Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Fujitsu STYLISTIC M532

Til slips og dress

Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart
Lyd & Bilde mener
Både wi-fi og 3G Glimrende kamera God til profesjonell bruk
For mye crapware Elendig lydkvalitet
Spesifikasjoner
  • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
  • Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core-prosessor
  • 10,1'' TFT WXGA (1280 x 800)
  • 8 Mpix med LED-blits/2 Mpix kamera (video 1080p HD)
  • 32 GB minne (+ microSD opptil 32 GB)
  • Wi-fi/3G (HSPA+), Micro USB, Bluetooth 3.0
  • Akselerator, gyroskop, magnetsensor
  • 262,6 x 8,6 x 175,4 mm
  • 560 g

Tanken bak Fujitsu STYLISTIC M532 er at den skal kunne brukes sammen med diverse bedriftsløsninger, og derfor leveres den med blant annet både wi-fi og 3G (HSPA+) samt en full Office-pakke, diverse sikkerhetsløsninger og apper til Citrix og VMware. Så langt, så godt. Dessverre har ikke Fujitsu stoppet der, men i stedet også erstattet en del standard Android-apper med andre løsninger. For eksempel er den vanlige utforskeren skiftet ut med den håpløse ES File Explorer, som ikke engang er tilpasset nettbrett og for øvrig er umulig å finne fram i.

På papiret har STYLISTIC M532 samme skjerm som Acer Iconia Tab A510, men i praksis er Fujitsus skjerm bedre og mer lyssterk med skarpere farger. Kameraet er identisk med det som sitter i ASUS Transformer Pad Infinity – nemlig 8 Mpix med LED-blits – og det tar derfor også store, flotte bilder som er knivskarpe og holdt i naturlige farger. Dog har man ikke helt de samme innstillingsmulighetene i kamera-appen, som ellers er den samme. For eksempel kan man på ASUS’ nettbrett manuelt stille inn ISO, hvilket ikke lar seg gjøre på STYLISTIC M532. Men det problemet er likevel for småtteri å regne.

Surfing på Fujitsu STYLISTIC M532 er en blandet opplevelse. De fleste sider lastes raskt, men navigasjonen på sidene kan være hakkete, og så opplevde vi – merkelig nok – at flere nettsider ikke engang kunne åpnes med Chrome-nettleseren. Formater er dog ikke overraskende dette nettbrettets svakeste side, hvilket gir seg utslag i tynn lyd og problemer med avspilling av utallige filformater og codecer. På den annen side kjørte testspillet vårt upåklagelig, og Fujitsu STYLISTIC M532 har da også en Geekbench-score rundt middels, så ytelsen er det ikke noe i veien med.

Skal man overtale IT-avdelingen i bedriften til å kjøpe nettbrett til de ansatte, så er Fujitsu STYLISTIC M532 en ulv i fåreklær, for den kan selvfølgelig brukes til mange morsomme ting utover det forretningsmessige, men samtidig bør den seriøse imagen nok få nettbrettet gjennom IT-sjefens nåløye!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony Tablet S

Ny vin på gammel flaske

Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

Kileformet design Glimrende lyd PlayStation-godkjent
Billig finish Elendig kamera-app Støtter for få medieformater Hakkete surfeopplevelse

Google Nexus 7

En genistrek

Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

Android 4.1 Jelly Bean Et røverkjøp til 2390 kroner Høy ytelse og lynrask betjening Lekker skjerm
Kun opptil 16 GB lagringsplass uten muligheter for SD Ikke noe ordentlig kamera Støtter for få videoformater

Acer Iconia Tab A510

Et bomskudd

Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

Kan spille av de fleste videoformater
For tung Blir varm Elendig lydkvalitet Problemer med avspilling av filmer og spill Ingen 3G

Asus Transformer Pad Infinity

En ekte iPad-killer

Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

Beste Android-skjerm Usedvanlig god lyd Lett og slank design Lynrask
Super IPS+ bruker mye strøm Temmelig dyr

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

På det jevne

Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

Støtter microSD på 64 GB Altetende medieavspiller Rask surfeopplevelse 3G
Elendig skjerm med lav oppløsning Elendig kamera og kamera-app

Samsung Galaxy Note 10.1

Nyskapende nettbrett

Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

Pennen Splittet skjerm Prestasjon
Byggkvaliteten Skjermoppløsningen Begrenset nytte av finessene
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.