TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
Hisense A7GQ (65A7GQ)
L&B menerskew
pluss Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
minus Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
Veil. pris 9999 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 60 Hz
  • Operativsystem: VIDAA U5.0
  • Innganger: 3 HDMI (2.0b 4K/60hz), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Annet: Dolby Atmos, UHD AI Upscaler
  • Skjermstørrelser: 50”, 55”, 65”, 75”
  • Web: global.hisense.com
Annonse fra prisguiden.no

Hisense er en nykommer på det nordiske TV-markedet, men definitivt ingen liten aktør: Den kinesiske produsenten er angivelig den fjerde største TV-produsenten på verdensbasis. Nå har flere av TV-modellene landet i Norden, og vi har tatt en kikk på en av innstegsmodellene, 65A7GQ.

Hisense 65A7GQ

Det er først og fremst betjeningen som får Hisense til å skille seg ut fra den gemene hop av TV-er. Produsenten har nemlig styr unna Android og i stedet utviklet sitt eget operativsystem (VIDAA U). Vi var nysgjerrige på hvordan dette ville stå seg mot de mer etablerte plattformene, men ble faktisk positivt overrasket. TV-en reagerer kvikt på fjernkontroll-kommandoer, og har en stemmestyring som forstår norsk. Du kan bruke stemmen til praktiske ting som å bytte videokilde og lignende.

Det sagt, så merkes det på app-utvalget at dette er et relativt nytt system her i Norden. Essensielle tjenester som Netflix og YouTube er på plass, men VIDAA-systemet må (i alle fall foreløpig) klare seg uten lokale strømmetjenester som NRK og SVT.

Hisense-modellen er også litt sparsomme på tilkoblingsfronten, med kun 3 HDMI-innganger, og ingen av disse støtter de seneste ”2.1” finessene fullt ut. Dermed er ikke 65A7GQ den opplagte gaming-skjermen.

<
>
Brukergrensesnittet VIDAA U skiller seg fra Android og andre plattformer, men fungerer bedre enn fryktet. App-utvalget er imidlertid ganske begrenset.

Bilde og lyd

Hisense 65A7GQ bruker et IPS LCD-panel med direkte LED-baklysning, men uten lokal dimming. Innsynsvinkelen er god, og gjør at man kan sitte ut til siden for TV-en uten at fargene blir altfor blasse. Lysstyrken er derimot nokså svak, og det merkes at Hisense-skjermen har lavere kontrast enn de beste TV-ene i testen.

Selv om TV-en støtter HDR-formater som Dolby Vision, mangler den krutt i de lyseste nyansene, og en effektfull serie som Squid Game mister derfor noe av gløden. Bildet fremstår i tillegg nokså uskarpt til tider, spesielt under hurtige bevegelser på den populære Formel 1 dokumentaren Drive to survive. På den positive siden har Hisense A7GQ en god Film-modus med fine og nøytrale farger. Likevel er dette er først og fremst en grei skjerm for vanlig TV-titting, snarere enn mørke filmkvelder.

Bildet fra 65A7QG fremstår litt gråere og flatere enn de beste i testen, og lysstyrken er relativt begrenset.

På lydsiden er Hisense A7GQ utstyrt med stereohøyttalere og 2 x 10 watt forsterkerkraft. Lyden er ganske slank, men klar nok i dialogene, og ikke like innestengt som enkelte i testen. Her er også støtte for Dolby Atmos surroundlyd, dersom du skulle ønske å koble til en egnet lydplanke.

Hisense A7GQ er den billigste TV-en i testen, og til knappe 10.000 kroner får du en stor skjerm med smart brukergrensesnitt, Vi ble positivt overrasket over VIDAA-systemet som virker lovende rent brukermessig. Den generelle bildekvaliteten er imidlertid lyssvak og lite kontrastrik. Mange vil derfor være tjent med å gå for en litt mer påkostet modell.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde