Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 x Android 4.0-nettbrett

Android vs. Android

Med Android 4 finnes det endelig et reelt nettbrett-alternativ til Apples iPad. Vi har testet seks forskjellige modeller, og endte opp med å bli begeistrete Android-fans!

Ordet «iPad» vil forekomme noen ganger i løpet av denne artikkelen, selv om Apples nettbrett ikke selv er med i denne stortesten. Årsaken er selvfølgelig iPads dominerende posisjon på nettbrett-markedet. Uansett om man liker det eller ei, så er iPad den referansen som alle nettbrett i øyeblikket blir sammenlignet med, og det har – om vi skal være ærlige – inntil nå vært oppoverbakke for stort sett alle Android-baserte modeller. Android 3 Honeycomb ble egentlig lansert spesielt til nettbrett, men var langt fra noen fornøyelse for brukerne, noe vår siste test av nettbrett i Lyd & Bilde/GEAR #6-7/2012 da også viste med all tydelighet. Her var der kun én deltager med Android 4 Ice Cream Sandwich, nemlig Samsung Galaxy Tab 2 10.1, som til gjengjeld var i en egen klasse sammenlignet med sine Android-kolleger, og den stakk også av med utmerkelsen for beste kjøp.

Men utover sommeren er de nå kommet, de mange nettbrettene med Android 4 – og sågar én med Android 4.1 – og da snakker vi andre boller. Nå er det blitt en fornøyelse å være Android-bruker og nettbrett-eier, og selv om ikke alle deltakerne i denne stortesten er like vellykkete, så har vi hatt et par positive opplevelser av det kaliberet som gjør det vanskelig å ta hendene ned av været!

Så skynd deg å komme i gang med testen og finn ut av hvilket Android-nettbrett du skal kjøpe til høsten. God fornøyelse.

Slik testet vi
Alle nettbrettene i testen er basert på operativsystemet Android i versjon 4 (Ice Cream Sandwich) eller 4.1 (Jelly Bean). Vi har vurdert nettbrettene ut fra følgende testkriterier: Internett- og surfeopplevelse, skjerm (herunder oppløsning, farger og touch-funksjon), kamera, medier (herunder lydkvalitet og videoavspilling), spesifikasjoner samt øvrige faktorer som brukeropplevelse og ytelse. Herunder har vi prøvd spillet Shadowgun på alle nettbrettene for å teste skjermoppdatering, rendering, grafikk-effekter og kontroll via touch-skjermen.Den rå ytelsen ble målt med testprogrammet Geekbench fra Primate Labs i en cross platform-versjon som gir oss resultater som er sammenlignbare på tvers av operativsystemer. Geekbench kjører en rekke typiske brukeroppgaver på maskinen. Testresultater måles med et poengsystem der referansen (score på 1000) er en Power Mac G5 fra 2003. Ytelsen er ikke alene utslagsgivende for det endelige testresultatet, men er selvfølgelig en vesentlig parameter for den samlete vurderingen.
Geekbench-resultater
Acer Iconia Tab A510 – 1351
ASUS Transformer Pad Infinity – 1736
Fujitsu STYLISTIC M532 – 1478
Google Nexus 7 – 1512
Samsung Galaxy Tab 2 7.0 – 905
Sony Tablet S – 828
Vi tester
Acer Iconia Tab A510 – 3429 kroner
ASUS Transformer Pad Infinity – 4995 kroner
Fujitsu STYLISTIC M532 – 4389 kroner
Google Nexus 7 – 2390 kroner
Samsung Galaxy Tab 2 7.0 – 3099 kroner
Sony Tablet S – 3190 kroner

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Produkter i testen

Sony Tablet S

Ny vin på gammel flaske

Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

Kileformet design Glimrende lyd PlayStation-godkjent
Billig finish Elendig kamera-app Støtter for få medieformater Hakkete surfeopplevelse

Google Nexus 7

En genistrek

Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

Android 4.1 Jelly Bean Et røverkjøp til 2390 kroner Høy ytelse og lynrask betjening Lekker skjerm
Kun opptil 16 GB lagringsplass uten muligheter for SD Ikke noe ordentlig kamera Støtter for få videoformater

Acer Iconia Tab A510

Et bomskudd

Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

Kan spille av de fleste videoformater
For tung Blir varm Elendig lydkvalitet Problemer med avspilling av filmer og spill Ingen 3G

Asus Transformer Pad Infinity

En ekte iPad-killer

Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

Beste Android-skjerm Usedvanlig god lyd Lett og slank design Lynrask
Super IPS+ bruker mye strøm Temmelig dyr

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

På det jevne

Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

Støtter microSD på 64 GB Altetende medieavspiller Rask surfeopplevelse 3G
Elendig skjerm med lav oppløsning Elendig kamera og kamera-app

Samsung Galaxy Note 10.1

Nyskapende nettbrett

Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

Pennen Splittet skjerm Prestasjon
Byggkvaliteten Skjermoppløsningen Begrenset nytte av finessene

Fujitsu STYLISTIC M532

Til slips og dress

Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart

Både wi-fi og 3G Glimrende kamera God til profesjonell bruk
For mye crapware Elendig lydkvalitet
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.