TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST LG NANO88 (65NANO886PB)

Trives best i lyse omgivelser

LG-skjermen leverer masse lysstyrke, men mangler detaljer i de mørke områdene.

forfatter
Publisert 02.11.21 - 10:00
Karakter
LG NANO88 (65NANO886PB)
L&B menerskew
pluss LG-skjermen har god lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom. Lav forsinkelse og støtte for 120hz gjør at den kan fungere bra til gaming.
minus Kontrasten og svartnivået lider litt, da TV-en har synlige glorier rundt lyse objekter.
Veil. pris 12998 Produktside
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 65” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 120 Hz
  • Operativsystem: LG WebOS 6.0
  • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1), 3 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang
  • HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG
  • Skjermstørrelser: 55”, 65”, 75”
  • Annet: Dolby Atmos
  • Web: lg.com/no
Annonse fra prisguiden.no

LG er nok et navn de fleste forbinder med OLED-TV, men den koreanske produsenten leverer også et bredt spekter av LCD-TV-er i ulike størrelser og prisklasser. Her sjekker vi ut en av de rimeligere modellene, NANO886!

LG NANO886

Denne skjermen fra LG skiller seg litt ut fra mengden designmessig, med en buet sokkel og ramme i børstet metall. Det merkes imidlertid at TV-en er litt tykkere sett fra siden, enn flere av de andre testdeltakerne. Skjermen vil derfor stikke noe ut, dersom du skulle velge å veggmontere den.

LG er kjent for sitt eget unike brukergrensesnitt (WebOS), som bruker pekefjernkontrollen Magic Remote til å navigere rundt i menyene. Det kan virke litt uvant i starten, men føles raskt behagelig.

Tilkoblingsmulighetene er gode, med fire HDMI-innganger hvorav to av dem har høy nok båndbredde til å støtte 4K / 120fps videosignaler. LG stiller sterkt med gaming-vennlige finesser som VRR og FreeSync. Vi målte dessuten forsinkelsen til cirka 10 millisekunder i spillmodus, noe som plasserer LG-skjermen blant de raskere i testen.

<
>
LG NANO88 har fire HDMI-innganger, med to stykk som støtter 4K / 120Hz videosignaler. Her er også høyoppløst lydreturkanal (eARC) for å koble til lydplanke.

Bilde og lyd

På lydsiden kan LG by på mange ulike lydmoduser, inkludert en egen ”AI” modus som optimaliserer lyden i forhold til kildematerialet. Denne låter dessverre ganske kunstig, da den legger til altfor mye etterklang. Vi foretrakk for det meste Kino-innstillingen lydmessig. LG-skjermen støtter for øvrig eARC og Dolby Atmos, så den kan enkelt kobles til en kompatibel lydplanke. Det vil vi anbefale, for den innebygde lyden er nokså tynn.

LG NANO88 leverer for det meste fin bildekvalitet, men baklyset lager noen halo-effekter som kan virke sjenerende til tider – spesielt på mørke filmkvelder.

Når alt kommer til alt er det bildeopplevelsen det handler om, og her får vi et litt blandet inntrykk av LG NANO88. Svartnivået og kontrasten fra denne LCD-skjermen er dessverre bare midt på treet. Baklyset og den lokale dimmingen etterlater tydelige glorier rundt lyse objekter, som er fremtredende når man ser film og serier på kveldstid. Dette merkes spesielt på effektfulle serier som Squid Game: LG-skjermen ligger definitivt et stykke unna TCL og Philips på svartnivå og detaljer i mørke scener. Lysstyrken er til gjengjeld god, og gjør skjermen velegnet til TV-titting i lysere
omgivelser.

– En grei TV til lyse rom, men bakbelysningen på denne skjermen er ikke den beste. Bildeopplevelsen er ganske flat sammenlignet med de beste i testen, for ikke å snakke om LGs egne OLED-skjermer, sier Audun Hage.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

TCL QLED850 (65QLED850)

Sterk på bilde og lyd

TCL QLED850 kvitterer med glimrende bildekvalitet og lydgjengivelse. Definitivt et av prisklassens aller beste kjøp!

QLED850 har imponerende skarphet og kontrast. Bred formatstøtte og gode tilkoblingsmuligheter gjør dette til en glimrende allround-TV.
Innsynsvinkelen er noe begrenset, og bildet kan derfor oppleves litt kontrastsvakt når man sitter ute til siden. TV-en ser derfor best ut rett foran.

Samsung AU8075 (UE65AU8075)

Greit bilde til prisen

Samsung AU8075 har en slank og fin design utenpå: Dette er en prisgunstig TV, men bildegjengivelsen kan ikke måle seg med selskapets egne QLED-modeller.

Samsung-skjermen har en slank og plasseringsvennlig design, samt et utmerket brukergrensesnitt.
Bildet er nokså gjennomsnittlig, og mangler litt kontrast og nyanser sammenlignet med de beste.

Panasonic JX800E (TX-65JX800E)

Fin til prisen

Panasonic er kjent for å levere god bildekvalitet til fornuftige priser: JX800E er deres første Android-TV, som leverer en fin ytelse til prisen.

Panasonic-skjermen serverer et skarpt og detaljert bilde med naturlige farger. Android-brukergrensesnitt sørger for godt utvalg av apper.
Kontrasten og svartnivået er ikke helt på høyde med de beste, og Panasonic må nøye seg med tre HDMI- innganger, uten de seneste gaming-finessene.

Philips The One 65” (65PUS8506/12)

Ambilight gjør stor forskjell

Philips The One PUS8506 skiller seg fra konkurrentene med et fargesprakende omgivelseslys, som definitivt bidrar til å forsterke bildeopplevelsen.

Philips-skjermen leverer en flott bildekvalitet med utmerket kontrast, og det fargesprakende Ambilight-lyset er definitivt med på å heve opplevelsen.
Lyden er relativt slank, og kan behøve hjelp av en lydplanke.

Nokia QLED Smart TV 65" (6500D)

QLED-TV med nordiske røtter

Finske Nokia er tilbake på TV-markedet, med en ny serie Android-TVer. Teppet går opp for QLED Smart TV 6500D!

Nokia-skjermen leverer et skarpt og fargerikt bilde, med bedre kontrast enn flere av konkurrentene.
Skjermen er litt utfordrende å montere, og Android-brukergrensesnittet halter litt mot de raskeste TV-ene i testen.

Sony X89J (KD-65X89J)

Flott fargegjengivelse

Sony-skjermen har flere gode kvaliteter, men mangler litt krutt i kontrasten for å henge med de beste.

Sony-skjermen leverer flott, nøytral fargegjengivelse og rikelig med tilkoblingsmuligheter.
Kontrasten er litt for lav til å hevde seg mot de beste TV-ene i testen. Lydgjengivelsen er også relativt slank.

Hisense A7GQ (65A7GQ)

Smart nykommer

Kinesiske Hisense kan skilte med et nytt og spennende brukergrensesnitt, men kontrasten og skarpheten er ikke på høyde med de beste i testen.

Hisense-skjermen har en frisk design, og et nytt brukergrensesnitt som på sikt kan utfordre Android og andre systemer.
Bildet er ikke det skarpeste vi har sett, og TV-en mangler en del lokale apper og tjenester.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
lbpluss
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
lbpluss
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
lbpluss
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde