Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:08
Philips 50PFL4208
Audun Hage

4208-serien er en av de billigste seriene fra Philips, og det merker man allerede på utsiden. Med unntak av den blankpolerte sokkelen er det ikke mange designmessige detaljer å skrive hjem om. Bare en vanlig svart ramme rundt skjermen, som til gjengjeld gjør dette til en diskré TV.

Brukervennlighet og finesser
Philips har utviklet en tosidig fjernkontroll med tastatur til smart TV-ene sine, men denne følger ikke med på 4208-modellen. Ellers er menysystemet veldig likt andre Philips TV-er. Faktisk går menysystemet raskere enn på mange av Philips sine dyrere modeller, forstå det den som kan! Derimot er utvalget av apps og finesser noe mer sparsommelig. Med unntak av Netflix og Youtube er det ikke så mange spennende apps å nevne. Philips har introdusert Spotify og Cloud TV i senere tid, men etter det vi kjenner til blir ikke disse tilgjengelig på de rimeligste seriene.

Bildekvalitet
Utseende- og utstyrsmessig fremstår dette som en ganske ”ribbet” modell – hva med bildekvaliteten? Jo, også her er det tydelig at Philips har tydd til sparekniven for å få ned prisen. Deres velkjente omgivelseslys Ambilight glimrer med sitt fravær. Det samme gjør mye av den gode bildebehandlingen Philips er kjent for. 50PFL4208 mangler skikkelig interpolering, og dermed må man leve med litt mer rykk, napp og ujevnheter i bevegelsene når det går hurtig for seg på skjermen. Dette er en Full HD TV på lik linje med de andre TV-ene i testen, likevel er vårt inntrykk at bildet fremstår ganske grovkornet og med mer fremtredende støy enn de andre testdeltakerne. Spesielt Sony og Toshiba fremstår merkbart skarpere og med bedre dybdefølelse når vi sammenligner dem direkte med Philips-skjermen.

Lydkvalitet
Philips-skjermen bærer heller ikke preg av å være spesielt påkostet på lydsiden heller. Lydgjengivelsen er slank og har en del resonans når man skrur opp volumet. Heldigvis vet vi av erfaring at Philips leverer svært gode lydplanker til fornuftig pris, så det behøver ikke å koste en formue å forbedre lydkvaliteten vesentlig.

Konklusjon
Philips 50PFL4208 er blant de rimeligste utfordrerne denne gangen, men står igjen som et eksempel på at det av og til kan lønne seg å spandere noen kroner ekstra. Bildekvaliteten kan ikke måle seg med de beste i testen, og 50PFL4208 blir bare et middels godt kjøp i denne sammenhengen. De som vil ha en TV med alt Philips har å by av bildemessig godis, anbefales heller å kikke i retning av den dyrere 55PFL8008.

Lyd & Bilde mener

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med. Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.

Også i denne testen:

6 budsjett 50 tommere

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.
Les hele testen

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.
Les hele testen

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Sylskarp OLED-TV fra Sony

Lyd & Bilde
Scroll to Top