Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 07Delta

: Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Skrevet av / 13.01.14 - 15:19
Toshiba 50L7363
Audun Hage

Toshiba var lenge en av markedslederne innen rimelige LCD TV-er, og kjent for å levere god bildekvalitet til en fornuftig pris. De siste årene har de nok fått merke presset fra koreanske LG og Samsung, men med modeller som 50L7363 sikter de seg inn på det tøffe budsjettklassen nok en gang. Og 50L7363 kommer godt rustet til start: Dette er en velutstyrt TV med gode tilkoblingsmuligheter, som støtter direkte kort (CAM) for både bakkenett, kabel og parabol. Designmessig er den enkel, funksjonell og langt fra glorete, men har mye å by på rent bildemessig.

Brukervennlighet og finesser
For å ta det kjedelige først: Det tar litt lengre tid å sette opp Toshiba enn de andre TV-ene i testen. Installasjonen er mer omstendelig, og vi måtte prøve gjentatte ganger før tilkoblingen den til det trådløse nettverket gikk i orden.  Brukeropplevelsen hemmes også litt av en liten forsinkelse fra man trykker på fjernkontrollen til TV-en reagerer.

Når det gjelder smartfunksjoner har Toshiba gledelig nok inkludert den populære Netflix-appen, som er nærmest et krav for å kalle seg ”smart tv”. Youtube er selvsagt også på plass. Toshiba 50L7363 støtter også Intel Wi-Di (Wireless Display), som innebærer at du kan se innhold fra PC direkte på TV-en. En kjekk funksjon til å vise videosnutter, bilder og presentasjoner, men mindre egnet til spill da det blir en viss forsinkelse på bildesignalet.

Bildekvalitet
Vi var spente på hvor Toshiba ville plassere seg i feltet, og ble positivt overrasket. 50L7363 leverer faktisk svært god bildekvalitet rett opp av esken. Kontrasten er utmerket, og svartnivået er bedre enn mange av konkurrentene – tett på den litt dyrere Sony-modellen. Det er mindre tendenser til lyslekkasje fra baklyset (lyse flekker på svart bakgrunn) på Toshiba-skjermen enn hos Samsung og Panasonic. Skarpheten er god, og 50L7363 greier å holde skarpheten i sjakk også når bildet er i bevegelse.

50L7363 utmerker seg også med en god betraktningsvinkel. Ikke helt på plasma eller OLED-nivå selvsagt, men bildet bevarer kvaliteten selv når man ikke sitter rett foran skjermen. Her kan man fint sitte litt utenfor midten uten at fargegjengivelsen blir blass. 50L7363 kommer dessuten med gode bildeinnstillinger fra fabrikk, hvor Hollywood Day/Night fremstår som de mest nøytrale. Man har også en ”Hollywood Pro” modus som gir adgang til å finjustere avanserte bildeparametre, men TV-en klarer seg altså bra fra start, uten prekært behov for kalibrering.

Lydkvalitet
Toshiba har en ren og klar lydgjengivelse med god taleforståelse, og den tåler å skrus opp ganske høyt før lyden blir ubekvem. Men den mangler fundament i bassen, med det resultat at musikk og lydeffekter låter litt tamt. Totalt sett gir TV-en en helt grei lydopplevelse, men ikke nok til avverge behovet for separat lydanlegg.

Konklusjon
Toshiba 50L7363 har et litt anonymt utseende, men det er bare inntil man skrur den på. Bildekvaliteten er nemlig meget fin, og det er lite ved bildet som kan avsløre at vi har med en TV i budsjettklassen å gjøre. Brukervennlighet og finesser er ikke helt på nivå med de beste, men Toshiba er en god allround-TV og et godt kjøp.

Lyd & Bilde mener

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen. Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.

Også i denne testen:

6 budsjett 50 tommere

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.
Les hele testen

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.
Les hele testen

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.
Les hele testen

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
Les hele testen

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top