer i ørene. Vi registrerte riktignok en del blafring i bassen på krevende filmscener. Vi snakker ikke om noe som kan erstatte en god lydplanke, men lyden er fint til å leve med.

Konklusjon
Samsung UE50F5505 er en TV med flott utseende og en rekke brukervennlige finesser. Bildekvaliteten er også god, men ikke best i dette selskapet. Begrenset svartnivå, innsynsvinkel og litt rotete bildeinnstillinger trekker litt ned. Lyden får derimot klart godkjent. UE50F5505 gir mye for pengene, men de som er fast bestemt på en Samsung TV bør vurdere å gå opp til den litt dyrere 6-serien.

Lyd & Bilde mener

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom. Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

Også i denne testen:

6 budsjett 50 tommere

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.
Les hele testen

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.
Les hele testen

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.
Les hele testen

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top