TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

forfatter
Publisert 30.12.21 - 09:00
Karakter
Huawei Watch 3 Pro
L&B mener
Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Spesifikasjoner
 • Mål: 48×49,6×14 mm
 • Fargeskjerm: ja
 • Skjerm: 1,43″ rund AMOLED
 • Oppløsning skjerm: 466 x 466
 • Pekeskjerm: ja
 • Vekt: 77 gram
 • Materiale i innfatning: –
 • Materiale i glass: safirglass
 • Materiale i boett: titani + keramisk
 • Materiale i armbånd: lær eller gummi
 • Vanntett: 5 ATM
 • Satellittsystem: GPS
 • Trådløst: Bluetooth, Wifi, 4g/lte med eSIM-støtte
 • Batteritid: 2-5 dager, opptil ca 21 dager i ultralang batterimodus
 • Operativsystem: HarmonyOS 2.0
 • Web: huawei.com
Veil. pris 4.490Pr. 30.12.21 Produktside

Huawei Watch 3 Pro er en sjukt pen klokke som virkelig ikke ser ut som en treningsklokke. Mitt testeksemplar har brunt lærarmbånd. Lekkert, men veldig upraktisk om du tenker å bruke den som treningskompis i forbindelse med svette treningsøkter. Den finnes imidlertid også med silikonarmbånd (til en litt lavere pris).

Huawei Watch 3 Pro
Denne klokken er den jeg har fått flest komplementer for, og på en eller annen måte veier det opp og unnskylder for i alle fall halvparten av de grå hårene og ekstra rynkene jeg har fått under testens gang. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Mange grå hår

Jeg elsker at ting er enkelt, smidig og brukervennlig. Å få i gang klokken for å gjøre en normal test var alt annet enn det. Jeg tester sammen med min Samsung S21, og tenker at Huawei Heath-appen sannsynligvis er bra. Og jeg finner jo en Huawei Health-app å laste ned, men det fungerte ikke da det viste seg å være en gammel versjon. Ok, jeg vet jo at Huawei måtte finne en egen løsning da de ble boikottet av USAs Trump-regjering for et par år siden, og at det resulterte i det egne operativsystemet HarmonyOS. Men at det skulle innebære så mye krangel for oss brukere, tenkte jeg faktisk ikke på.

For å komme til rett versjon av helse-appen var jeg tvunget til først å hente hjem Huaweis eget AppGallery, som min Samsung S21 senere vegret å installere med henvisning til: Av sikkerhetsgrunner får ukjente apper fra denne kilde ikke installeres av mobilen. Naturligvis er det mulig å komme rundt dette (om man vil) – men enkelt, smidig og brukervennlig blir det ikke!

Pent, enkelt og oversiktlig i treningsmodus, med veldig klare farger. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Et antall grå hår rikere bestemmer jeg meg for å gå en runde og roe ned irritasjonen. Etter en kilometer forteller en myndig mannsrøst hvor langt jeg har gått, min aktuelle hastighet samt puls, og så fortsetter den vennlig, men bestemt til jeg er hjemme igjen. Kan erkjenne at jeg ble litt overrasket når «noen» begynte å snakke til meg høyt og tydelig, uten at jeg hadde gjort noen innstilling, men personlig setter jeg pris på funksjonen med stemmetilkobling i løpet av en treningsøkt der jeg kanskje vil fokusere på treningen i stedet for klokken.

Huawei Watch 3 Pro er sant nok rakkern så pen med høy «vil-ha-faktor», men den er tung. 77 gram er ganske mye, selv på meg som ikke er en liten petit donna, og 14 mm i høyden er i saftigste laget. Men faktum er at jeg faktisk kunne sove med den uten at jeg tenkte over det. Det er lett å komme inn på alle funksjoner, som det med å måle temperaturen på hudens overflate. Det er altså intet febertermometer, men kan likevel gi en liten indikasjon på din helsesituasjon om du benytter klokken kontinuerlig og følger litt med. Spennende!

Rent spontant føles dette som en klokke som gjerne skulle hatt en pay-løsning, så det legger jeg inn som et ønske til neste utgave. Og så har vi alle disse oppdateringene i tide og utide … Flere grå har – altså, slutt bare å bråke med meg, og gjør jobben din!

Huawei Watch 3 Pro
Foto: Huawei.

Snakk med klokken din

Ved å ha både høyttalere og mikrofon (og støtte for eSIM) gjør den faktisk en utmerket jobb med å være mobilens forlengede arm ved at du kan svare og snakke «i telefonen» direkte i klokken. Så akkurat da vi hadde vent oss til personer som ser ut som om de går planløst omkring og snakker høyt og tydelig for seg selv (de med trådløse ørepropper gjemt under luen/håret), skal vi nå forsøke å venne oss til at folk går omkring og snakker med klokken sin …

Konklusjon

Det går bare ikke an å overse en så lekker klokke som Huawei Watch 3 Pro, selv om det koster meg et ekstra besøk hos frisøren for å få bort alle de grå hårene. Velger du å anskaffe klokken, anbefaler jeg for det første at du kjøper både silikon- og lærarmbåndet. For det andre at du puster dypt og lader opp tålmodigheten når du skal komme i gang. Da vil du ha en superb treningspartner, og en skjønnhet på armen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde