Search
Generic filters

: Acer Iconia Tab A510

Et bomskudd

Testens tyngste deltaker lever ikke opp til forventningene

Lyd & Bilde mener

Kan spille av de fleste videoformater
For tung Blir varm Elendig lydkvalitet Problemer med avspilling av filmer og spill Ingen 3G
 • Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich
 • Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core-prosessor
 • 10,1'' LCD (1280 x 800)
 • 5 Mpix/1 Mpix kamera (video 1080p HD)
 • 32 GB minne (+ microSD opptil 32 GB)
 • Wi-fi, Bluetooth 2.1 EDR, Micro HDMI
 • Dolby Mobile sound
 • Akselerator, gyroskop, kompass
 • 259,1 x 10,2 x 175,3 mm
 • 680 g
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3429 kr

På papiret hører Acer Iconia Tab A510 med i fremste rekke av deltakerne. Den får en bra Geekbench-score, og prismessig ligger den i øvre ende av skalaen. Dessverre skuffer Acer på en rekke områder, og ender opp som litt av et bomskudd.

Først og fremst må vi konstatere at Apples iPad ikke er alene om å utvikle for mye varme. Også Acer Iconia Tab A510 blir etter få minutter på nettet nærmest glovarm på baksiden. Men i motsetning til iPad kan ikke det skyldes skjermen, som på Acers nettbrett ikke er den beste. Oppløsningen på 1280 x 800 piksler kan vi leve med, men selve skjermbildet befinner seg så langt unna selve glassoverflaten at man nærmest får tunnelsyn ved å se på den, hvor rart det enn må høres ut. Hvis man da ikke først er blitt sliten i hendene av å holde det 680 gram tunge nettbrettet, som bokstavelig talt er testens tungvekter.

Surfeopplevelsen er godkjent både med den innebygde nettleseren og Google Chrome, selv om vi i Chrome til tider opplever irriterende hakking når vi navigerer rundt på skjermen. Kameraet er også til å leve med, selv om bildene får et mystisk, rødlig skjær og for øvrig blir en smule overeksponert.

Iconia Tab A510 spiller av de fleste videoformater uten å mukke, men vi opplever innimellom at filmen hakker og ikke spilles av helt flytende. Det er dog ingenting i forhold til lydkvaliteten, som uten tvil må sies å være testens dårligste. Nettbrettet er ellers utstyrt med Dolby Mobile Sound, men likevel lyder alt forferdelig – nærmest som om man lyttet til musikk fra innsiden av et oljefat! Vi prøvde selvsagt å deaktivere Dolby samt å endre på alskens EQ-innstillinger, men det hjalp lite. Det er for dårlig, Acer!

Like dårlig var kjøringen av vårt testspill, Shadowgun. Vi opplevde menyer som frøs, og spillet i seg selv var nærmest uspillelig fordi skjermen enten ikke reagerte i det hele tatt, eller reagerte altfor sakte på diverse touch-kommandoer.

Vi kan ikke komme til noen annen konklusjon enn at man bør holde seg langt unna Acer Iconia Tab A510. Den skyter langt over mål.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony Tablet S

  Ny vin på gammel flaske

  Sony Tablet S kom på markedet i 2011, men kan nå oppdateres med Android 4. Det gjør den bare marginalt bedre.

  Google Nexus 7

  En genistrek

  Å si at man får valuta for pengene med Google Nexus 7, er årets underdrivelse. Dette nettbrettet omdefinerer begrepet "bang for the buck"!

  Asus Transformer Pad Infinity

  En ekte iPad-killer

  Hvis Samsung er kongen av Android-smarttelefoner, så er ASUS kongen av Android-nettbrett. Det beviser de med Transformer Pad Infinity!

  Samsung Galaxy Tab 2 7.0

  På det jevne

  Samsungs Galaxy Tab 2 7.0 er mer discount enn den strengt tatt trenger å være til prisen.

  Samsung Galaxy Note 10.1

  Nyskapende nettbrett

  Samsung har mange interessante idéer med Note, men utførelsen når ikke hele veien frem.

  Fujitsu STYLISTIC M532

  Til slips og dress

  Med STYLISTIC M532 prøver Fujitsu å levere et nettbrett som kan brukes både hjemme og på jobben. Det har de delvis klart

  Les også

  Vi har lurt på når high-end-klassen skulle få sine første støydempende hodetelefoner. Det er selvsagt Bang & Olufsen som er først, og Beoplay H95 gir mersmak!
  Den nyeste iMac-en er den beste stasjonære Mac-en for mange, tross en ikke uvesentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mer enn en smart treningsklokke, den er også et pent armbåndsur.
  JBL melder seg inn i ANC-hodetelefonenes toppklasse med en hodetelefon som er artig å lytte til og fjerner støyen effektivt.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
  HP Sprocket Select har absolutt ingen nytteverdi. Og den mobile fotoprinteren leverer faktisk halvdårlige bilder. Likevel er den ganske fantastisk.
  Etter en tur i Honda e virker det meste annet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lekker og stilfull maskin som vil være perfekt til studier eller som arbeidslaptop på farten.
  Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
  Nikons rimeligste fullformat Z-kamera er best i klassen på ett område, men har noen mangler og koster for mye.
  Samsungs toppmodell Q950TS byr på rålekker design, knivskarp bildekvalitet og imponerende lyd – men det koster!
  Asus har rykket helt opp i high-end-klassen med en tungvektsmobil som kan konkurrere på lik linje med de beste på markedet. Er dette Asus sitt øyeblikk?
  Her er testen av Canon EOS R5, det første kameraet med 8K-video. Et tveegget sverd, viser det seg.
  Acer ConceptD CP7 er en fantastisk skjerm på alle måter. Men det er ikke alle funksjoner du trenger.
  Elipsons Legacy-høyttalere både ser ut og låter dyrere enn de er. Hvis du bryr deg mer om nobel eksklusivitet enn tung rock.
  Mercedes EQC byr på en støysvak, silkemyk og ultra-komfortabel kjøreopplevelse. Det eneste som bryter stillheten, er det saftige lydanlegget fra Burmester!

  Nå kan du laste ned Disney+

  Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig
  for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!   
  Les mer her >>
  close-link