TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

LG 50LA660V

Smart og lekker

Fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

forfatter
Publisert 12.01.14 - 14:41
L&B menerskew
pluss God kontrast og lysstyrke gjør dette til en utmerket TV for lyse rom, og den har glatte bevegelser selv på utfordrende sport og underholdningsprogrammer. Pluss også for mange smarte finesser og markedets kanskje beste fjernkontroll.
minus Svartnivået er ikke helt på topp – sammenlignet mot testens beste blir LG merkbart gråere med litt blass gjengivelse av film som resultat.
Veil. pris 8990 Produktside
Spesifikasjoner
  • 50” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • DVB-C/DVB-T2
  • 3 HDMI, 2 USB
  • Wi-Fi og Smart TV
  • Cinema 3D

LG 50LA660V deler tekniske spesifikasjoner med LA667V som vi har testet tidligere i 47-tommers utgave, men her dreier det seg altså om en 50-tommer i svart drakt. 50LA667V har den samme dreibare sokkelen, med mulighet for å dra kablene skjult ned på baksiden. I likhet med Sony har LG-skjermen en veldig smal kant rundt bildepanelet, som gjør dette til en ganske diskré TV selv til 50 tommer å være.

Brukervennlighet og finesser
Når det gjelder betjening LG har et ekstra fortrinn mot konkurrentene: Fjernkontrollen er nemlig veldig enkel å bruke. Den har bare et fåtall knapper, men inneholder til gjengjeld en bevegelsssensor som lar deg peke en pil rundt om i skjermmenyen. Dette forenkler betjeningen mange hakk, ikke minst når man vil klikke seg rundt i de ulike smarttjenestene.

LG er godt oppdatert på app-fronten. Netflix, Viaplay, Facebook er på plass. Nylig kom det også en oppdatering med Spotify musikkavspiller. Smarttjenestene fungerer sømløst, og nettverkstilkoblingen går raskt og smertefritt.

Bildekvalitet
50LA660V viser seg å være en utmerket TV i en normalt opplyst stue. Kontrasten er meget god og gjør at alle typer bildeinnhold kommer klart og detaljert frem. Bildeinnstillingene er dessuten gode, med naturlige fargegjengivelse. I motsetning til mange av de andre produsentene har LG greid å lage en standard bildemodus uten altfor overdrevne kulører og kontrast. Det er heller ingen overdrevet bruk av støyreduksjon, hvilket gjør at bildene ser svært skarpe og detaljerte ut. TV-en har også velfungerende bevegelsesutjevning (også kalt interpolering som sørger for at sportsprogrammer blir glatte og sømløse uten ”rykking”.

Derimot er vi litt skuffet over ytelsen i mørklagte omgivelser. Fargegjengivelsen i Cinema-modus er riktignok meget god, men noen utpreget kinoskjerm er 50LA667V likevel ikke: Stilt ved siden av Sony 50W685 har LG-skjermen til sammenligning et klart gråere svartnivå enn Sony og Toshiba, og derfor får ikke mørke filmscener helt den dybdefølelsen vi ønsker oss. Selv etter å ha trimmet bildeinnstillingene i proffmenyene (ISF Natt) greide vi ikke helt å oppnå et fullgodt svartnivå. Denne TV-en ser definitivt best ut i dagslys!

Lydkvalitet
Lydgjengivelsen fra LG-skjermen er slett ikke så verst. Sammenlignet med den litt anemiske lyden fra Sony er det vesentlig bedre fylde og klarhet i 50LA660V. Det gjør at dialogene kommer bedre ut, samtidig som det blir bedre separasjon mellom tale, musikk og lydeffekter. Dermed blir actionfilmer som Inception fullt levelig å se/høre på, selv om vi selvsagt anbefaler en lydplanke hvis du vil spille høyt.

Konklusjon
LG 50LA660V gir mye bilde for pengene, kombinert med velutstyrt smart-del og svært hendig betjening. Bildekvaliteten er sterk og klar med utmerket kontrast, men LG-skjermen trives definivit best i dagslys. I mørke rom bærer den preg av litt for mye grått der det egentlig skal være svart, og når ikke opp til testens beste som rendyrket film-TV. Derimot er dette en fin allrounder til sport og underholdningsprogrammer, som også har godkjent lydkvalitet.

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Også i denne testen:

Toshiba 50L7363

Ulv i fåreklær

Innpakningen er ikke spesielt ”flashy”, men denne Toshiba-skjermen leverer imponerende bildekvalitet til prisen.

Toshiba 50L7363 har et anonymt utseende, men det er glemt så fort man ser den flotte bildekvaliteten. Kontrast og svartnivå er utmerket, skarpheten god og bevegelsene er glatte. Utmerket bilde til prisen.
Utseendet er som nevnt ikke det mest spenstige, og man må tåle et litt mer kjedelig menysystem med relativt få smartfinesser. Lyden er tam, men det er heller ikke Toshiba alene om i denne prisklassen.

Samsung UE50F5505

Ikke helt i mål

Samsungs budsjettmodell byr på flere smarte finesser, men bildekvaliteten er ikke helt på topp.

UE50F5505 byr på flott design, suveren brukervennlighet og kjekke smart-tjenester som Netflix og HBO. Bildegjengivelsen er lyssterk og egner seg fint for TV-titting i lyse rom.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.

Sony KDL-50W685

Minimalistisk bildekunstner

Sonys nye budsjett-TV imponerer: Bak den slanke innpakningen skjuler det seg en bildekvalitet av meget høy klasse!

Imponerende bildekvalitet, med svært bra kontrast, svartnivå og fargegjengivelse gjør at Sony KDL-50W685 kan tilfredstille kresne film- og spillentusiaster. Gode bildeinnstillinger fra fabrikk gjør at denne TV-en fungerer svært bra opp av esken. En svært god TV til prisen.
Lyden er dessverre like slank som TV-en er tynn, så man bør beregne noen ekstra kroner til separat lydanlegg.

Philips 50PFL4208

Billig, men ikke spesielt bra

Philips har alltid kjempet om å være i teten av TV-produsentene, og har levert mange gode modeller den siste tiden. Dessverre lander 50PFL4208 litt på kulen og kan ikke helt måle seg med de beste i testen.

50PFL4208 er en rimelig storskjerm som likevel er spekket med smartfunksjoner og apps. En enkel og brukervennlig TV som er rask å bli fortrolig med.
Bildekvaliteten oppfyller ikke helt våre forventninger, med til dels grovkornede og uskarpe bilder, og mangelen på bevegelseskompensering gjør at bildene blir litt ujevne i bevegelse.

Panasonic TX-L50ET60

Flott fargegjengivelse

Med fine farger og lekker design er Panasonic TX-L50ET60 et bra alternativ til Panasonics plasma-TVer.

Panasonic TX-L50ET60 er en meget gjennomført LED-TV med utmerket bildekvalitet, god brukervennlighet og de viktigste smartfinessene om bord. Spesielt fargegjengivelsen imponerer, med presise og naturtro fargetoner.
Mens Panasonics plasma-TV leverer klasseledende svartnivå, blir det bare middels med denne LED-modellen. Dermed blir ikke dette den mest velegnede TV-en til filmtitting i ”kinomørket”.

Panasonic TX-P50ST60

Siste svanesang for plasma

Etter mange år med suveren bildekvalitet er det snart over for Panasonics plasmaskjermer. Men budsjettmodellen 50ST60 er fortsatt et meget godt kjøp!

Panasonic TX-P50ST60 leverer en bildekvalitet av meget høy klasse. Spesielt kontrasten og svartnivået er imponerende og gjør at TV-en fungerer suverent til film og serietitting i dunkel belysning. En av de aller beste TV-ene i sin prisklasse og et soleklart eksempel på fordelen med plasma.
Til denne prisen er det vanskelig å finne ankepunkter, men lysstyrken er ikke på høyde med LED-skjermene og man må derfor ta litt forholdsregler i lyse omgivelser.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Nye lydformater i LG TV fra 2023 LG lanserer støtte for DTS surroundlyd i sine kommende TV-modeller for 2023
lbpluss
Nå kan du se TikTok på Samsung TV Nå er TikTok-appen tilgjengelig på norske Samsungs-skjermer.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Følg Lyd & Bilde