TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Asus Transformer Pad Infinity

En ekte iPad-killer

Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

forfatter
Publisert 01.09.12 - 00:00
L&B menerskew
pluss Beste Android-skjerm Usedvanlig god lyd Lett og slank design Lynrask
minus Super IPS+ bruker mye strøm Temmelig dyr
Veil. pris 4995 Produktside
Spesifikasjoner
  • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
  • Nvidia Tegra 3 1,6 GHz quad-core-prosessor
  • Super IPS+ 10,1'' LED WUXGA (1920 x 1200)
  • 8 Mpix med LED-blits/2 Mpix kamera (video 1080p HD)
  • 64 GB minne (+ microSD opptil 32 GB)
  • Wi-fi, Bluetooth 3.0, Micro HDMI
  • G-Sensor, gyroskop, E-kompass
  • 263 x 8,5 x 180,8 mm
  • 598 g

Det kan høres ut som en klisjé å kalle et bra Android-nettbrett for en iPad-killer, for den betegnelsen har overivrige journalister i det siste brukt på mang en iPad-konkurrent, men denne gangen er den faktisk god nok. ASUS Transformer Pad Infinity er intet mindre enn det beste Android-nettbrettet noensinne!

Vi har testet wi-fi-modellen med 1,6 GHz Nvidia Tegra 3 quadcore-prosessor, men Transformer Pad Infinity fås også i en utgave med 3G og 1,5 GHz Snapdragon dualcore-prosessor. Begge modeller leveres med enten 32 eller 64 GB innebygget lagringsplass, som også kan utvides til 96 GB ved hjelp av microSD. Dessuten fås den med en mobil-dock som samtidig har et fullt tastatur, men dette tilbehøret inngår ikke i denne testen.

Det gjør til gjengjeld den superslanke designen, den imponerende ytelsen, det fremragende kameraet og den imponerende skjermen! Sistnevnte har ikke helt den samme høye oppløsningen som Apples nyeste iPad, men med en oppløsning på 1920 x 1200 piksler (224 ppi) kan ASUS likevel være med i det gode selskap. Spesielt fordi skjermen til gjengjeld er utstyrt med en såkalt IPS+ mode som gjør den ekstra lyssterk og knivskarp, slik at den kan brukes utendørs selv når solen skinner. Og det funker faktisk, selv om det bruker mye strøm.

Kameraet på 8 Mpix har LED-blits og tar gode, skarpe bilder i naturlige farger, og i det hele tatt er det ikke noe å utsette på maskinvaren ASUS har pakket inn i glassfront og bakside av metall i en lekker, stilren og avrundet design, som nærmest trygler om å bli saksøkt av Apple!

ASUS Transformer Pad Infinity scorer høyest i vår Geekbench-måling, og det gir seg utslag i en lytefri surfeopplevelse. Spesielt merker vi oss hvor raskt selv tunge sider lastes i den innebygde nettleseren og i Chrome.

Med tanke på formater er Infinity nærmest altetende både hva angår musikk og film, men best av alt er lyden, som har volum og fylde samtidig som den er ren som en nypudret barnerumpe. Testspillet vårt kjørte glimrende, og ga for øvrig skjermen rikelig anledning til å vise oss hvordan god pc-grafikk faktisk kan se ut.

Alt i alt er det ikke mye negativt å si om ASUS Tranformer Pad Infinity, utover at den er testens dyreste. Blir den senere oppdatert til Jelly Bean blir den muligens enda bedre enn den er i dag, men det må man da kunne leve med!

Også i denne testen:

Sony Tablet S

Ny vin på gammel flaske

Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

Kileformet design Glimrende lyd PlayStation-godkjent
Billig finish Elendig kamera-app Støtter for få medieformater Hakkete surfeopplevelse

Google Nexus 7

En genistrek

Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

Android 4.1 Jelly Bean Et røverkjøp til 2390 kroner Høy ytelse og lynrask betjening Lekker skjerm
Kun opptil 16 GB lagringsplass uten muligheter for SD Ikke noe ordentlig kamera Støtter for få videoformater

Acer Iconia Tab A510

Et bomskudd

Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

Kan spille av de fleste videoformater
For tung Blir varm Elendig lydkvalitet Problemer med avspilling av filmer og spill Ingen 3G

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

På det jevne

Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

Støtter microSD på 64 GB Altetende medieavspiller Rask surfeopplevelse 3G
Elendig skjerm med lav oppløsning Elendig kamera og kamera-app

Samsung Galaxy Note 10.1

Nyskapende nettbrett

Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

Pennen Splittet skjerm Prestasjon
Byggkvaliteten Skjermoppløsningen Begrenset nytte av finessene

Fujitsu STYLISTIC M532

Til slips og dress

Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart

Både wi-fi og 3G Glimrende kamera God til profesjonell bruk
For mye crapware Elendig lydkvalitet
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Både analog og smart Med den nye klokken vivomove Trend blandes den analoge stilen med smarte funksjoner.
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ønsket å ha en ferdig test av den nyeste Samsung-topptelefonen klar til i dag. Men Samsung sa nei. Og den koreanske elektronikk-giganten er langt fra den eneste elektronikkprodusenten som lider av tvangsnevroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lanserer tre nye smarttelefoner med toppspesifikasjoner. Mobilene er tilgjengelig for salg allerede i dag.
lbpluss
Når nesten hele veien En svært bra treningsklokke som har alt. Inkludert katastrofal batteritid og høy prislapp.
OnePlus bekrefter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad lanseres 7. februar.
Følg Lyd & Bilde