TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
Sony X89J (KD-65X89J)
L&B mener
Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Oppdateringsfrekvens: 100/120 Hz
  • Operativsystem: Android 11
  • Innganger: 4 HDMI (2.1), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
  • Skjermstørrelser: 43”, 50”, 55”, 65”, 75”
  • Annet:
  • Web: sony.no
Veil. pris 14990Pr. 02.11.21 Produktside

Sony X89J tar over for den populære innstegsmodellen XH80 fra 2020, som leverte flott ytelse til prisen. I likhet med forgjengeren kommer den i et bredt spekter av størrelser, fra 43 og helt opp til 75”, alle med Android smart-TV.

Sony X89J har føtter som kan stilles bredt eller smalt, slik at den får plass på TV-benken.

Sony KD-65X89J

Sony-skjermen har en diskré og gjennomtenkt design: Den står på to V-formede føtter som kan monteres i bred eller smal posisjon. Slik kan den lettere få plass på TV-benken, eller gi rom nok til en lydplanke mellom føttene.

Sony X89J kommer ellers lastet med Android-systemet, som gir tilgang til en lang rekke strømmetjenester, apper og spill. Fjernkontrollen er Bluetooth-basert og trenger dermed ikke pekes direkte mot TV-skjermen for at denne skal reagere.

På tilkoblingsfronten kan Sony X89J skilte med 4 HDMI-innganger, hvorav to av dise støtter 4K/120hz. Vi målte forsinkelse/input lag til rundt 13 millisekunder, hvilket er klart godkjent. Dermed kan dette være en velegnet TV til spillkonsoller som PS5 og Xbox Series X.

Sonys fjernkontroll gir tilgang til alle funksjoner, og har snarveier til de mest brukte strømmetjenestene.

Bilde og lyd

Sony har sluppet en rekke gode TV-modeller det siste året, og vi har særlig latt oss imponere av de nye Bravia-toppmodellene med XR videoprosessor. Lillebror X89J må klare seg med en enklere videoprosessor (X1), og et mer ordinært LCD-panel med direkte LED-belysning.

Oppskriften ser ut til å virke: Kontrasten fra Sony X89J kan riktignok ikke helt måle seg med Philips eller TCL i denne testen, men den leverer absolutt hederlige bildeytelser. Vi liker spesielt den gode fargegjengivelsen: Sony-skjermen har meget jevne og fine hudtoner, som får rollefigurene i Squid Game til å se ordentlig livaktige ut. Her er også god lysstyrke, som gir mer trøkk i HDR-effektene enn LG og Hisense. Skarpheten og støyreduksjonen fungerer glimrende, også under hurtige bevegelser. Scenene fra Formula 1: Drive to Survive gir en flott dybdefølelse, og de Ferrari-røde nyansene ser både sterke og naturlige ut.

Sony X89J serverer et bilde med fine, korrekte farger. Men kontrasten er ikke helt på nivå med de beste.

Derimot er ikke lyden mye å skryte av. Gjengivelsen av musikk og tale er skuffende slank og spiss, og bass er så godt som fraværende. Sony-skjermen måler og korrigerer lydresponsen via en mikrofon i fjernkontrollen første gang du setter den opp, men det hjelper ikke noe særlig, da de innebygde høyttalerne låter ganske tamt. Her er lydplanke nærmest et krav i våre ører.

Alt i alt havner leverer Sony X89J en fin brukeropplevelse, og god bildekvalitet, som bare mangler litt kontrast sammenlignet med spesielt Philips og TCL.

Også i denne testen:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
Annonse
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
OLED pluss Ambilight = større innlevelse! Philips er tilbake med nok en fargesprakende OLED-TV: Med saftig kontrast og Ambilight er det duket for en nydelig bildeopplevelse.
YouTube går vertikalt på TV-skjermen Nå kan du snart se de vertikale videosnuttene i YouTube-appen til smart TV.
Den største TV-en vi noen gang har testet Glem 85” - nå er det 98” som gjelder dersom du vil ha den største TV-en i gata! TCL 98C735 er et gedigent beist av en TV, og bildekvaliteten overrasker.
Samsung TV-eier? Da bør du lese dette! Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.
MiniLED gir bedre kontrast Sony har oppgradert en av sine beste LCD-skjermer med et finmasket MiniLED-baklys. Det gir imponerende presis kontrast og lysstyrke, men det er fortsatt rom for forbedring…
Kan 8K-TV bli forbudt? Strengere EU-krav til energieffektivitet kan sette en stopper for sylskarpe, men strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde