TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Suunto 9 Peak

For den med tykk lommebok

Finske Suunto 9 Peak er testens nest tynneste, men dyreste klokke, der man skal ha tenkt og tatt hensyn til "alt". Stemmer det?

forfatter
Publisert 30.12.21 - 09:00
Karakter
Suunto 9 Peak
L&B mener
Tilstrekkelig stilren og sober for å passe til hvilket som helst pent plagg. Veldig bra skjerm selv i sollys, og bra batteritid.
Prisen er litt i mektigste laget, synes jeg, og visse innstillinger er unødig kronglete. "Fargeskjermen" er ikke så mye å skryte av.
Spesifikasjoner
 • Mål: 43x43x10,6 mm
 • Fargeskjerm: ja
 • Skjerm: LED-bakgrunnsbelysning med automatisk lysstyrke
 • Oppløsning skjerm: 240×240
 • Pekeskjerm: ja
 • Vekt: 52 g
 • Materiale i innfatning: titan grad 5
 • Materiale i glass: safirglass
 • Materiale i boett: titan klass 5, glassfiberforsterket polyamid
 • Materiale i armband: silikon
 • Vanntett: 100 m
 • Satellittsystem: GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BEIDOU
 • Trådløst: Bluetooth 5
 • Batteritid: 14 dager i tidsmodus. Halveres med aktivitetsregistrering døgnet rundt og mobilmeldinger
 • Web: suunto.com
Veil. pris 6990Pr. 30.12.21 Produktside

Første inntrykket av Suunto 9 Peak er at dette er en robust og stabil treningsklokke. Stilren og minimalistisk uten overhodet å signalisere «treningsklokke», som gjør den til et pent tilbehør, selv for deg som ikke nødvendigvis trenger å vise omverden at du faktisk er en rask, aktiv person. Den sies å være vanntett ned til 100 meter, noe som bør innebære at den tåler å bli skylt av under rennende vann for å holdes fresh. Dette gir et pluss i margen for en klokke som er så lekker at den funker til pentøyet.

Suunto 9 Peak
Stilren og sober. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Jeg hadde en liten utfordring med å koble sammen klokken og mobilen, og måtte jobbe en stund med det. Dessuten viste deg seg at parkoblingen koblet ut i en periode, uten at jeg reflekterte over det. Livet går videre, men likevel litt overraskende.

Suunto Bild 2 Suunto Bild 3
<
>
Jeg setter pris på løsningen med hvordan man fester armbåndet – smart! (Foto: Åsa Warme Hallén)

Bruk

For å få det meste ut av Suunto må du naturligvis laste ned appen, som er oversiktlig og enkel å bruke. Selve navigeringen på klokken skjer enten med touch eller ved hjelp av knappene på siden av klokken. Til å begynne med føltes det meste fullstendig ulogisk, akkurat som det pleier å være når du skal lære deg et helt nytt system. Men etter en tid hadde jeg ganske god kontroll på de grunnleggende sakene, i alle fall. Her finnes mange mer eller mindre brukbare og avanserte funksjoner, avhengig av hvor nerdete du er. Jeg kan umulig gå gjennom alle! Tilhører du det litt mer konkurranseinnstilte segmentet, kan kanskje Suunto 9 Ghost runner være noe for deg. En funksjon som hjelper deg å holde tempoet under treningsøkten ved å stille inn et måltempo for spøkelsesløperen, og vise avstanden til denne.

Jeg tilhører dem som setter pris på at klokken pauser automatisk når jeg stopper for eksempel for å knyte lissene, hilse på naboen eller klappe en uvanlig søt hund. Denne innstillingen finnes, men produsenten har valgt å glemme det valget … Dessuten må du aktivere den funksjonen på samtlige treningsformer som du vil bruke den på. Unødvendig kronglete og tidsødeleggende synes jeg.

Suunto 9 Peak
Oversiktlig i treningsmodus. Selv om det er en fargeskjerm, er den ikke av det mest fargeglade slaget. (Foto: Åsa Warme Hallén)

På treningsstudioet der jeg er spinning-instruktør, benytter vi oss av Activio-pulssystem med et bånd rundt brystet. Da jeg brukte Suunto 9 samtidig med Activio første gangen, var det stor forskjell – og ettersom jeg har brukt Activio i flere år, visste jeg at det ikke var noen feil med den. Jeg opplevde selv at klokken satt stabilt rundt håndleddet, men etter å ha justert den litt strammere, ble jeg fornøyd, og begge systemene viste samme puls.

Konklusjon

Liker du pene gadgets som signaliserer stil og klasse? Liker du trening og utfordringer? Er du lei av å lade batteriet hele tiden? Har du litt penger til overs i lommeboken som du ikke riktig vet hva du skal gjøre med? Har du svart et rungende ja på disse spørsmålene, og har tålmodighet til å sette deg inn i alle funksjoner, tror jeg absolutt at Suunto 9 Peak kan være en perfekt match for deg.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Polar Vantage M2

Den trofaste

Blant Polars bestselgere finner vi Polar Vantage M2. Hvordan klarer den seg sammenlignet med de andre bestselgerne?

Pen og smidig treningsklokke til å ha på døgnet rundt. Polar-appen er veldig lett forståelig og brukervennlig.
Mangler pekeskjerm, og skjermen er dessuten litt mørk på visse innstillinger. Bluetooth-koblingen har mer å gå på da den er litt ujevn innendørs, hvor tykke vegger kan være forstyrrende.

Garmin Venu 2

Trygg og stabil

Garmin er ingen nybegynner på treningsklokker. Er det en grunn til at akkurat denne er bestselgeren i klassen?

Fargerik og oversiktlig skjerm som fungerer bra også i sollys. Fin batteritid, og Garmin Pay er en smidig og brukervennlig funksjon.
Innstillingene på klokken og mobilen stemmer ikke alltid, selv om du er nøye med å synke. Er mulig å justere, men det kan være forvirrende. Tar litt lang tid å finne GPS-signal.

Huawei Watch 3 Pro

Tungvekteren

En smart treningsklokke med et eget operativsystem. Kan bli så interessant som bare det. Eller?

Tydelig og informativ skjerm i treningsmodus. Bra stemmetilbakemelding. Kan "snakke i telefonen", takket være eSIM.
Irriterende utfordrende å installere og komme i gang med. Litt tung og klumpete i utførelsen, og batteritiden kunne absolutt vært bedre. En pay-løsning står også på ønskelisten.

Samsung Galaxy Watch Active 2

For helsen

Hva kan den tynneste og billigste klokken i testen ha å komme med egentlig?

Lyssterk og brukervennlig. Pay-funksjonen og eSIM er et stort pluss for deg som ikke bare vil bruke klokken i treningssammenheng.
Litt dårlig batteritid, og gest-funksjonen fungerer litt når den selv vil. Upraktisk med lærarmbånd på en treningsklokke.

Garmin Forerunner 55

Lettvekteren

"Se på deg selv som en løper", skriver Garmin, og forsøker her å gi deg så mye hjelp de bare kan. Løpe må du imidlertid gjøre selv.

Liten og lett treningsklokke hvor den tilhørende appen Garmin Connect er oversiktlig og enkel. Bra batteritid i "hverdagsmodus".
Mangler pekeskjerm. Kan til tross for prislappen oppleves som en budsjettmodell med litt kjedelig lav oppløsning.
Annonse
forfatter

Åsa Hallen

(f. 1972): Endte i 1995 tilfeldigvis opp i magasinet "Elektronikvärlden" (som til slutt endret navn til Ljud & Bild). Helt fram til 2013 da hun valgte å prøve seg andre steder, i mellomtiden hadde hun da vært prosjektleder, journalist og sjefsredaktør. Siden mars 2021 er hun tilbake på frilansbasis. Åsa skriver for det meste om smarte gadgets som gjør livet morsommere. Hun har en evne til å se ting fra et litt annet perspektiv enn sin kolleger.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Huawei: Slik unngår du HBO's blokkering Huawei bekrefter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Toppmobiler i 2023 kommer med denne prosessoren Slik blir Qualcomms nye prosessor til markedets dyreste Android-mobiler.
Følg Lyd & Bilde