TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

forfatter
Publisert 13.01.14 - 15:19
L&B mener
Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.
Spesifikasjoner
 • 50” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • DVB-C/DVB-T2/DVB-S2
 • 4 HDMI, 2 USB
 • Aktiv 3D
 • Wi-Fi og Smart TV
 • 200Hz AMR
Veil. pris 8995Pr. 13.01.14 Produktside

Toshiba var lenge en av markedslederne innen rimelige LCD TV-er, og kjent for å levere god bildekvalitet til en fornuftig pris. De siste årene har de nok fått merke presset fra koreanske LG og Samsung, men med modeller som 50L7363 sikter de seg inn på det tøffe budsjettklassen nok en gang. Og 50L7363 kommer godt rustet til start: Dette er en velutstyrt TV med gode tilkoblingsmuligheter, som støtter direkte kort (CAM) for både bakkenett, kabel og parabol. Designmessig er den enkel, funksjonell og langt fra glorete, men har mye å by på rent bildemessig.

Brukervennlighet og finesser
For å ta det kjedelige først: Det tar litt lengre tid å sette opp Toshiba enn de andre TV-ene i testen. Installasjonen er mer omstendelig, og vi måtte prøve gjentatte ganger før tilkoblingen den til det trådløse nettverket gikk i orden.  Brukeropplevelsen hemmes også litt av en liten forsinkelse fra man trykker på fjernkontrollen til TV-en reagerer.

Når det gjelder smartfunksjoner har Toshiba gledelig nok inkludert den populære Netflix-appen, som er nærmest et krav for å kalle seg ”smart tv”. Youtube er selvsagt også på plass. Toshiba 50L7363 støtter også Intel Wi-Di (Wireless Display), som innebærer at du kan se innhold fra PC direkte på TV-en. En kjekk funksjon til å vise videosnutter, bilder og presentasjoner, men mindre egnet til spill da det blir en viss forsinkelse på bildesignalet.

Bildekvalitet
Vi var spente på hvor Toshiba ville plassere seg i feltet, og ble positivt overrasket. 50L7363 leverer faktisk svært god bildekvalitet rett opp av esken. Kontrasten er utmerket, og svartnivået er bedre enn mange av konkurrentene – tett på den litt dyrere Sony-modellen. Det er mindre tendenser til lyslekkasje fra baklyset (lyse flekker på svart bakgrunn) på Toshiba-skjermen enn hos Samsung og Panasonic. Skarpheten er god, og 50L7363 greier å holde skarpheten i sjakk også når bildet er i bevegelse.

50L7363 utmerker seg også med en god betraktningsvinkel. Ikke helt på plasma eller OLED-nivå selvsagt, men bildet bevarer kvaliteten selv når man ikke sitter rett foran skjermen. Her kan man fint sitte litt utenfor midten uten at fargegjengivelsen blir blass. 50L7363 kommer dessuten med gode bildeinnstillinger fra fabrikk, hvor Hollywood Day/Night fremstår som de mest nøytrale. Man har også en ”Hollywood Pro” modus som gir adgang til å finjustere avanserte bildeparametre, men TV-en klarer seg altså bra fra start, uten prekært behov for kalibrering.

Lydkvalitet
Toshiba har en ren og klar lydgjengivelse med god taleforståelse, og den tåler å skrus opp ganske høyt før lyden blir ubekvem. Men den mangler fundament i bassen, med det resultat at musikk og lydeffekter låter litt tamt. Totalt sett gir TV-en en helt grei lydopplevelse, men ikke nok til avverge behovet for separat lydanlegg.

Konklusjon
Toshiba 50L7363 har et litt anonymt utseende, men det er bare inntil man skrur den på. Bildekvaliteten er nemlig meget fin, og det er lite ved bildet som kan avsløre at vi har med en TV i budsjettklassen å gjøre. Brukervennlighet og finesser er ikke helt på nivå med de beste, men Toshiba er en god allround-TV og et godt kjøp.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du laste ned FIFA-appen Gladnyhet til fotballfans med Android og Google TV Nå er den offisielle FIFA-appen, FIFA+, tilgjengelig for nedlasting.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Følg Lyd & Bilde