Search
Generic filters

: Asus Transformer Pad Infinity

En ekte iPad-killer

Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

Lyd & Bilde mener

Beste Android-skjerm Usedvanlig god lyd Lett og slank design Lynrask
Super IPS+ bruker mye strøm Temmelig dyr
 • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
 • Nvidia Tegra 3 1,6 GHz quad-core-prosessor
 • Super IPS+ 10,1'' LED WUXGA (1920 x 1200)
 • 8 Mpix med LED-blits/2 Mpix kamera (video 1080p HD)
 • 64 GB minne (+ microSD opptil 32 GB)
 • Wi-fi, Bluetooth 3.0, Micro HDMI
 • G-Sensor, gyroskop, E-kompass
 • 263 x 8,5 x 180,8 mm
 • 598 g
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 4995 kr

Det kan høres ut som en klisjé å kalle et bra Android-nettbrett for en iPad-killer, for den betegnelsen har overivrige journalister i det siste brukt på mang en iPad-konkurrent, men denne gangen er den faktisk god nok. ASUS Transformer Pad Infinity er intet mindre enn det beste Android-nettbrettet noensinne!

Vi har testet wi-fi-modellen med 1,6 GHz Nvidia Tegra 3 quadcore-prosessor, men Transformer Pad Infinity fås også i en utgave med 3G og 1,5 GHz Snapdragon dualcore-prosessor. Begge modeller leveres med enten 32 eller 64 GB innebygget lagringsplass, som også kan utvides til 96 GB ved hjelp av microSD. Dessuten fås den med en mobil-dock som samtidig har et fullt tastatur, men dette tilbehøret inngår ikke i denne testen.

Det gjør til gjengjeld den superslanke designen, den imponerende ytelsen, det fremragende kameraet og den imponerende skjermen! Sistnevnte har ikke helt den samme høye oppløsningen som Apples nyeste iPad, men med en oppløsning på 1920 x 1200 piksler (224 ppi) kan ASUS likevel være med i det gode selskap. Spesielt fordi skjermen til gjengjeld er utstyrt med en såkalt IPS+ mode som gjør den ekstra lyssterk og knivskarp, slik at den kan brukes utendørs selv når solen skinner. Og det funker faktisk, selv om det bruker mye strøm.

Kameraet på 8 Mpix har LED-blits og tar gode, skarpe bilder i naturlige farger, og i det hele tatt er det ikke noe å utsette på maskinvaren ASUS har pakket inn i glassfront og bakside av metall i en lekker, stilren og avrundet design, som nærmest trygler om å bli saksøkt av Apple!

ASUS Transformer Pad Infinity scorer høyest i vår Geekbench-måling, og det gir seg utslag i en lytefri surfeopplevelse. Spesielt merker vi oss hvor raskt selv tunge sider lastes i den innebygde nettleseren og i Chrome.

Med tanke på formater er Infinity nærmest altetende både hva angår musikk og film, men best av alt er lyden, som har volum og fylde samtidig som den er ren som en nypudret barnerumpe. Testspillet vårt kjørte glimrende, og ga for øvrig skjermen rikelig anledning til å vise oss hvordan god pc-grafikk faktisk kan se ut.

Alt i alt er det ikke mye negativt å si om ASUS Tranformer Pad Infinity, utover at den er testens dyreste. Blir den senere oppdatert til Jelly Bean blir den muligens enda bedre enn den er i dag, men det må man da kunne leve med!

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
11 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony Tablet S

  Ny vin på gammel flaske

  Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

  Google Nexus 7

  En genistrek

  Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

  Acer Iconia Tab A510

  Et bomskudd

  Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

  Samsung Galaxy Tab 2 7.0

  På det jevne

  Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

  Samsung Galaxy Note 10.1

  Nyskapende nettbrett

  Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

  Fujitsu STYLISTIC M532

  Til slips og dress

  Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart

  Les også

  Citation Tower beviser at convenience-lyd ikke trenger å være små diskré bordhøyttalere med mange kompromisser.
  Electrocompaniet har oppgradert sin beste integrerte forsterker. ECI 6DX MKII har knallbra streamer og alt du trenger av digital innmat.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 er den brettbare mobilen du alltid har ønsket deg.
  Skal du drepe støyen? Her er de beste hodetelefonene til formålet akkurat nå, til tykke og tynne lommebøker.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?