Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nå kjøper vi enda større TV-er

65 tommer og større står nå for 42 prosent av TV-markedet, viser ferske bransjetall for 2021. Hvor stor blir din neste TV?

Skrevet av / 26.08.21 - 15:00
Nå kjøper vi enda større TV-er

Torsdag formiddag la Stiftelsen Elektronikkbransjen frem salgstallene for hjemmeelektronikk 1. halvår 2021.

Tallene for TV-markedet viser at nordmenn kjøpte 4,5 prosent færre TVer første halvår i år. Det kommer etter en kjempevekst i TV-salget i 2020.

Verdien av TV-salget økte derimot med nesten tre prosent: Det skyldes blant annet at Ola & Kari Nordmann nå går for betraktelig større skjermer når de skal ut og handle ny TV.

Kanskje mest oppsiktsvekkende er det at stadig flere velger en TV på 75 tommer eller større.

Les også Ny TV? Du trenger 75 tommer (eller mer!) Usikker på hvor stor TV-en bør være? Her er 7 gode grunner til å tenke stort neste gang du skal handle TV.

Vekst i verdi og skjermstørrelse

55-tommeren har de siste årene vært regnet som «folkestørrelsen», men har i år blitt tatt igjen av 65 tommers TVer. I følge salgstallene ligger de to skjermstørrelsene nå helt likt, med 29 prosent hver av markedet. Og trenden går helt klart i retning av de større skjermene.

– 65 tommer og større står nå for 42 prosent av TV-markedet, mot 34 prosent i første del av 2020. Størst prosentvis vekst er det i de aller største TVene på over 75 tommer, som nå har en markedsandel på nesten 13 prosent, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen Foto: Lasse Svendsen

Årsaken til at mange velger større TV i år, kan nok skyldes helt eller delvis stengte kinoer, samt viktige sportsbegivenheter som OL og Fotball-EM. I tilegg har de store TV-produsentene vært ivrige med å fronte store TV-skjermer i sine kampanjer.

Du husker kanskje Samsungs «storskjermsgale» reklamevideo fra 2019?

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top