TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

forfatter
Publisert 30.12.21 - 09:00
Karakter
Polar Vantage M2
L&B mener
Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.
Spesifikasjoner
 • Mål: 46×46×12,5 mm
 • Fargeskjerm: ja
 • Skjerm: fargedisplay som alltid er på
 • Oppløsning skjerm: 240 x 240
 • Pekeskjerm: nei
 • Vekt: 45,5 g
 • Materiale i innfatning: glassfiberforsterket polymer
 • Materiale i glass: PMMA-laminert linse med herdet ytre
 • Materiale i boett: rustfritt stål
 • Materiale i armbånd: silikon
 • Vanntett: vannresistent (WR30)
 • Satellittsystem: GPS & GLONASS / assistert GPS for raskere fikseringstider
 • Trådløst: Bluetooth Low Energy
 • Batteritid: opptil 40 timers batteritid i treningsmodus (GPS og pulsmåling på håndleddet) eller opptil 7 dager i klokkemodus med kontinuerlig pulsmåling
 • Web: polar.com
Veil. pris 2.999Pr. 30.12.21 Produktside

Da jeg har brukt klokker fra Polar tidligere, ga jeg mobilen min sammen med Polar Vantage M2 til en person som er novise på området. Min hjelper hadde ingen problemer med å forstå hva som skulle gjøres, og avsluttet det hele med god selvtillit. Akkurat slik skal det være å installere en klokke – gullstjerne for det!

Polar Vantage M2 i guld och Champagne
Polar Vantage M2 i gull og champagne er jo aldri feil. Tristere farger finnes selvfølgelig for deg som er en litt kjedelig type. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Klokken er pen og stilren, og stikker seg ikke for mye ut. Mitt testeksemplar er i gull/champagne (noe jeg synes er litt kult i denne sammenhengen), men den finnes selvfølgelig i mer nøytrale (kjedeligere?!) varianter. Her er det ingen ekstrafinesser i form av pekeskjerm, så du må helt enkelt lære deg å navigere med de fem sideknappene, hvor den ene kan gjøre skjermen lysere, noe som dessverre er nødvendig. Skjermen er gest-styrt, og til min store glede fungerer den funksjonen betydelig bedre enn på Ignite 2 som jeg testet tidligere. Men jeg tenker at skjermen både skal slås på og bli lysere når jeg vrir på armen, men dessverre blir den bare litt lysere. Man kan tydeligvis ikke få alt …

Enkel og oversiktlig i treningsmodus. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Dette er en klokke med utrolig mange funksjoner som jeg hverken kan liste opp her, eller teste for den saks skyld. Appen, Polar flow, er lett å forstå og veldig oversiktlig. Uansett om du har behov for å grave deg ned i små detaljer når det gjelder trening, puls, tempo, energikilder, søvn, pusting, stress, restitusjon, eller bare vil ha litt fin kontroll på at du beveger deg tilstrekkelig, vil jeg nok påstå at du finner det meste her. Men ja, det er klart … trener du på elitenivå, finnes det trolig noe du savner, men ettersom jeg ikke gjør det, har jeg spontant vanskelig for å si eksakt hva det skulle være.

Spark i baken

Det jeg selv synes er litt kult, er funksjonen FitSpark, som fungerer som treningsguide (et spark i baken, helt enkelt) basert på hvordan din trenings- og restitusjons-statistikk har vært de siste dagene. Funksjonen sørger for at treningen bli mangesidig, og gir også forslag til bevegelser/øvelser om inspirasjonen uteblir. Jeg husker at jeg var litt misfornøyd med vibrasjons-indikeringen under en treningsøkt da jeg testet Polar Ignite 2, men det er et ikke problem med Vantage M2, heldigvis.

Funktionen Fitspark
Et spark i baken – jeg må visst satse på intervaller i dag. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Det med å tåle vann og hva de ulike betegnelsene virkelig betyr, er jo en utfordring i seg selv. Etter litt søk på Google tolker jeg det som om at vannresistent WR30 bør innebære at klokken tåler vannsprut. Imidlertid sier produsenten at man absolutt både kan dusje og svømme med den – så lenge du ikke bruker knappene samtidig. Så da regner jeg iskaldt med at det er det som gjelder, noe som i sin tur innebærer at jeg kan holde klokken fresh og svettefri. Tommelen opp for det!

Det svinger iblant

Vel sammenkoblet med mobilen fungerer klokken som enhver annen smartklokke, og du kan om du ønsker få diverse ulike meldinger direkte på håndleddet. I min vanlige jobb kan jeg ikke alltid ha mobilen akkurat der jeg befinner meg, men stoler på at Bluetooth-koblingen videresender de sms-ene med de sikkerhetskoder jeg trenger for å komme inn i visse system, fra mobilen til klokken. Min opplevelse er at rekkevidden mellom mobil og klokke er en anelse kort, noe som er irriterende upraktisk for min del.

Konklusjon

Polar Vantage M2 er (sammen med Polar flow-appen) en smidig, pen og meget brukervennlig treningskompis, uten at man må gjøre et for stort innhugg i lommeboken. Her savnes saktens pekeskjerm, men når du er blitt vant til den, er navigeringen smidig; det er jo tross alt en vanesak. Jeg opplevde Bluetooth-koblingen litt ujevn, og den koblet ofte av/på når jeg oppholdt meg innendørs et stykke fra mobilen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.

Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde