TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
Philips The One 65” (65PUS8506/12)
L&B menerskew
pluss Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
minus Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.
Veil. pris 12990 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 50/60 Hz
  • Operativsystem: Android 10
  • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1, 2 x 2.0b), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Skjermstørrelser: 43, 50, 58, 70, 75”
  • Annet: Dolby Atmos, 3-sidig Ambiligh
  • Web: philips.no
Annonse fra prisguiden.no

Denne TV-en fra Philips har fått tilnavnet ”The One”: I følge produsenten selv er det fordi PUS8506-modellen tilbyr alle de viktigste finessene til en attraktiv pris!

Philips The One

Designmessig er The One flott å se på, med en stilfull fot og slank ramme i lys aluminium Fjernkontrollen er derimot litt av en murstein: Philips kunne gjerne inkludert en slankere og mer elegant variant, synes vi.

TV-en føles til gjengjeld kjapp, responsiv og behagelig å bruke. Android-brukergrensesnittet gir bred tilgang til de viktigste appene og tjenestene, inkludert Disney+, Paramount+, med flere.

Philips har også sørget for bred formatstøtte: The One er kompatibel med HDR-videoformatene HDR10+ og Dolby Vision. Dermed er man sikret at mange av de nyeste filmene og seriene kan vises i beste tilgjengelige format.

Skjermfrekvensen er imidlertid begrenset til 50/60 hz, og TV-en vil derfor ikke kunne dra nytte av den raskeste grafikken (4K/120 fps) fra Xbox Series X eller Playstation 5. Spillmodusen er ellers utmerket, med cirka 10 millisekunder forsinkelse (input lag). I tillegg er det ganske underholdende å spille med Ambilight-lyset aktivert!

<
>
På tilkoblingssiden kan Philips skilte med fire HDMI-innganger, hvorav to av dem er HDMI 2.1 kompatible, og støtter gaming-finesser som Freesync og VRR.

Utmerket bilde – men litt slank lyd

Ambilight-teknikken er en velkjent Philips-patent som lyser opp veggen med farger som matcher handlingen. Dette gir bildeopplevelsen en aldri så liten ”piff”, og vi fikk en påminnelse om dette når vi sjekket ut TV-en med sesong 1 av Squid Game. Netflix-produksjonen bruker mye stemningsskapende lyssetting og HDR-effekter for å stimulere sansene, og vi opplevde at Ambilight-lyset bare trakk oss enda mer inn i handlingen.

Philips-skjermen har gode kvaliteter på egen hånd, men Ambilight-lyset gjør det hele til en mer engasjerende bildeopplevelse. Her fra Squid Game på Netflix.

Philips-skjermen klarer seg utmerket på egen hånd også, uten omgivelseslyset aktivert. Det IPS-baserte LCD-panelet gir en god innsynsvinkel, og har rikelig med lysstyrke som gjør TV-en velegnet til å se TV i et fullt opplyst rom. Skarpheten er formidabel, og evner virkelig å få frem detaljene på fartsfylte serier som Formula 1: Drive to survive. Bevegelsene er sømløse og ”smude” uten at det ser kunstig ut. Kontrasten og lysfordelingen er også fullt på høyde med de andre konkurrentene i testen.

Bildemessig er PUS8506 klart blant de beste i testen. Derimot synes vi at Philips gjerne kunne gjort seg mer flid med lydgjengivelsen. Lyden fra de innebygde høyttalerne er relativt slank, og stemmene låter litt innestengt sammenlignet med for eksempel TCL. En separat lydplanke er definitivt påkrevd her, dersom du vil matche det fargesprakende bildet!

Også i denne testen:

LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde