TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Gruppetest av 65” 4K TV-er under 15.000 kr

Storskjermer på budsjett

65 tommer er raskt i ferd med å bli den mest populære skjermstørrelsen. Vi har testet de beste under 15.000 kroner!

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
L&B mener
Spesifikasjoner


Produktside
Produkter i testen
 • LG NANO88 (65NANO886PB)
 • TCL QLED850 (65QLED850)
 • Samsung AU8075 (UE65AU8075)
 • Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
 • Philips The One 65” (65PUS8506/12)
 • Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)
 • Sony X89J (KD-65X89J)
 • Hisense A7GQ (65A7GQ)
 • I det vi går mot vinter og mørkere tider, er det atter en gang høysesong for å benke seg foran TV-skjermen med film- og serieunderholdning. Da kan det også fort vise seg at den nåværende TV-skjermen begynner å bli litt utdatert! Dersom man vil henge med utviklingen, få tilgang til de nyeste strømmetjenestene og se moderne filmer og serier for hva de er verdt, kan det lønne seg å oppgradere til en større TV med bedre bildekvalitet.

  65 tommer eller større?

  55″ har de siste årene vært regnet som «folkestørrelsen», men har nå blitt tatt igjen av 65″ TVer på salgsstatistikkene. Og trenden går helt klart i retning av de større skjermene: Skal du først kjøpe deg en ny TV som skal vare noen år, lønner det seg å gå opp minst en størrelse – minst!

  Utviklingen på TV-markedet står aldri stille, og nå begynner selv de ganske store og gode TV-skjermene å komme ned i attraktive priser. For under 15.000 kroner kan du sikre deg en topp moderne storskjerm med glimrende bildekvalitet. Men da gjelder det seg å velge rett!

  Les også Nordmenn elsker store TV-er 65 tommer og større står nå for 42 prosent av TV-markedet, viser ferske bransjetall for 2021. Hvor stor blir din neste TV?

  Testen

  Vi har samlet en gruppe TV-skjermer fra de mest meritterte TV-produsentene, i tillegg til noen ferske nykommere på det nordiske markedet. Krav-spekken er 65-tommer, 4K-oppløsning, HDR (High Dynamic Range) og et brukergrensesnitt med støtte for de seneste strømmetjenestene. Hvilket er nøyaktig hva de fleste TV-kjøperne søker i dag!

  Dette legger vi vekt på

  Vi stiller som vanlig høyest krav til bilde og lyd, men brukervennligheten står også i fokus, med vekt på menysystem og fjernkontroll. Dagens TV-er har en rekke kilder (TV-bokser, strømmetjenester osv) å forholde seg til, derfor er det essensielt med et effektivt brukergrensesnitt. Gode tilkoblingsmuligheter er også en klar fordel, slik at du kan koble til det du har av videokilder. Populære og moderne spillkonsoller som PlayStation 5 og Xbox Series X/S stiller dessuten krav til TV-ens spill-egenskaper: For å fungere optimalt må TV-en takle varierende bildefrekvenser (60-120Hz), og ikke minst ha en lav forsinkelse, slik at du henger med i de hurtigste spilltoktene.

  Produkter i testen

  LG NANO88 (65NANO886PB)

  Trives best i lyse omgivelser

  LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

  LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
  Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

  TCL QLED850 (65QLED850)

  Sterk på bilde og lyd

  TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

  QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
  Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

  Samsung AU8075 (UE65AU8075)

  Greit bilde til prisen

  Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

  Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
  Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

  Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

  Fin til prisen

  Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

  Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
  Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

  Philips The One 65” (65PUS8506/12)

  Ambilight gjør stor forskjell

  Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

  Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
  Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

  Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

  QLED-TV med nordiske røtter

  Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

  Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
  Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

  Sony X89J (KD-65X89J)

  Flott fargegjengivelse

  Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

  Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
  Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

  Hisense A7GQ (65A7GQ)

  Smart nykommer

  Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

  Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
  Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
  Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
  Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
  Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
  TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
  LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend