TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
Samsung AU8075 (UE65AU8075)
L&B menerskew
pluss Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
minus Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.
Veil. pris 10998 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Oppdateringsfrekvens: 60 Hz
  • Operativsystem: Tizen
  • Innganger: 4 HDMI, 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: HDR10+, HLG
  • Skjermstørrelser: 43”, 50”, 55”, 60”, 65”, 75”, 85”
  • Web: samsung.com/no
Annonse fra prisguiden.no

AU8075 er en av innstegsmodellene fra Samsungs 2021-sortiment. 8000-serien har alltid vært populær, da den kommer i en lang rekke skjermstørrelser, fra 43” og helt opp til 85”, med gunstige priser per tomme!

Samsung AU8075

Utseendemessig er Samsung-skjermen lett å dra kjensel på, med en slank, gjennomtenkt design som er ganske typisk for den koreanske produsenten. Hele baksiden er glatt, uten at strømforsyning eller andre ting som stikker ut, og tilkoblingene vender mot siden. TV-en kan dermed veggmonteres tett inntil veggen.

Selve brukergrensesnittet (Tizen) er det Samsung som har utviklet, og det er absolutt et menysystem vi kan like. Både innstillinger, kildevalg og apper ligger raskt tilgjengelig på menylinjen, og TV-en reagerer raskt på kommando.

På tilkoblingsfronten er Samsung AU8075 utstyrt med fire HDMI-innganger, men skjermfrekvensen er begrenset til 60Hz. Det behøver ikke være noen krise, men er relevant dersom du er en hardkokt konsoll-gamer. Forsinkelsen er til gjengjeld blant de raskeste i testen, med lave 13 millisekunder (input lag).

<
>
Denne Samsung-skjermen (AU8075) har to små føtter som kan heve skjermen litt opp fra bordet, dersom du for eksempel skulle trenge plass til en lydplanke. Ledninger kan også trekkes skjult ned langs føttene. (Foto_ Audun Hage)

Ingen Dolby Vision

Samsung-skjermen er en av de få skjermene i testen som ikke støtter HDR-formatet Dolby Vision. Det innebærer at Netflix-serier som Squid Game og andre må sees i ”vanlig” HDR-format uten dynamiske metadata. Det er litt synd, da rimeligere LCD-skjermer som dette kan ha god nytte av den ekstra kontrastinformasjonen for å tilpasse bildet. Samsung støtter HDR10+, som er et åpent alternativ til Dolby, men dette er ikke like utbredt på innhold.

Bilde og lyd

AU8075 er som nevnt en av innstegsmodellene fra Samsung, og det betyr at den må klare seg uten selskapets ”QLED” teknikk med kvanteprikker. Her brukes i stedet et system kalt Dynamic Crystal Color for å utvide fargegjengivelsen fra LCD-panelet. Selve bakbelysningen er kantmontert.

Samsung-skjermen gir et helt greit inntrykk bildemessig, der for eksempel bildeskarpheten og fargegjengivelsen er utmerket. Velger du Film-modusen får du et nøytralt bilde med fine fargenyanser. TV-en er imidlertid litt blass i kontrasten, og har heller ikke det beste svartnivået i testen.

På lydsiden er AU8075 utstyrt med standard stereo-høyttalere, som ikke gir det helt store inntrykket. Lydbildet er nokså flatt, og stemmegjengivelsen relativt ullen og innestengt. De fleste vil nok foretrekke å oppgradere med lydplanke, for eksempel en av Samsung-modellene i HW-S66/67 serien som vi har testet tidligere.

Alt i alt gir Samsung AU8075 en grei ytelse til prisen, men det merkes at dette er en rimeligere modell, som er ribbet for en del kjekke finesser og mer avansert bildebehandling.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde