Search
Generic filters

: Sony Tablet S

Ny vin på gammel flaske

Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

Lyd & Bilde mener

Kileformet design Glimrende lyd PlayStation-godkjent
Billig finish Elendig kamera-app Støtter for få medieformater Hakkete surfeopplevelse
 • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
 • Nvidia Tegra 2 1 GHz dual-core-prosessor
 • 9,4'' TFT  (1280 x 800)
 • 5 Mpix/0,3 Mpix kamera (video 720p HD)
 • 16 GB minne (+ microSD opptil 32 GB)
 • Wi-fi, Bluetooth 2.0
 • Akselerator, gyroskop, kompass
 • 241,2 x 10,1 x 174,3 mm
 • 598 g
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3190 kr

Det er på mange måter ikke rettferdig å sammenligne et nettbrett med dual-core-prosessor fra 2011 med en rekke splitter nye modeller fra 2012, som alle er forsynt med quad-core-prosessorer. Og i Geekbench ender Sony Tablet S da også opp på sisteplass med en score på 828. Når vi likevel har tatt med Tablet S i denne testen, er det fordi den nå kan oppdateres til Android 4, hvilket på en rekke områder gjør nettbrettet til et helt nytt produkt. Men likevel …

Spesifikasjonene har jo ikke forandret seg, hvilket Geekbench-scoren vitner om, og det har selvfølgelig heller ikke designen. Nettbrettet er en smule plastaktig og føles for billig. Ros skal Sony ha for den modige, kileformete designen, som ser mystisk ut, men som gjør at Tablet S faktisk ligger bedre i hånden enn de fleste andre nettbrettene på markedet. I hvert fall så lenge man ser horisontalt på skjermen.

Skjermen er for øvrig på 9,4», hvilket er et brudd med de vanlige Android-formatene, men ettersom oppløsningen likevel er på 1280 x 800 piksler, blir bildet faktisk en smule bedre enn på for eksempel Acer Iconia Tab A510 og Fujitsu STYLISTIC M532, og noen brukere vil kanskje foretrekke det noe mindre formatet fremfor de større skjermene på 10,1».

Men på programvaresiden bør Android 4 selvfølgelig utgjøre en større forskjell, og derfor er det litt av en skuffelse at det faktisk ikke er tilfelle. Eksempelvis er kamera-appen den gamle fra Android 3 Honeycomb, og den krasjer konstant. Medieavspillerne til musikk og video er Sonys egne, og er dermed heller ikke blitt fornyet. Heldigvis leverer Tablet S en glimrende lyd, men å se film er litt av en utfordring hvis man ikke er heldig og treffer et filformat og en codec som nettbrettet kan vise …

Nettleseren er til gjengjeld ny, men det endrer ikke på at lastetidene er testens lengste, og surfeopplevelsen generelt er så hakkete at det føles mer ut som en hullete traktorvei enn en nyasfaltert motorvei å surfe på Internett med Sony Tablet S. Testspillet vårt, Shadowgun, kjører heldigvis bra, og det gjelder også de fleste andre apper, så det er nok snarere Sonys egne apper som halter, og ikke Android 4.

Avslutningsvis skal det nevnes at Tablet S selvfølgelig fortsatt er ”PlayStation-godkjent”, hvilket i praksis innebærer at man kan spille PSP-spill og gamle PlayStation-titler på nettbrettet.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Google Nexus 7

  En genistrek

  Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

  Acer Iconia Tab A510

  Et bomskudd

  Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

  Asus Transformer Pad Infinity

  En ekte iPad-killer

  Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

  Samsung Galaxy Tab 2 7.0

  På det jevne

  Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

  Samsung Galaxy Note 10.1

  Nyskapende nettbrett

  Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

  Fujitsu STYLISTIC M532

  Til slips og dress

  Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart

  Les også

  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?