Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Skrevet av / 30.12.21 - 09:00
Garmin Venu 2
Åsa Warme Hallén

Det å lese instruksjoner er ikke alltid min greie, og når jeg er ganske familiær med produktgruppen (i dette tilfelle klokker), pleier jeg å teste meg frem – det er jo ikke hjernekirurgi! Da jeg først startet min Garmin Venu 2, opplevde jeg selv at jeg gjorde en hel del innstillinger og fiffigheter før jeg begynte å bruke den. Men da jeg så var ute på walk & talk med en venn, innså jeg ganske raskt at distansen som klokken viste, ikke var korrekt. Inn i Garmin-appen og tittet, men jo, der viste promenaden i antall kilometer, og den var også innstilt på å vise/regne kilometer – veldig merkelig. Jeg prøvde på nytt, men med samme resultat. Innså at jeg måtte gå inn og se på selve klokken, og med min dårlige tålmodighet tok det meg nok 2–3 ganger før jeg faktisk fant innstillingen, som helt riktig sto på miles. Kan synes litt merkelig og forvirrende at klokke og app har ulike innstillinger, og at det ikke synker når alt annet gjør det. Men man skal jo ikke forstå alt …

Garmin Venu 2
Garmin Venu 2 får ingen til å heve øyenbrynene ved første blikk, men den gjør jobben – og det virkelig bra! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg regnet aldri på sekundene det tok for klokken å finne GPS-signal, men min opplevelse var at den var anelsen langsom, fremfor alt da jeg oftest starter turen på samme sted.

Selv om den rent utseendemessig ikke ser ut som en typisk treningsklokke, er den akkurat det. Her finnes et hav av animerte treningsøkter, og om du, akkurat som jeg, setter pris på litt kortere, men mer intensive økter, går det utmerket å skape en egen Tabata-runde med intervaller, pauser og alt.

Garmin Venu 2
Oversiktlig skjerm i treningsmodus som synes bra selv i sollys. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Nå tilhører jeg “fint-vær-golferne”, og da det i skrivende stund står desember på kalenderen, har jeg ikke prøvd de ulike golffunksjonene – selv om jeg trolig burde ha nytte av dem. Men på den andre siden er kanskje mitt litt ujevne spill ikke avhengig av en klokke.

Det jeg derimot prøvde, var å koble sammen klokken med min Samsung S21, og da jeg har en Android-mobil, kunne jeg også svare på sms via klokken. Meget fiffig var det også at jeg kunne gjøre bruk av Garmin Pay (avhenger av hvilken bank og type kort du har) slik at jeg slapp å grave i vesken (det svarte hullet) for å finne lommeboken, men kunne betale direkte med min Venu 2.

Da jeg tidligere testet Garmin Lily var jeg litt irritert over at pekeskjermen fungerte litt som den selv ville. På Garmin Venu 2 funker den galant med fin respons.

Garmin Venu 2
Fargerikt, høyoppløst og enkelt. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Bruk 24/7

Som jeg nevnte, er dette en treningsklokke, men du får absolutt mest for pengene om du bruker den 24/7. Og du trenger ikke være urolig for at den skal dra blikkene til seg; i skifergrå innfatning er den veldig nøytral. Kanskje på grensen til kjedelig. Men den gjør virkelig jobben, og hjelper deg å holde kontroll på helsen din, ved blant annet å måle stressnivå og gi deg påminnelse om/når det er på tide å roe ned og puste. Du får poeng for søvnkvalitet, kan logge væskeinntak, ta stikkprøver av blodets syremetthet, og du kan også holde kontroll på din, eller din partners, menssyklus for husfredens skyld. I appen Garmin Connect kan du lese alt du trenger, og litt til.

Konklusjon

Vil du ha en smidig følgesvenn døgnet rundt som gjør en utmerket jobb med å guide deg i trening, helse og restitusjon, og som også fungerer som mobilens og lommebokens forlengede arm? Garmin Venu 2 er en virkelig bra klokke, utformet og gjennomtenkt for allsidig trening – men som også fungerer trofast i hverdagen uten å ta plass eller stikke seg ut på noen måte. At dette er en bestselger, er lett å forstå, og gjør den til Best i test av treningsklokker.

Karakter
Garmin Venu 2
Premium

Home mener

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon. Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

Også i denne testen:

6 treningsklokker

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.
Les hele testen

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.
Les hele testen

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.
Les hele testen

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.
Les hele testen

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Verdens raskeste og dyreste iPad

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Scroll to Top