TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
Panasonic JX800E (TX-65JX800E)
L&B menerskew
pluss Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
minus Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.
Veil. pris 12990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: Android 10
  • Innganger: 3 HDMI (2.0), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Annet: Dolby Atmos, HCX videoprosessor
  • Web: panasonic.no
Annonse fra prisguiden.no

Japanske Panasonic er et merke mange forbinder med kostbare high-end-modeller, men de har også tradisjon for å levere mye for pengene. Denne modellen har vi også testet ved en tidligere anledning, men JX800E har siden da gått betraktelig ned i pris, som gjør den verdt å ta med i sammenligningen!

Designmessig er JX800E en ganske enkel affære: En utførelse i svart matt plast, og to små ben ute i kantene. Disse har kun én posisjon, og vil derfor kreve et relativt bredt bord eller reol.

Panasonic JX800E

JX800E er en av Panasonics første TV-er med Android-brukergrensesnitt, som dermed får tilgang på populære strømmetjenester som Apple TV, Disney+, Paramount+, og nbå også HBO Max. Her er også støtte for Dolby Vision, som gjør TV-en godt rustet for film- og serieunderholdning i HDR-format.

Derimot er ikke JX800E den mest velutstyrte på tilkoblingsfronten: Den må klare seg med tre HDMI-innganger, og ingen av disse støtter de nyeste HDMI 2.1 finessene. Her er det heller ingen støtte for de høyeste videofrekvensene (4K/120hz), som kan være et savn dersom du planlegger å bruke TV-en sammen med moderne videokonsoller som PS5 og Xbox Series X.

<
>
Fjernkontrollen har fått Bluetooth i stedet for infrarød, slik at den ikke trenger pekes direkte mot TV-en for å få respons.

Bilde og lyd

Panasonic JX800E bruker et LCD-panel med vanlig kantmontert LED-lys. Panelfrekvensen er også begrenset til 60 hz, der noen konkurrentene i testen kan skilte med 120hz. Alt dette betyr at man ikke kan forvente seg like heftig kontrast og glatte bevegelser. Når det er sagt, er bildekvaliteten for det meste helt utmerket.

JX800 utmerker seg med presis lysfordeling, uten plagsomme ujevnheter. Skarpheten er også imponerende, med lite støy – også under bevegelser. Noe som vitner om bra bildebehandling.

– Fargegjengivelsen her er definitivt blant de bedre i testen. Hudtoner ser veldig naturlige ut, og det er mer dybdefølelse her enn på Samsung og LG, sier Geir.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt, fargekorrekt og naturlig bilde. Her fra Squid Game på Netflix.

Panasonic-skjermen havner likevel litt bak i feltet når det gjelder absolutt kontrast og svartnivå: Sammenlignet med TCL og Philips blir kontrasten og svartnivået midt på treet..

– Panasonic sprenger ingen grenser på kontrast, men leverer et veldig skarpt og støyfritt bilde med glatte bevegelser, sier Audun.

På lydfronten bruker JX800E vanlige stereohøyttalere som er montert på undersiden av skjermen: Lyden er brukbar, med god klarhet på stemmegjengivelsen. Derimot savner vi mer bass: Uten noen dedikert basshøyttaler blir det ikke ordentlig futt i musikk eller lydeffekter. Her er for eksempel merkbart tynnere lyd enn det vi får fra TCL QLED850.

Alt i alt leverer Panasonic en jevnt over bra bildegjengivelse, men mangler altså litt kontrast og svartnivå (og fetere lyd!) for å hevde seg mot testens aller beste.

Også i denne testen:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde