TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

forfatter
Publisert 30.12.21 - 09:00
Karakter
Samsung Galaxy Watch Active 2
L&B mener
Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.
Spesifikasjoner
 • Mål: 40x40x10.9 mm
 • Fargeskjerm: ja
 • Skjerm: Super AMOLED
 • Oppløsning skjerm: 360 x 360
 • Pekeskjerm: ja
 • Vekt: 42 g
 • Materiale i innfatning: –
 • Materiale i glass: –
 • Materiale i boett: –
 • Materiale i armbånd: lær
 • Vanntett: IP68
 • Satellittsystem: GPS, Glonass, Beidou, Galileo
 • Trådløst: Bluetooth, Wifi
 • Batteritid: over 43 timer ved «normal/typisk» bruk / opptil 95 timer i batterisparemodus
 • Operativsystem: Tizen
 • Web: samsung.com
Veil. pris 2982Pr. 30.12.21 Produktside

Å installere Samsung Galaxy Watch Active 2 på min mobil var nesten skremmende enkelt. Nå har jeg sant nok en Samsung-mobil, og det var virkelig «kjærlighet ved første møte» for disse to. Og jeg klager heller ikke, så klart.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Helt sprø skjermoppløsning. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Med ordet Active i navnet er dette en uttalt treningsklokke, noe som gjør det ekstra merkelig at det i min pakke bare fulgte med et armbånd av lær. Jeg søkte litt raskt på nettet, men oppfattet det som om det var slik det var tenkt. Det virker ikke som om det finnes noen direkte tydelige valgmuligheter. Utrolig upraktisk. Foruten det helt åpenbare at det ikke er så lett å skylle av, er heller ikke dette materialet like fleksibelt, noe som gjør det vanskeligere å få klokken til å sitte stabilt og stille under trening. Dette merket jeg ikke minst når den ble brukt på en spinning-time. Til tross for at jeg spente den så hardt det var mulig, skled den litt fram og tilbake, som dermed resulterte i en litt ujevn pulsmåling.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Lettforståelig og oversiktlig i treningsmodus. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Klokken ser ut som en ganske vanlig klokke, den signaliserer ikke trening, drar ikke blikkene til seg, den bare er der, liksom. Den er gest-styrt, som innebærer at skjermen skal tennes når du vinkler opp armen mot deg. Det fungerer dessverre ikke helt optimalt, og for en utenforstående kan det være litt merkelig med disse rykningene i armen …

Å ha på seg en Watch Active 2 er som hele tiden å ha med seg en liten privatlege på armen. Om du vil, kan du måle blodtrykket med klokken, men for å kunne gjøre det trenger du først å kalibrere med hjelp av en blodtrykksmansjett, og det har ikke jeg tilgang til. Derimot er det enkelt og smidig å måle EKG. Naturligvis er det kanon at man kan måle stress, søvn, puls og så videre ved hjelp av noe så enkelt som en klokke, men man må jo huske å leve også … Og ha i tankene at alle disse finessene eter batteri.

Samsung Bild 3 Samsung Bild 4
<
>
Jeg har, ifølge klokken, ingen tegn på hjerteflimmer. Det føles jo bra. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Alltid tilgjengelig

Takket være eSIM trenger du ikke ha mobilen med deg hele tiden for å være tilgjengelig. Noe sier meg at det (dessverre) er veldig få som føler seg avslappet og tilfreds med å la mobilen være igjen hjemme, men du kan i alle fall la den ligge i jakkelommen eller vesken og likevel ta imot for eksempel en telefonsamtale. Personlig vil jeg ikke bli forstyrret når jeg trener, men er det slik at du har hjemmekontor, og har passet på å gi deg ut på en løperunde, kan det være flott å kunne la mobilen være igjen hjemme og likevel ta imot samtaler, og dermed tåkelegge at du ikke jobber. Derimot var det litt vanskeligere å komme i gang med eSIM i Samsung-klokken, enn i Huawei-klokken (der det på den andre siden var mye annet som ikke stemte). Med Samsung-klokken trenger du en QR-kode fra din operatør, ikke så vanskelig å fikse, men likevel.

Og når vi likevel ikke ønsker å ha mobilen med oss i tide og utide, setter jeg pris på pay-funksjonen som gjør at jeg ikke trenger å ha lommeboken med meg over alt. Veldig smidig å kunne kjøpe drikke og/eller en banan etter en treningsøkt, takket være at jeg har klokken på meg.

Konklusjon

Til tross for at du finner alt du trenger av en treningsklokke i Samsung Galaxy Watch Active 2, hadde jeg nok valgt å endre Active til Health. Dels på grunn av alle helsefinessene som klokken har (som blodtrykksmåling og EKG), og dels på grunn av skinnarmbåndet som gjør den mer til en «allround-klokke». Men med hensyn til prisen, over 5000 kroner billigere enn den dyreste klokken, sammen med en rad finesser, slår den de øvrige deltagerne på målstreken, og kniper utmerkelsen Beste kjøp – noe som i alle fall stemmer om du bruker en Android-mobil.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
Annonse
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde