Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Skrevet av / 13.01.14 - 15:11
Sony KDL-50W685
Audun Hage

Denne modellen fra Sony er noe av det slankeste vi har sett, med en millimetertynn ramme rundt skjermen. Selv om dette er en ekte 50” skjerm minner den mer om 46” i fysisk omfang. Sony har gjort effektiv bruk av plassen de har til rådighet. Dette er derimot ikke en TV som egner seg spesielt godt for veggmontering: På grunn av en utstikkende del nederst på baksiden bygger den ganske mye ut fra veggen, og flere av tilkoblingene vender bakover. Merk også at denne TV-en bruker ekstern strømforsyning/transformator.

Brukervennlighet og finesser
Sony har et godt innarbeidet menysystem og første gangs oppsett skjer raskt og enkelt. Det er også et generelt inntrykk vi sitter igjen med, at ting skjer raskt. TV-en reagerer umiddelbart på kommandoer fra fjernkontrollen og gjør at det å hoppe inn og ut av menyene går som en lek.

Blant smartfinessene finner vi flere apps under headingen Sony Entertainment, men mange av appene på listen fremstår som listefyll. Blant de mest interessante er gjengangerne Netflix og Youtube, men Sony har også inkludert sin egen musikktjeneste, Music Unlimited.

Bildekvalitet
Bildemessig er 50W685 meget lekker å se på, godt hjulpet av Sonys X-reality Pro bildebehandling som gir svært skarpe og fokuserte bilder uten sjenerende støy. Mest imponerende er likevel svartnivået. Sony-skjermen evner å være virkelig bekmørk når filmen krever det, og mørke, dramatiske filmer som Inception og Dark Knight Rises får en fenomenal dybde og realisme over seg.

50W685 er ikke bare en TV for mørke kinorom, den gjør også en utmerket jobb i dagslys. Sony har valgt en relativt matt skjermoverflate, som gjør at man slipper sjenerende refleksjoner og ”speiling i skjermglasset.

Fabrikkinnstillingene er også gode. TV-en kommer med ulike ”scenevalg” og er det nøytrale, naturlige farger man søker er det utvilsomt Filmmodus man skal velge. Sony har i tillegg inkludert en egen spillmodus. Da skrus mest mulig av bildebehandlingen av for å unngå forsinkelse på bildesignalet (input lag). Dette fungerer bra i praksis og gjør 50W685 til et supert valg for ivrige online spillentusiaster.

Lydkvalitet
Lyden fra Sony-skjermen står dessverre ikke helt i stil med det fete bildet. Stemmegjengivelsen er slank og metallisk, uten fylden og varmen som trengs for å gi ordentlig liv til handlingen. Filmmusikken fra Inception blir masete, nesten redselsful å øre på. Bass er nærmes fraværende. Her bør man absolutt vurdere å komplettere med en lydplanke.

Konklusjon
Sony 50W685 er en mektig god allround TV. Det slanke formatet gjør at denne 50-tommeren kan skvises inn der andre TV-er ikke får plass. Bildekvaliteten er overbevisende, med utmerket svartnivå, kontrast og skarpe, støyfrie bilder. Brukervennligheten er også god, med raske og lett forståelige menyer og fjernkontroll. Lydkvaliteten blir riktignok ganske tam i forhold til bildet, men totalt sett dreier det seg om et bra kjøp. Anbefales!

Lyd & Bilde mener

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen. Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.

Også i denne testen:

6 budsjett 50 tommere

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.
Les hele testen

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.
Les hele testen

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top