TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
LG NANO88 (65NANO886PB)
L&B mener
LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.
Spesifikasjoner
 • Størrelse/type: 65” 4K LCD
 • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
 • Panelfrekvens: 120 Hz
 • Operativsystem: LG WebOS 6.0
 • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1), 3 USB
 • Utganger: Optisk digital lydutgang
 • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
 • Skjermstørrelser: 55”, 65”, 75”
 • Annet: Dolby Atmos
 • Web: lg.com/no

LG er nok et navn de fleste forbinder med OLED-TV, men den koreanske produsenten leverer også et bredt spekter av LCD-TV-er i ulike størrelser og prisklasser. Her sjekker vi ut en av de rimeligere modellene, NANO886!

LG NANO886

Denne skjermen fra LG skiller seg litt ut fra mengden designmessig, med en buet sokkel og ramme i børstet metall. Det merkes imidlertid at TV-en er litt tykkere sett fra siden, enn flere av de andre testdeltakerne. Skjermen vil derfor stikke noe ut, dersom du skulle velge å veggmontere den.

LG er kjent for sitt eget unike brukergrensesnitt (WebOS), som bruker pekefjernkontrollen Magic Remote til å navigere rundt i menyene. Det kan virke litt uvant i starten, men føles raskt behagelig.

Tilkoblingsmulighetene er gode, med fire HDMI-innganger hvorav to av dem har høy nok båndbredde til å støtte 4K / 120fps videosignaler. LG stiller sterkt med gaming-vennlige finesser som VRR og FreeSync. Vi målte dessuten forsinkelsen til cirka 10 millisekunder i spillmodus, noe som plasserer LG-skjermen blant de raskere i testen.

<
>
LG NANO88 har fire HDMI-innganger, med to stykk som støtter 4K / 120Hz videosignaler. Her er også høyoppløst lydreturkanal (eARC) for å koble til lydplanke.

Bilde og lyd

På lydsiden kan LG by på mange ulike lydmoduser, inkludert en egen ”AI” modus som optimaliserer lyden i forhold til kildematerialet. Denne låter dessverre ganske kunstig, da den legger til altfor mye etterklang. Vi foretrakk for det meste Kino-innstillingen lydmessig. LG-skjermen støtter for øvrig eARC og Dolby Atmos, så den kan enkelt kobles til en kompatibel lydplanke. Det vil vi anbefale, for den innebygde lyden er nokså tynn.

LG NANO88 leverer for det meste fin bildekvalitet, men baklyset lager noen halo-effekter som kan virke sjenerende til tider – spesielt på mørke filmkvelder.

Når alt kommer til alt er det bildeopplevelsen det handler om, og her får vi et litt blandet inntrykk av LG NANO88. Svartnivået og kontrasten fra denne LCD-skjermen er dessverre bare midt på treet. Baklyset og den lokale dimmingen etterlater tydelige glorier rundt lyse objekter, som er fremtredende når man ser film og serier på kveldstid. Dette merkes spesielt på effektfulle serier som Squid Game: LG-skjermen ligger definitivt et stykke unna TCL og Philips på svartnivå og detaljer i mørke scener. Lysstyrken er til gjengjeld god, og gjør skjermen velegnet til TV-titting i lysere
omgivelser.

– En grei TV til lyse rom, men bakbelysningen på denne skjermen er ikke den beste. Bildeopplevelsen er ganske flat sammenlignet med de beste i testen, for ikke å snakke om LGs egne OLED-skjermer, sier Audun Hage.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend